Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Slováci v NHL

Jaroš čakal od sezóny viac: Musím makať ďalej, svoju šancu nezahodím

Slovenský obranca Christián Jaroš odohral v minulej sezóne 61 zápasov v drese Ottawy. V tomto ročníku sa od neho čakalo, že bude tiež hrávať pravidelne v NHL. Nakoniec však pred prerušením ročníka odohral len 13 duelov so ziskom troch asistencií, s čím nepočítal ani on sám.

„Čakal som viac, ale nedá sa s tým nič spraviť. Musím makať ďalej. Ovplyvnili to aj zdravotné komplikácie, ktoré ma pribrzdili. Mal som problémy s otrasom mozgu a zranením v dolnej časti tela. Mrzí ma, že to nevyšlo, ale mal som zase veľmi dobrý ročník v AHL. S Belleville Senators sme bojovali o prvé miesto v konferencii. Bola šanca na pekný výsledok. Na farme som hrával 20 až 25 minút za zápas,“ povedal Jaroš pre denník Šport.

Aj napriek tomu, že Ottawa patrila medzi najslabšie tímy súťaže, dvadsaťštyriročný košický rodák doplatil na pretlak obrancov a najmä takých, ktorí majú hokejku na pravú stranu, čo je aj prípad 191-centrimetrového Slováka, ktorý v nižšej AHL odohral 34 duelov so ziskom 15 bodov (2+13).

„Mohol by som byť v NHL a hrať každý druhý – tretí zápas ako siedmy bek, ale to by mi dalo oveľa menej ako veľký priestor v AHL. Radšej byť na farme a byť najvyťaženejší, ako sedieť v NHL na tribúne,“ skonštatoval Jaroš.

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroš, ktorého Senators draftovali v roku 2015 zo 139. miesta, flintu do žita nehádže a stále má pred sebou hlavný cieľ, ktorým je etablovať sa v NHL. Po sezóne mu končí zmluva a môže sa stať obmedzeným voľný hráčom. Nová zmluva s Ottawou sa už riešila, no potom prišiel koronavírus.

„Agent to už s klubom riešil okolo februára, ale v marci nastala pandémia a všetko sa pozastavilo. Ak mi klub ponúkne nový kontrakt, rád by som ostal bojovať o NHL. Ak by ma Ottawa nechcela podpísať, privítam každú inú ponuku,“ poznamenal Jaroš, ktorý svoj sen o NHL nevzdáva.

„Viem, že na to mám, len musím byť trpezlivý. Makal som desať rokov, aby som sa dostal na najvyšší level. Nezahodím svoju šancu len preto, že nastala zložitejšia situácia.“

Jaroš mal tiež šťastie, že bol na „farmu“ poslaný pred výjazdom do Kalifornie, ktorý predchádzal prerušeniu sezóny. Niekoľko hráčov Ottawy sa tam totiž nakazilo koronavírusom. Testovaný nakoniec musel byť aj Slovák, ale výsledok bol negatívny a po týždňovej karanténe v Kanade sa vrátil na Slovensko.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies