Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Obhliadnutie za draftom 1996: Najlepšou voľbou Trenčan, všetci Slováci v NHL skórovali

V roku 1995 si tímy NHL vybrali sedem Slovákov a nie všetci si ligu vyskúšali. Teraz sa v našom seriáli dostávame k roku 1996, kde sa tento počet zopakoval, no tentoraz všetci siedmi hráči spod Tatier si v kanadsko-americkej súťaži aj zahrali.

1996

Vo všeobecnosti to bol veľmi slabý draft. Len 5 hráčov prekonal hranicu 1000 odohraných zápasov a žiaden neprekonal hranicu 1000 bodov, ani 900 bodov a dokonca ani 800 bodov. Len jeden hráč zdolal hranicu 700 bodov. Vybraté boli však aj dve legendy, ktoré v NHL vydržali, resp. držia, viac ako 1500 zápasov.

Najlepší výber: Chris Phillips bol draftovou jednotkou, odohral 1179 zápasov a jeho dres visí v Ottawe pod stropom miestnej haly. Pri tak slabej konkurencii sa ako úplne zlá draftová jednotka nejaví. Za najlepšie voľby v prvom kole môžeme považovať útočníkov, ako sú Daniel Brière, Marco Sturm, Dainius Zubrus, či obrancov, ako Derek Morris a Ruslan Salei. A keďže tu máme aj kategóriu „najlepší Slovák“, spomenieme v tomto odstavci druhý najlepší výber roka. Tým je Matt Cullen, ktorý prekonal hranicu 700 bodov a odohral 1516 zápasov. Na vrchu toho všetkého sú tri Stanleyho poháre.

Najhorší výber: Ruského útočníka Alexandra Volčkova si vybral Washington zo 4. miesta a v NHL odohral len 3 zápasy.

Prekvapenie draftu: Z 204. miesta si Toronto vybralo českého obrancu Tomáša Kaberleho, ktorý odohral 984 zápasov a nazbieral 563 bodov. Len traja útočníci draftovaní v tomto roku dokázali nazbierať v NHL viac bodov a len 5 hráčov odohrať viac zápasov. Aj to dokazuje, aký slabý rok na talenty to bol.

Najlepší Slovák: Ďalších 7 hráčov zaujalo skautov NHL a všetkých 7 si v NHL aj zahralo a dalo aspoň jeden gól! Ronald Petrovický bol vybratý z 228. miesta tímom Calgary a odohral skvelých 342 zápasov so ziskom 92 bodov v dresoch Flames, Thrashers, Rangers a Penguins. Ľubomír Vaic bol draftovaný hneď pred Petrovickým, z 227. miesta, tímom Vancouver Canucks a v jeho drese odohral 9 zápasov s jednou gólovou „trefou“ a jednou asistenciou.

Ivan Čiernik, draftovaný z 216. miesta, hájil farby hlavného mesta Kanady, Ottawy, ktorá ho draftovala a neskôr obliekal aj dres hlavného mesta USA, Washingtonu. Celkovo si na svoj účet pripísal 89 štartov a 26 bodov. Andrej Podkonický, draftovaný zo 196. miesta tímom St. Louis, odohral v NHL len 8 zápasov drese Floridy a Washingtonu. Za Panthers sa dokázal aj raz presne trafiť do čierneho.

Zo 119. miesta si Phoenix Coyotes vybral Richarda Lintnera, ktorý v NHL nastúpil na 112 zápasov v drese Predators, Rangers a Penguins so ziskom 20 bodov. Marián Cisár, draftovaný z 37. miesta klubom Los Angeles, je najvyššie draftovaným Slovákom tohto roka. Jeho štatistika 73 zápasov a 30 bodov v drese Predators ho ale na najlepšiu slovenskú voľbu roka neradí.

Tou je hrajúca legenda Zdeno Chára, ktorý bol vybratý z 56. miesta tímom NY Islanders. Neskôr bol vymenený do Ottawy a napokon ako voľný hráč podpísal zmluvu s Bostonom, kde je dodnes kapitánom a kde siahol aj na Stanleyho pohár. 1553 zápasov, 656 bodov, 1956 trestných minút, Norrisova trofej a Cena Marka Messiera. To sú doterajšie čísla budúceho člena Hokejovej siene slávy.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies