Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Anthony Mantha – prinavráti Pronovostov vnuk zašlú slávu Red Wings?

Tím Detroit Red Wings patrí medzi výborne etablované organizácie, ktoré sa v prestížnej NHL dlhodobo tešili mnohým úspechom. Hoci súčasná situácia slávneho klubu z mesta motorov nenabáda na veľký optimizmus, klub má vo svojom strede hráča, okolo ktorého sa dá vystavať úspešný tím. Je ním Anthony Mantha, vnuk legendy zámorských klzísk Andreho Pronovosta. Bude práve on základným stavebným kameňom svetlej budúcnosti tímu?

Generálny manažér „červených krídel“ Steve Yzerman je na začiatku svojej misie prestavby mužstva. Skúsenosti, ktoré nadobudol ako generálny manažér „bleskov“ z Tampy Bay, chce teraz adekvátne využiť pri transformácii klubu, s ktorým je veľmi tesne prepojený.

Yzerman patrí k úzkej skupine hráčov, ktorí spojili svoju hráčsku kariéru len s jediným tímom NHL. Je ikonou organizácie Red Wings a práve k nemu sa upierajú pohľady a nádeje širokej základe fanúšikov tímu. A on už v minulosti niekoľkokrát presvedčil verejnosť, že je mužom činu.

V roku 1986 sa vo veku 21 rokov stal najmladším kapitánom v histórii NHL a v sezónach 1996/1997 a 1997/1998 priviedol ako kapitán mužstvo „červených krídel“ k dvom Stanleyho pohárom po sebe. Tento husársky kúsok sa odvtedy podaril len Pittsburghu v sezónach 20015/2016 a 2016/2017, ktorý s kapitánskym „C“ viedol Sidney Crosby.

Fanúšikovia Red Wings veria, že Yzerman bude rovnako úspešný aj ako generálny manažér. Prvým krokom k svetlejšej budúcnosti bude vybudovanie konkurencieschopného mužstva okolo niekoľkých lídrov.

Jedným z nich by mohol byť Anthony Mantha, dynamický útočník hrajúci s veľkým odhodlaním. Medzi Manthove prednosti patrí najmä rýchlosť a veľmi dobrá strela, čo ukázal aj na posledných majstrovstvách sveta, na ktorých sa stal najproduktívnejším hráčom tímu Kanady so ziskom 14 bodov.

Mantha by sa do kroník „červených krídel“ mohol zapísať ako vedúca osobnosť novej éry klubu, za ktorý hralo mnoho generácií výnimočných hráčov. Predpoklady na to rozhodne má, nakoľko je vnukom slávneho Andreho Pronovosta, ktorý spojil svoju kariéru s Montrealom Canadiens a tri sezóny strávil aj v drese Red Wings.

Zaujímavým faktom je, že aj Anthonyho sestra Elisabeth bola úspešnou hokejistkou a taktiež reprezentantkou Kanady. Aktuálne sa naplno venuje hokeju z pozície rozhodkyne. Hokej je preto v rodine veľmi silno zakorenený.

Mantha vyniká spomedzi všetkých hráčov NHL aj niečím iným. Na zápasy veľmi často nastupuje s hokejkou, ktorá je celá oblepená bielou páskou. Súperi si najskôr mysleli, že je to preto, aby zmiatol súperových brankárov. Mantha však na vysvetlenie uviedol, že si hokejku obmotáva bielou páskou preto, aby lepšie videl puk. Trpí totiž poruchou zraku a niekedy mu robí problém rozoznať puk na tmavej páske. Napriek tomuto hendikepu je práve Mantha tým hráčom, na ktorého s nádejou v nové úspechy hľadia verní domáci fanúšikovia v Little Caesar´s Aréne.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies