Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Boston Bruins: Skvelú sezónu nezakončil zisk Stanley Cupu

Boston bol v tejto sezóne veľmi milým prekvapením, keď dominoval počas celého priebehu základnej časti a zaknihoval druhý najnižší počet prehier zo všetkých tímov. Do play-off postúpil ako jeden z favoritov na zisk Stanley Cupu, ale jeho cesta sa skončila v siedmom zápase série 2. kola proti Caroline.

Zdeno Chara - Cam Ward

Zdeno Chára a Cam Ward

Tím vedený slovenským kapitánom Zdenom Chárom skončil po základnej časti na prvom mieste Východnej konferencie a so ziskom 116 bodov bol len o krok od zisku Prezidentovej trofeje, ktorú získal 117-bodový tím San Jose Sharks. Vzdialenosť od prestížnejšieho Stanley Cupu bola však dlhšia – Bruins chýbalo 9 víťazstiev.

Bruins si v prvom kole poradili hladko s Montrealom 4:0 a dlhšiu dobu mohli čakať na meno svojho súpera. Keď do druhého kola postúpila cez New Jersey Carolina, vyzeralo to, že to bude pre „medveďov“ veľmi prijateľný súper. Realita však bola iná.

Boston začal výborne a v prvom zápase zvíťazil 4:1. Mnohí očakávali ľahký priebeh série, niektorí poukazovali na rovnaký začiatok série medzi Devils a Hurricanes. Tí druhí mali napokon pravdu. Carolina dokázala zvíťaziť v troch nasledujúcich zápasoch a aj keď sa Bostonu podarilo vyrovnať stav na 3:3, napokon sa z postupu netešili.

Z časti to bola aj vina histórie. V doterajších 20 prípadoch totiž ešte nikdy Bruins nedokázali postúpiť, ak v sérii prehrávali už 1:3. Hráči Bostonu avizovali, že do tejto štatistiky mienia pripísať prvý prípad dokonalého obratu. Napokon však súboj vyhrala história a Bruins aj v 21. prípade napokon nepostúpili.

Na druhú stranu, mohla to byť aj vina disciplinárnej komisie NHL. Víťazný gól Hurricanes strelil Scott Walker, ktorý trošku záhadne nedostal po svojom zákroku na Aarona Ward dočasný zákaz činnosti a zaplatil len pomerne smiešnu pokutu vo výške 2 500 amerických dolárov. Bruins však nezáleží na tom, kto gól strelil. Sezóna sa pre nich tak či tak skončila.

S ročníkom 2008/09 sa rozlúčil aj Zdeno Chára, ktorý ma za sebou jednu z najlepších sezón v kariére. Strelecky najlepšiu. V základnej časti strelil 19 gólov a svoje maximum prekonal o dva presné zásahy. Počas Víkendu hviezd naviac prekonal rekord v tvrdosti strely. Bodovo na tom tiež nebol zle, keď za maximom z minulého roku zaostal len o jeden bod. K 50 bodom zo základnej časti pridal aj 4 v play-off – raz sa presadil strelecky a trikrát asistoval.

Boston v tejto sezóne Stanley Cup nezíska. Tímový neúspech však môžu zachrániť na poli individuálnom Tim Thomas, Zdeno Chára a Claude Julien, ktorí sú nominovaní na výročné ocenenia. Stále je šanca na zisk Vezina Trophy, Norris Trophy a Jack Adams Trophy.

Fanúšikovia Bruins by však určite radšej privítali v uliciach mesta Stanley Cup, na ktorý čakajú od roku 1972. Vzťah medzi fanúšikmi a hráčmi Bruins bol aj v tejto sezóny skvelý a fanúšikovia sa za víťazstva tímu odvďačovali svojou veľkou podporou.

Aj napriek tomu, že mali všetci väčšie očakávania a sklamanie bolo veľké, napokon sa fanúšikovia poďakovali hráčom za sezónu ešte jedným potleskom aj po skončení siedmeho zápasu semifinálovej série Východnej konferencie s dúfaním, že na šiesty Stanley Cup v klubovej histórii nebudú čakať dlho. Možno sa dočkajú už o rok...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies