Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Pozoruhodné čísla tejto sezóny: Najzaujímavejšia štatistika každého tímu NHL

Sezóna 2019/20 je pre nový koronavírus prerušená už niekoľko týždňov, a tak sa môžeme poobhliadnuť, čo nám priniesol jej doterajší priebeh. Dan Falkenheim z V94,9 sa na to pozrel štatisticky a výsledkom toho sú zaujímavé čísla u každého z 31 tímov NHL.

Pozrime sa na to, ktoré čísla sú u jednotlivých tímov najzaujímavejšie:

Anaheim: 43
Najnižší počet bodov získaných lídrom klubového bodovania v celej NHL. V tejto pozícii je Adam Henrique.

Arizona: -0,86
Diferenciál Coyotes v počte inkasovaných gólov na 60 minút v období pred a po príchode Taylora Halla. Hall nie je problémom. Pokles defenzívy a zranenie Darcyho Kuempera spôsobili, že tím opustil elitnú defenzívnu zónu zo začiatku ročníka.

Článok pokračuje pod reklamou

Boston: 15
Toto číslo predstavuje počet zápasov, v ktorých David Pastrňák otvoril skóre. Iba Brett Hull ich strelil viac, keď v ročníku 1990/91 vytvoril rekord s 19 otváracími gólmi.

Buffalo: 74,6%
Úspešnosť Buffala na oslabeniach. Tím je na ceste za najhorším číslom v klubovej histórii.

Calgary: 89,2%
Kariérna úspešnosť zákrokov Davida Ritticha v období sezóny po zápase hviezd. Za spomienku stojí aj číslo 52,73, ktoré predstavuje očakávaný gólový pomer Andrewa Mangiapaneho. Je to najlepšie číslo medzi útočníkmi Flames so 650+ odohratými minútami.

Carolina: 89,56%
Úspešnosť zákrokov Caroliny v hre piatich proti piatim od 16. januára, keď si zlomil nohu Dougie Hamilton – je druhá najhoršia v NHL.

Chicago: 30
Toľko gólov strelil Dominik Kubalík, najlepší strelec spomedzi nováčikov NHL. Darí sa mu po boku Jonathana Toewsa i bez neho.

Colorado: +41
Gólový diferenciál Colorada v druhých tretinách. Žiaden iný tím v tejto sezóne neprestrieľal súperov väčším rozdielom v ani jednej z troch tretín. Za zmienku stojí aj číslo 0,88 – bodový priemer nováčika Caleho Makara, ktorý je obrancom.

Columbus: 415
Toľkoto zápasov vynechali hráči Blue Jackets pre zranenia dohromady, čo je o 100 viac, ako to bolo v prípade Pittsburghu. Aj preto si John Tortorella zaslúži zmienku v otázke adeptov na Cenu Jacka Adamsa.

Dallas: 2
Predstavuje to počet strelených gólov v hre v plnom počte hráčov na 60 minút hry. Hneď po Detroite je to najhoršie číslo v NHL. A zhoršilo sa príchodom Ricka Bownessa. Na druhú stranu, defenzíva je v tomto smere v prvej päťke ligy.

Detroit: -0,97
Táto hodnota predstavuje počet gólov, ktorým Jimmy Howard zabránil v porovnaní s priemerom na 60 minút – prakticky inkasoval viac gólov, ako by inkasoval za rovnakých okolností iný brankár. Od výluky na tom nebol horšie žiaden brankár, ktorý odchytal aspoň rovnaký počet zápasov.

Edmonton: 29,5%
Toto je presilovková úspešnosť Oilers, ktorí sú na ceste za štvrtým najlepším číslom v histórii NHL. Asi neprekvapí nikoho, že Leon Draisaitl a Connor McDavid sú len druhým párom spoluhráčov, ktorí vedú ligu v počte presilovkových bodov za ostatných 10 rokov.

Florida: 1%
Ide o podiel „cap-hitu“ brankára Chrisa Driedgera na celkovom platovom rozpočte Panthers. Driedger má lepšie štatistiky pri horších okolnostiach ako Sergej Bobrovskij, ktorý v lete s tímom podpísal sedemročný kontrakt za 70 miliónov dolárov.

Los Angeles: 5
Toľko hráčov v mužstve bolo súčasťou majstrovskej zostavy v roku 2014. Trikrát toľko volieb má tím v prvých štyroch kolách najbližších dvoch draftov.

Minnesota: +103%
Takto podľa Money Puck vzrástli šance Wild dosiahnuť play-off od 15. januára. Odvtedy až do prerušenia ročníka mala Minnesota bilanciu 15-7-1.

Montreal: 7 320
Toľko minút odchytal Carey Price v posledných dvoch rokoch – nikto iný sa mu v tom nemôže rovnať.

Nashville: 3,17
Toto je priemerný počet inkasovaných gólov na zápas u Pekku Rinneho – najhoršie číslo jeho kariéry. V celej histórii bolo len 22 brankárov, ktorí mali priemer pod 2,80 po oslávení 38. narodenín. Rinne má 37 rokov.

New Jersey: 0,34
Priemerný počet bodov získaných Jackom Hughesom v jednom zápase – najmenej u draftovej jednotky od Joea Thorntona v sezóne 1997/98. Rozdiel je v tom, že Thornton vtedy hrával takmer výhradne v štvrtej formácii, kým Hughes dostával často priestor v prvom útoku.

NY Islanders: 2,96
Takýto má tím priemer inkasovaných gólov na zápas po ukončení rekordnej 17-zápasove bodovej série. To je nárast o 23,8 % oproti minulej sezóne.

NY Rangers: 71
Toľko bodov získal Artemij Panarin pri hre v plnom počte hráčov. Iba Connor McDavid a Henrik Sedin dosiahli od výluky priemer bod na zápas v hre piatich proti piatim pri odohraní 75 a viac zápasov. Panarin útočí na legendy tímu Jeana Ratalleho (82), Roda Gilberta (74) a Vica Hadfielda (72).

Ottawa: 15
Počet gólov strelených v oslabení – žiaden iný tím NHL ich v tejto sezóne nestrelil viac. Škoda, že Senators majú aj veľmi nízku úspešnosť ubránených oslabení.

Philadelphia: 71,4%
Toto je víťazná úspešnosť Flyers na domácom ľade. Aj Carter Hart podáva doma skvelé výkony (94,3% úspešnosť zákrokov a priemer 1,63 inkasovaného gólu na zápas), kým u súperov to nie je žiadna sláva (85,7% úspešnosť zákrokov a priemer 3,81 inkasovaného gólu na zápas).

Pittsburgh: 17 230 000 USD
Ide o priemerný „cap-hit“ zranených hráčov Penguins – ide o najvyšší v celej lige. Aj napriek významným zraneniam sa však tímu v tomto ročníku darilo.

San Jose: 2003
Ide o posledný rok, v ktorom mali Sharks úspešnosť zbierania bodov pod hranicou 50 % a vyberali si na drafte z prvých šiestich miest (zo šiesteho miesta si vybrali Milana Michálka). Pri silnej trieda mladíkov na tohtoročnom drafte si tím vybral vhodný ročník na napodobnenie.

St. Louis: 17,3%
Takúto streleckú úspešnosť má David Perron v posledných dvoch sezónach. Medzi krídelníkmi je druhá najvyššia. S 25 gólmi je prvý v tíme spoločne s Braydenom Schennom, a tak dobre kompenzoval absenciu Vladimira Tarasenka.

Tampa Bay: 4,16
Toľko presilovkových gólov na 60 minút hry strelil floridský tím od začiatku kalendárneho roka. Horšie na tom bol len Montreal. Tampu to však nijak významne neovplyvnilo, lebo za dané obdobie mala druhú najlepšiu bilanciu v lige.

Toronto: 78
Toľko pukov získal Auston Matthews od súperov. V celej lige je to najvyššie číslo medzi útočníkmi a len tri získané puky ho delia od obrancu Hurricanes Jaccoba Slavina. Od výluky len traja hráči strelili 40 gólov a získali viac ako 78 pukov – Martin St. Louis, Marián Hossa a McDavid.

Vancouver: 53
Toľko bodov nazbieral Quinn Hughes. Ide o najviac bodov obrancu nováčika v prvých 68 zápasoch sezóny od ročníka 1991/92, kedy ligu oslňoval mladučký Nicklas Lidström.

Vegas: 58,02%
Podiel očakávaných gólov od príchodu Petea DeBoera na lavičku tímu. Je to najlepšie číslo v lige v danom časovom úseku. Za zmienku stojí aj číslo 46 – kariérne bodové maximum obrancu Sheu Theodorea.

Washington: 75
Toľko bodov získal John Carlson, ktorý je najproduktívnejším obrancom ligy. Je prvým obrancom od sezóny 1993/94 (Ray Bourque, Sergej Zubov, Al MacInnis), ktorý má priemer nad jeden bod na zápas (1,09). Šanca na Norrisovu trofej mu zvyšuje aj to, že zaznamenal viac primárnych asistencií na zápas, ako hocikto iný od ročníka 2007/08.

Winnipeg: 19,86
Ide o hodnotu zabránených gólov nad očakávania u Connora Hellebuycka, ktorý má túto štatistiku najlepšiu v lige. Keďže Jets inkasujú druhý najvyšší počet vysoko nebezpečných šancí v lige, podčiarkuje to, že Hellebuyck chytá ako brankár hodný Vezinovej trofeje.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies