Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Top 5 importov z WHL, ktorí uspeli v NHL: Sú medzi nimi traja Slováci

V juniorskej CHL sa tento týždeň bude konať ďalší Import draft, v ktorom si tímy z juniorských líg OHL, QMJHL a WHL vyberú hráčov z územia za hranicami Severnej Ameriky. Ryan Sinclair sa pri tejto príležitosti rozhodol zostaviť rebríček, ktorý poteší fanúšikov na Slovensku a v Českej republike.

Sinclair zostavil prehľad piatich najlepších hráčov, ktorí uspeli v NHL, pričom ich cesta viedla cez Import draft a juniorskú WHL. Dostali sa tam traja Slováci a dvaja Česi. Na čele je čerstvý člen Siene slávy.

Marián Hossa – tím Portland Winter Hawks si ho vybral z piateho miesta v roku 1997. Už ako hráč vybraný Ottawou v prvom kole draftu NHL doviedol Portland v ročníku 1997/98 až k titulu v Memorial Cupe. V 53 zápasoch základnej časti zaznamenal 85 bodov (45+40), v 16 dueloch play-off ďalších 19 (13+6). Na samotnom turnaji najlepších pridal päť gólov a štyri asistencie v štyroch dueloch, aby sa dostal do all-star tímu. Vo WHL bol nováčikom roka. V NHL hral za Ottawu, Atlantu, Pittsburgh, Detroit a Chicago, s ktorým získal tri Stanleyho poháre. V 1309 zápasoch zaznamenal 525 gólov a 1134 bodov, aby sa v tomto roku dostal aj do Siene slávy.

Zdeno Chára – k tímu Prince George Cougars sa v roku 1996 pripojil ako šestka vtedajšieho Import draftu. Vo WHL sa priučil zámorskému štýlu hokeja a v 49 dueloch základnej časti získal tri góly a 19 asistencií. V play-off pridal osem bodov v 15 zápasoch na ceste do konferenčného finále. V NHL stále hráva, pričom sa v nej etabloval ako jeden z najlepších hráčov dejín. V roku 2011 doviedol Boston k Stanleyho poháru a v dresoch Islanders, Senators a Bruins vyprodukoval 656 bodov (205+451) v 1553 dueloch. Získal aj Norrisovu trofej.

Článok pokračuje pod reklamou

Michal Rozsíval – tím Swift Current Broncos si ho vybral až zo 49. miesta. Vo WHL sa v ročníku 1997/98 stal obrancom roka a dokonca sa dostal do druhého all-star tímu celej CHL. Ligu opúšťal po 134 zápasoch, v ktorých získal 108 bodov (22+65). V NHL získal ako spoluhráč Hossu dva Stanleyho poháre a počas 17 sezón odohral 963 zápasov za Penguins, Rangers, Coyotes a Blackhawks.

Pavel Kubina – tím Moose Jaw Warriors si ho vybral z 30. miesta v roku 1995. V ročníku 1996/97 odohral 61 zápasov, v ktorých bol so 44 bodmi najproduktívnejším obrancom klubu. V ďalšej sezóne už hral medzi profesionálmi za Tampu a jej „farmu“ v AHL. V NHL nakoniec odohral 14 sezón aj v dresoch Toronta, Atlanty a Philadelphie. V roku 2004 pomohol Lightning k Stanleyho poháru a v danej sezóne bol najlepším strelcom ligy spomedzi „zadákov“ (17 gólov), čo mu vyslúžilo aj pozvánku do zápasu hviezd.

Richard Zedník – ďalší bývalý hráč Portlandu bol 18. vybraným hráčom Import draftu v roku 1994. Vo WHL vyprodukoval 167 bodov (79+88) v 126 dueloch. V NHL ho v tom istom roku, v 10. kole, draftoval Washington. Neskôr si zahral aj za Montreal, Islanders a Floridu. V 745 zápasoch strelil 200 gólov a nazbieral dokopy 379 bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies