Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Hossa má veľkú šancu byť v Sieni slávy, zhodujú sa v zámorí. Toto sú dôvody

Jozef Struhár  
24.06.2020

Po tom, čo sa za Mariána Hossu prihovoril Tracey Myers, sa za bývalého skvelého slovenského útočníka postavili aj ďalší zámorskí odborníci. Aj podľa nich by mal byť tento rok uvedený do Siene slávy. Či sa tak stane, sa dozvieme už dnes.


Steve Dryden z TSN priniesol argumenty, prečo by mali byť do Siene slávy uvedení ôsmi hráči – Daniel Alfredsson, Tom Barrasso, Theo Fleury, Sergej Gončar, Kevin Lowe, Alexander Mogiľnij, Keith Tkachuk a Hossa, ktorý z tejto skupinky bude môcť byť uvedený do prestížnej inštitúcie prvým rokom ako jediný.

Dryden pripomína, že Hossa je jediným hráčom, ktorý hral vo finále za tri rôzne tímy (Pittsburgh, Detroit a Chicago) v troch rokoch po sebe. Blackhawks napokon pomohol k trom Stanleyho pohárom. V play-off odohral viac zápasov (205) ako ktokoľvek iný v období jeho kariéry a viac bodov počas tej doby získali vo vyraďovacej časti len Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Hossa sa stal na Slovensku štyrikrát Hráčom roka a je slovenským rekordérom so 14 gólmi, 14 asistenciami a 28 bodmi získanými na olympijských hrách.

Článok pokračuje pod reklamou

V základnej časti NHL strelil 525 gólov, čím sa radí na 35. miesto historického poradia. Ak by sa to prispôsobilo ére, mal by ich 594 a figuroval by na 22. mieste. 20 z 21 hráčov pred ním je pritom už v Sieni slávy – výnimkou je stále aktívny Patrick Marleau. Z ôsmich hráčov za ním sa tohto ocenenia dočkali siedmi.

Dryden pridáva ďalšie dôvody, prečo by mal byť rodák zo Starej Ľubovne uvedený do Siene slávy. Je napríklad jedným z iba šiestich hráčov histórie, ktorí mali minimálne 15 sezón s 20 a viac gólmi a osem play-off s minimálne 10 bodmi. Zvyšnú päťku tvoria Wayne Gretzky, Mark Messier, Jaromír Jágr, Brett Hull a Steve Yzerman. Hossa mal plusové hodnoty v štatistike plus/mínus v 17 z 18 sezón, čo predstavuje 94 % jeho kariéry. Vyššiu úspešnosť mali od ročníka 1967/68 len obrancovia Larry Robinson, Scott Stevens, Nicklas Lidström a Al MacInnis.

Jedno z najlepších obojsmerných krídiel generácie

Sean O’Leary z theScore zase zostavil prehľad adeptov do Siene slávy, ktorých zoradil do štyroch skupín. Bez pochýb by podľa neho mal byť uvedený Jarome Iginla. Medzi silných adeptov zase patria Mogiľnij, Alfredsson a Hossa.

„V Hossovom kontrakte zostáva stále jeden rok, ale jeho problémy s kožou ho prinútili ukončiť kariéru v roku 2017, vďaka čomu môže byť uvedený do Siene slávy takto skoro,“ poznamenal k trenčianskemu odchovancovi.

„Nezískal žiadnu individuálnu trofej, ale Hossa bol jedným z najlepších obojsmerných krídelníkov svojej generácie. Ako člen 500-gólového klubu a kľúčový dielik tímu Chicaga, ktorý získal tri Stanleyho poháre, si zaslúži vážne zváženie teraz i v prípadnej budúcnosti.“

V ďalšej skupine „Mohol by to byť ich rok“ sú Rod Brind’Amour, Fleury a Lowe. V skupine hráčov s okrajovou šancou figurujú Curtis Joseph, Jeremy Roenick, Gončar a Patrik Eliáš.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies