Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Prečo by Tatar či Sekera mohli vyhrať svoj prvý Stanleyho pohár?

V dohrávanom play-off by sa mohlo predstaviť sedem Slovákov. Z nich len Zdeno Chára už má svoje meno na Stanleyho pohári. Boston s ním aj Jaroslavom Halákom v zostave bude patriť k top favoritom zvyšku ročníka, ale špeciálny formát dáva nádeje aj ostatným.

Môže sa pokojne stať, že sa z titulu bude tešiť aj niekto zo zvyšných slovenských hráčov, medzi ktorých patria Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Erik Černák, Richard Pánik či Martin Marinčin. Šance bude mať každý z 24 tímov a Shawn Daversa uviedol pre každý z nich jeden dôvod, prečo by práve oni mohli získať najcennejšiu hokejovú trofej.

Tímy so Slovákmi

Boston (Halák, Chára) – Bruins boli dominantní celú sezónu a veľkú zásluhu na tom mal brankársky tandem tvorený Tuukkom Raskom a Jaroslavom Halákom, ktorý získal Jenningsovu trofej. Tento tandem môže Bostonu pomôcť vyhrať veľa tesných zápasov s nízkym počtom gólov.

Dallas (Sekera) – Ben Bishop v play-off chytáva na inej úrovni. Ukázal to aj v siedmom zápase minuloročnej série proti St. Louis, v ktorom inkasoval len dva góly z viac ako 50 striel. Stars držal v hre v každom zápase a nakoniec bol Dallas tímom, ktorý šampióna potrápil najviac. Tento rok má pritom v zostave viac ofenzívneho talentu v hráčoch, ako sú Roope Hintz a Denis Gurianov. Pokiaľ bude ich útok dostačujúci, Bishop dokáže doviesť tím ďaleko.

Článok pokračuje pod reklamou

Montreal (Tatar) – Carey Price bol vždy jednou z chrbtových kostí Canadiens. Napriek slabším číslam, ako je obvyklé, býva Price úplne iným gólmanom v play-off. Price dokáže ukradnúť pre Canadiens veľa zápasov, keď podáva svoje najlepšie výkony aj napriek svojmu veku.

Tampa Bay (Černák) – toto by mohol byť konečne rok Tampy. Po rokoch frustrácie a nečakaných prehier v play-off sú Lightning najnabitejším tímom NHL a teraz tu môže byť čas, aby zažiarili. Aj Washingtonu trvalo mnoho ťažkých prehier v play-off, aby nakoniec v roku 2018 získal Stanleyho pohár. Pre Lightning by rok 2020 mohol byť podobný.

Toronto (Marinčin) – pod Sheldonom Keefem hral tím lepšie v defenzíve a od svojich top hráčov získaval viac produktivity. Ak hráči ako John Tavares, Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander a Morgan Rielly podajú spolu svoje najlepšie výkony, Leafs budú ťažkým tímom na zdolanie, pokiaľ ich podrží obrana.

Washington (Pánik) – Capitals ovládli Metropolitnú divíziu v piatej sezóne po sebe a majú jednu z najelitnejších ofenzív v lige. Ak by potrebovali dôležitý gól v play-off, majú mnoho hráčov, na ktorých sa môžu v tomto spoľahnúť, ako sú Alex Ovečkin, T.J. Oshie, Jevgenij Kuznecov, John Carlson či Jakub Vrána.

Ostatné tímy

Arizona – Coyotes majú neskutočnú hĺbku v útoku a dokážu v každom zápase točiť všetky štyri formácie. Hráči ako Clayton Keller, Christian Dvorak, Conor Garland, Nick Schmaltz a mnohí ďalší môžu pomôcť Coyotes k úspechu.

Calgary – keď je prvá šestka útočníkov Flames vo forme, je to cítiť. Ak hráči ako Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk, Sean Monahan či Elias Lindholm podajú svoje najlepšie výkony, Flames dokážu v play-off napáchať nejaké škody.

Carolina – so zdravou zostavou majú Hurricanes jedno z najlepších mužstiev v celej lige. Na papieri majú kvalitou naplnenú najmä obranu. S Jaccobom Slavinom, Dougiem Hamiltonom, Brettom Pescem, Trevorom van Riemsdykom, Samim Vatanenom, Haydnom Fleurym, Bradym Skjeiom a Jakeom Gardinerom má Carolina viac kvalitných obrancov, ako by vedela využiť.

Chicago – Blackhawks sa budú spoliehať na vodcovstvo veteránov, zručnosti a skúsenosti, vďaka čomu by mohli prekvapiť viacero ľudí. Hráči ako Duncan Keith, Patrick Kane a Jonathan Toews budú motivovaní viac ako predtým ukázať svetu, že úspešná éra Blackhawks ešte neskočila.

Colorado – prvý útok Avalanche patrí medzi tie najlepšie v NHL. Nathan MacKinnon je jedným z piatich najlepších hráčov, a keď nie sú zranení Mikko Rantanen či Gabriel Landeskog, formácie je strojom na góly. Keď potrebujete gól najviac v dôležitom zápase play-off, títo hráči patria medzi tých najlepších v hokeji, ktorí by ho mohli streliť.

Columbus – úspech mu môže priniesť pracovitosť a tvrdosť. Po odchodoch kľúčových útočníkov nie sú takým zručným tímom, ale sú jedným z najfyzickejších tímov NHL a systém Johna Tortorellu dokáže uťahať aj súpera, akým bola vlani Tampa.

Edmonton – Oilers majú to šťastie, že majú v zostave dvoch najúdernejších ofenzívnych hráčov. Connor McDavid a Leon Draisaitl vyprodukovali kombinovane 207 bodov v 135 zápasoch. Aj keď len jeden z nich chytí formu, aj najlepšia defenzíva v lige má problém obmedziť ich.

Florida – Panthers majú poriadne naplnené prvé dva útoky a patria medzi najofenzívnejšie tímy NHL. Pokiaľ hráči ako Jonathan Huberdeau, Aleksander Barkov, Mike Hoffman a Jevgenij Dadonov prídu hrať, ich ofenzívu bude celkom ťažké zastaviť.

Minnesota – Wild majú v zostave veľa skúsených hráčov a to im môže vo vyraďovacích bojoch pomôcť. V takýchto neočakávaných situáciách sú skúsenosti výhodou, pretože mladíci môžu byť premotivovaní a veteráni sa vedia rýchlejšie prispôsobiť. Hráči ako Mikko Koivu, Zach Parise, Mats Zuccarello a Ryan Suter by mali byť viac ako pripravení na túto úlohu.

Nashville – prvá trojka obrancov Predators je možno tá najlepšia v NHL. Roman Josi, Ryan Ellis a Mattias Ekhölm sú elitnými obrancami. Fráza „obrana vyhráva tituly“ nie je žartom a obrana Predators ja na Pohár pripravená.

NY Islanders – defenzívny systém Barryho Trotza je taký silný a disciplinovaný, že môže byť rozhodujúcim faktorom v tesných zápasoch. S Adamom Pelechom vracajúcim sa do zostavy budú mať Ostrovania schopnosť robiť maličkosti správne. Pri takom štruktúrovanom štýle budú mať súperi problém dávať im góly.

NY Rangers – pokiaľ bude jeden z ich troch brankárov podávať vyrovnané výkony, Rangers majú šancu napáchať v play-off škody, pretože ich ofenzíva šliapala v posledných týždňoch pred prerušením ročníka. Okrem hráčov ako sú Artemij Panarin, Mika Zibanejad či Ryan Strome, pomáhali ofenzíve aj brankári Adam Fox, Tony DeAngelo a Jacob Trouba.

Philadelphia – Flyers boli pred prestávkou tímom s možno najlepšiu formou. Brankár Carter Hart podával kvalitné výkony, hráči ako Matt Niskanen, Ivan Provorov a Trafic Sanheim podávali špičkové defenzívne výkony a ofenzívnou silou boli hráči ako Claude Giroux či Travis Konecny.

Pittsburgh – stále sú kalibrom tímu schopným získať Stanleyho pohár. Zranená ofenzívna hviezda Jake Guentzel sa pravdepodobne stihne vrátiť zo zranenia a skúsení Penguins budú schopní zaplátať diery v zostave. S ich skúsenosťami z play-off a jadrom hráčov, ktoré vie, ako vyhrávať zápasy play-off, by tento rok nemusel byť iný.

St. Louis – vlani dokázali, že majú každú potrebnú skladačku pre úspech. Sú zrejme najkomplexnejším tímom súťaže – majú strelcov gólov, defenzívnych útočníkov, špecialistov na oslabenia, elitných obrancov, skvelého brankára Jordana Binningtona. Je veľmi ťažké nájsť dieru v zostave Blues.

Vancouver – Canucks si vybudovali vzrušujúce a mladé prvé dva útoky, ktoré im v tomto roku vyhrali veľa zápasov s pomocou Jacoba Markströma v bráne. Hráči ako J.T. Miller, Brock Boeser, Elias Petterson a Quinn Hughes budú musieť viesť tím, aby sa v play-off dostal ďaleko.

Vegas – ide o solídny tím v každom aspekte zostavy. Ich bránkovisko, obranca či ofenzíva nepatria medzi tie najlepšie v lige, ale sú nadpriemerné a vybalansovaná ofenzíva dokáže pomôcť Vegas k výhram rôznymi odlišnými spôsobmi. Inými slovami, Vegas je tím schopný vyhrať 2:1 aj 7:6 v závislosti od situácie.

Winnipeg – Jets môžu mať najlepšie prvé dva útoky v lige. Ak Connor Hellebuyck nesklame a hráči ako Kyle Connor, Patrik Laine, Mark Scheifele, Blake Wheeler a Nikolaj Ehlers udržia svoju ofenzívnu produkciu, Jets budú schopní v tomto roku prekvapiť množstvo hokejových fanúšikov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies