Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Obrovský slovenský talent zmierňuje optimizmus. Toto je jeho vysnívaný tím NHL

Slovenský talent koketuje okolo prvého kola tohtoročného draftu. O dva roky by však mohol byť ešte v lepšej pozícii Juraj Slafkovský, ktorému skauti predpovedajú svetlú budúcnosť.

Stále len šestnásťročný útočník sa uvádza v predraftových rebríčkoch triedy 2022 poriadne vysoko. Pravidelne je v prvom kole, pričom v marcovom rebríčku TPEHockey figuroval už na siedmom mieste.

„Všímam si to, nebudem hovoriť, že nie, ale podľa mňa to ešte nič neznamená. Predsa len, ešte nás od toho delia dva roky a stať sa môže hocičo,“ povedal Slafkovský pre RTVS.

Košický rodák po pôsobení v Rakúsku a Česku zakotvil v sezóne 2019/20 vo fínskej organizácii TPS Turku, kde sa mu páči a považuje to za správne rozhodnutie. Momentálne už má aj jasno v tom, v ktorom tíme NHL by najradšej zakotvil.

Článok pokračuje pod reklamou

„Asi to Toronto. To je môj najväčší hokejový sen – dostať sa tam,“ priznal.

Slafkovský je vysoký 192 centimetrov a váži takmer 90 kilogramov. Okrem zručností tak jeho vyhliadky zlepšuje aj to, že dokáže svoju postavu na ľade využívať.

„Už od mladého veku to bol jeden z hráčov, ktorí prevyšovali svojich spoluhráčov. Bol silný na ľade, silný na puku, silný v súbojoch jeden na jedného,“ povedal Marcel Šimurda, jeho niekdajší tréner z Košíc a mládežníckych reprezentácií.

Mimochodom, Slafkovský nebol jediným Slovákom v spomínanom rebríčku najväčších 10 nádejí pre draft 2022. Len o dve pozície za ním figuroval aj obranca Šimon Nemec.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies