Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zámorský expert sa tvrdo obul do Cehlárika: Nemôže hádzať vinu na Cassidyho

Ty Anderson z bostonského rádia 98.5 The Sports Hub patril medzi zástancov Petra Cehlárika. Ani jeho však nenechali chladným slová slovenského útočníka, ktoré vyriekol v ostatných týždňoch na adresu Brucea Cassidyho v slovenských médiách.


Dvadsaťštyriročný žilinský rodák tvrdí, že by mu zmena prostredia mohla pomôcť, pretože v Bostone nedostáva potrebnú dôveru. Nepriamo z toho obvinil hlavného trénera Brucea Cassidyho, čo sa Andersonovi nepáčilo, a tak na to musel zareagovať.

„Keď Bruins opakovane dávali šancu hráčom zo spodnej šestky, ako sú Joakim Nordstrom a David Backes, v prvých dvoch útokoch v prvej polovici sezóny 2018/19, premýšľal som, prečo nepovolajú Cehlárika. Nedávalo mi to zmysel, keď ste vedeli, čo máte v tých hráčov v porovnaní s tým, čo ste nevedeli o Cehlárikovi,“ poznamenal.

Článok pokračuje pod reklamou

„Čím viac sme však od Cehlárika videli, čo by mohol (a nemohol) dokázať na top úrovni, tým viac to dávalo zmysel. A o to smiešnejšie je nedávne Cehlárikovo vyplakávanie slovenským médiám, pri ktorom v podstate vinil Brucea Cassidyho za svoje nezdary v NHL.“

Anderson pripomenul, že Cehlárik dostal od roku 2016 šancu v 40 zápasoch NHL, aby sa ukázal. Odohral 436 minút v hre piatich proti piatim, aby ukázal Bruins, čo v ňom je. Dokonca si zahral s Davidom Krejčím či Charliem Coyleom, no napriek tomu vyprodukoval len štyri góly a štyri asistencie. A to 71 % svojich striedaní začínal v útočnom pásme.

„Ak dostávate miesto v tíme, ktorý chce v súčasnosti víťaziť – a hlavne po boku šikovných centrov, ako sú Krejčí či Coyle – musíte jednoducho toho priniesť viac. Ale to Cehlárik nikdy neurobil a jeho trojzápasový pobyt v prvom tíme v sezóne 2019/20 bol toho ďalším príkladom,“ skonštatoval.

Anderson povedal, že príprava pred aktuálnou sezónou bola pre Cehlárika kľúčová, no on sa zranil, čo sa stávalo počas jeho zámorského pôsobenia pomerne frekventovane. Bruins ho následne poslali na „farmu“. Cez Waiver listinu.

Potom dostal šancu v prvej polovici sezóny, po boku Krejčího a Coylea. Zápas, ktorý odohral 2. novembra, bol podľa odborníka priemerný a potom odohral zápas proti suverénne najhoršiemu tímu ligy, v ktorom si pripísal asistenciu a nedokázal na bránu vyslať strelu. Bruins prehrali.

„Do akej lepšej situácie mohol Cassidy Cehlárika vložiť? Korčuľoval na svojej prirodzenej strane, vedľa Krejčího v druhom útoku, a hral proti Red Wings. A stále od neho Bruins nezískali takmer nič. Skutočne, koľko legitímnych šancí ešte Cassidy dlží úplne neoverenému hráčovi predtým, ako si uvedomí, kým je?“ pýta sa Anderson.

„Tým nechcem povedať, že Cehlárik je hráč bez talentu. Boli časy, keď ukázal solídne videnie a prezentoval sa dobrou prácou pred bránou. Ale boli aj prípady, keď bol na NHL príliš pomalý a kde jeho videnie bolo príliš tunelovité, čo často viedlo k zahraniu akcie do územia nikoho. Neustále máte pocit, že Cehlárik hrá hru, ktorá je efektívna v nižšej lige, ale ktorá sa nikdy neprenesie medzi špičkovú konkurenciu v NHL.“

Anderson tvrdí, že nedostatok dôvery v Cehlárikovu budúcnosť v NHL nie je vidieť len v Bostone. Poukazuje na to, že si ho z waiver listiny nikto nestiahol a tiež, že si ho neskôr nikto nevzal cez nízkorizikovú výmenu pred prestupovou uzávierkou.

„Ak by niekto skutočne veril, že je v ňom toho viac ako ukázal v tých 40 zápasoch NHL, tak by to skúsili cez bezplatnú skúšku jeho stiahnutím z waiver listiny alebo by ho skúsili získať cez nízkorizikovú výmenu, aby mu poskytli zmenu prostredia. S jeho ročníkom v AHL a bostonským pôsobením neoficiálne, ale definitívne na konci, je na Cehlárikovom tábore, aby mu našiel tú zmenu prostredia. Ak to nebude v NHL, kto vie, koho bude za to viniť,“ dodal Anderson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies