Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Rybár sa sna nevzdáva, ale: Na NHL momentálne nemyslím

Slovenský brankár Patrik Rybár doteraz všetky kariéry až na jednu strávil v Európe. V ročníku 2018/19 však dal šancu aj zámoriu v snahe priblížiť sa k snu zachytať si v NHL. Toho sa stále nevzdáva, no momentálne sa plne koncentruje na novú sezónu v drese fínskeho Kärpätu.

„V prvom rade rozmýšľam nad dobrou sezónou v Oulu, aby som sa mohol posunúť ďalej. Amerika je lákavá vždy. Predsa len je to top liga sveta. Som však zástanca toho, že človek sa má sústrediť na krátkodobé ciele. Tie sú dôležitejšie,“ skonštatoval Rybár pre denník Šport.

Pred príchodom do Oulu odchytal dvadsaťšesťročný skalický rodák 37 zápasov za Grand Rapids Griffins v nižšej AHL. Dosiahol v nich 90,8% úspešnosť zákrokov a priemer 2,49 inkasovaného gólu. Teraz priznáva, že nebol ďaleko od toho, aby si na seba navliekol aj dres Detroitu v NHL.

„Teší ma, že som dostal od organizácie Red Wings príležitosť okúsiť zámorský hokej. Mal som šancu ísť aj na chvíľu do NHL, ale v tom momente som bol jediným brankárom na farme a bojovali sme o play-off,“ povedal Rybár.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ostal som radšej v AHL a chytal som šesť či osem zápasov za sebou, čo bolo super. Celkovo som mal možno aj smolu, že Detroit bol len na začiatku prestavby kádra.“

Red Wings Rybárovi po minulej sezóne predložili kvalifikačnú ponuku napriek tomu, že už dlhšie to vyzeralo tak, že sa opäť vráti do Európy. Problémom bol jeho nedostatok skúseností, ktorý prekážal trénerovi prvého tímu.

„Ľudia z manažmentu ma chceli, ale hlavný tréner Jeff Blashill trval na tom, že chce brankára so skúsenosťami z NHL. Trvalo to dosť dlho, dospeli sme do štádia, v ktorom to vyzeralo, že so mnou ani nepodpíšu zmluvu. Napokon mi ponúkli kvalifikačný kontrakt, nechceli ma pustiť v rámci NHL inde. Tak sme sa viac začali pozerať po Európe a našťastie prišla ponuka od Kärpätu,“ spomínal ešte vlani.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies