Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ovečkin prezradil, kedy by mohol zvažovať ukončenie kariéry

Hviezdny útočník tímu Washington Capitals, Alexander Ovečkin, sa pomaly blíži k záveru svojej kariéry. Momentálne však trvá na tom, že si nie je istý, kedy by mohol opustiť hokej nadobro. Jeden predpoklad konca však pozná.

„Uvidíme, mám ešte jeden rok po tejto sezóne a potom uvidíme. Som zdravý, vďaka Bohu, a stále milujem tento šport,“ povedal Ovečkin pre NBC Sports.

„Hneď ako už nebudem milovať tento šport, tak ho nebudem podvádzať. Rešpektujem ho veľmi a nechcem zaradiť moje meno medzi hráčov, ktorí dohrávajú kariéru a berú niekomu miesto. To robiť nechcem.“

Tridsaťštyriročný moskovský rodák má vo svojej 13-ročnej zmluve, ktorú podpísal v roku 2008 po vypršaní nováčikovskej zmluvy, platný ešte jeden rok. Ak by sa rozhodol podpísať ďalší kontrakt, začínal by mu v 36 rokoch.

Článok pokračuje pod reklamou

V súčasnosti na ňom ani napriek pokročilému veku nemožno bádať známy spomalenia a dokonca zdieľal vedenie ligy so 48 gólmi, keď sa 12. marca ročník prerušil pre koronavírus. Svoju odolnosť ukazoval počas celej kariéry, keď pre zranenie vynechal len pár duelov.

Celkovo už za Washington, ktorý z neho v roku 2004 urobil draftovú jednotku, odohral 1152 zápasov, v ktorých nazbieral 1278 bodov a strelil 706 gólov. Stále má šancu, aby ako tretí hráč v histórii pokoril métu 800 presných zásahov. A teraz má aj priestor, aby nad svojimi míľnikmi viac premýšľal.

„Samozrejme, teraz mám veľa času na premýšľanie o tom a viete, je to skvelé. Je to skvelé pre hru, skvelé pre mňa, pre mojich spoluhráčov, skvelé pre oblasť Washingtonu, že sme schopní to vidieť,“ poznamenal Ovečkin.

„Momentálne si ešte stále nedokážem uvedomiť, čo som dokázal počas mojej kariéry, pretože viem, že moja kariéra ešte nekončí, ale byť na ôsmom miestne v historickom poradí strelcov je niečo špeciálne.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies