Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Aj apríl priniesol zaujímavé dianie v hokejovom svete

Apríl nepriniesol už žiadnu hokejová akciu priamo na ľade, ale ani koronavírus nezabránil tomu, aby sa predsa len v hokejovom svete niečo dialo. Poďme si to zrekapitulovať.

8. apríl - Florence Schelling sa stala prvou ženou v histórii švajčiarskej hokejovej NLA na pozícii generálneho manažéra. Bude pracovať pre tím SC Bern.

9. apríl – vo veku 79 rokov zomrel Pat Stapleton. V NHL odohral 636 zápasov a nazbieral 337 bodov v dresoch Bostonu a Chicaga. Na konci kariéry pôsobil v konkurenčnej WHA.

10. apríl - Tom Webster, ktorý hrával za Boston Bruins, Detroit Red Wings a California Golden Seals, zomrel vo veku 71 rokov. V 102 zápasoch NHL strelil 33 gólov a pridal 42 asistencií. Ako hráč vyhral titul WHA, kde pôsobil väčšinu hokejovej kariéry, a ako tréner Calderov pohár v AHL.

11. apríl – obranca Scott Perunovich vyhral Hobeyho Baker Award pre najlepšieho vysokoškolského hokejistu v USA. Hrával za Minnesotskú univerzitu v meste Duluth. V 34 zápasoch sezóny nazbieral 40 bodov. Práva na hráča drží St. Louis, ktoré ho draftovalo v roku 2018.

11. apríl – len 25-ročný hráč Edmontonu, Colby Cave, zomrel na krvácanie do mozgu. Predtým hrával aj za Boston Bruins. Celkovo v NHL odohral 67 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal päť asistencií.

12. apríl – Tony Mårtensson ukončil hokejovú kariéru vo veku 39 rokov. V NHL odohral 6 zápasov za Anaheim so ziskom 2 bodov za gól a asistenciu.

12. apríl – zomrela Phyllis Foreman, sestra prvého majiteľa Philadelpie, Eda Snidera. Práve ona nazvala tím Flyers a taktiež vymyslela logo tímu.

14. apríl – Kris Versteeg ukončil hokejovú kariéru vo veku 33 rokov. V NHL odohral 643 zápasov so ziskom 358 bodov. S Chicagom vyhral 2 Stanley Cupy. Okrem Blackhawks obliekal aj dresy tímov Toronto, Philadelphiu, Floridu, Carolinu, Los Angeles a Calgary. Draftoval ho Boston.

15. apríl – Útočník Sammy Blais podpísal so St. Louis Blues dvojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie celkovo 3 milióny dolárov.

15. apríl – Klub KHL Avtomobilist Jekaterinburg menoval Billa Petersa novým hlavným trénerom.

16. apríl – Obranca Marco Scandella sa dohodol s tímom St. Louis Blues na podpise novej štvorročnej zmluvy v hodnote 13,1 milióna amerických dolárov.

16. apríl – Obranca Andrei Markov ukončil hráčsku kariéru. Posledné tri roky pôsobil v KHL, no predtým obliekal dres Canadines, ktorí ho aj draftovali. V 990 zápasoch nazbieral skvelých 572 bodov.

17. apríl – Brankár Joonas Korpisalo podpísal s Columbusom novú dvojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie 2,8 milióna amerických dolárov ročne.

17. apríl – Sága Dustin Byfyglien a tím Winnipeg Jets je na konci. Hráč sa dohodol s tímom na ukončení zmluvy a získava štatút neobmedzeného voľného hráča.

20. apríl - Tím Columbus Blue Jackets podpísal jednoročnú zmluvu v hodnote 1,2 milióna amerických dolárov s útočníkom Michailom Grigorenkom. Zatiaľ je ale táto zmluva neplatná.

22. apríl – K ženskej hokejovej lige NWHL sa pripojí tím z Toronta. Liga tak bude mať 6 tímov.

23. apríl – Columbus si upísal aj druhého brankára. Elvis Merzļikins zarobí počas dvoch rokov 8 miliónov dolárov.

24. apríl – zverejnili skupiny hokejového turnaja najbližších olympijských hier. V prvej sa stretnú Kanada, USA, Nemecko a Čína, v druhej Rusko, Česko, Švajčiarsko a postupujúci z kvalifikácie, v tretej Fínsko, Švédsko a dvaja postupujúci z kvalifikácie. Kvalifikácie sa zúčastní 12 tímov v troch skupinách.

27. apríl – Chicago Blackhawks vyhodilo prezidenta a výkonného riaditeľa Johna McDonougha. Na dočasnej báze ho nahradí viceprezident Danny Wirtz. Prezidentom bol od roku 2007 a výkonným riaditeľom od roku 2011.

27. apríl – Joel Ward končí kariéru v NHL. Obliekal dresy Minnesoty, Nashvillu, Washingtonu a San Jose a odohral 726 zápasov so ziskom 304 bodov. Nikdy nebol draftovaný.

28. apríl – Rada guvernérov NHL predĺžila transferové dohody s členmi IIHF a ich ligami, medzi ktorých patria Rakúsko, Bielorusko, Česko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Švédsko, Veľká Británia a aj Slovensko. Okrem nich aj so Švajčiarskou hokejovou asociáciou, švajčiarskou ligou a aj so severoamerickou juniorskou CHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies