Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Blackhawks si neuvedomovali, ako veľmi im Hossa bude chýbať

Joel Quenneville označoval Mariána Hossu za perfektného hokejistu. Práve jeho komplexnosť spolu s úctyhodným počtom bodov ho dostali do Siene slávy. Tyler Cameron v tejto súvislosti pripomenul, ako veľmi slovenský útočník svojím koncom poznačil Blackhawks.

„Hossa nebol vždy taký a to je na ňom také pozoruhodné. Počas jeho pôsobenia v Ottawe a Atlante bol viac čistokrvným ofenzívnym hráčom, hoci ste mohli vidieť, že sa občasne zapojil aj do bránenia,“ skonštatoval Cameron.

„Až jeho pôsobenie v Pittsburghu a hlavne v Detroite, kde Hossa sám hovoril, že sa učil umeniu bránenia od Pavla Daciuka, z Hossu urobilo hráča, ktorý by sa najviac priblížil k perfektnému hokejistovi, ako je možné.“

Fanúšikovia Chicaga, ktorí predtým pozorovali Hossu pozornejšie, boli nadšení, keď s ním v roku 2009 podpísali Blackhawks dlhodobú zmluvu. Hneď v prvej sezóne naplnil očakávania a pomohol tímu k Stanleyho poháru. Neskôr k ďalším dvom.

Článok pokračuje pod reklamou

V roku 2017 ho však neudržateľný boj s kožnou alergiou prinútil k rozhodnutiu, ktoré fanúšikovia neočakávali. Keďže už viac nechcel ohrozovať zdravie agresívnymi liekmi, zavesil korčule na klinec. Hneď v prvej sezóne po jeho odchode Blackhawks nepostúpili do play-off a zopakovali to aj vlani. Jednej úspešnej generácii bol koniec.

Niet pochýb o tom, že Hossa Chicagu chýba. Cameron si však nie je istý, či si Blackhawks a ich fanúšikovia vôbec uvedomovali, ako veľmi jeho absencia ovplyvní výsledky ich tímu.

„Hossova unikátna zbierka zručností, motivácia, hokejové myslenie a jeho tiché vodcovstvo sú takmer nenahraditeľné. Najlepšie pre nich by mohlo byť, ak by sa Hossa nakoniec vrátil k organizácii Blackhawks ako tréner, skaut alebo ambasádor,“ poznamenal Cameron.

„Už sa o tom hovorilo a vyzerá to tak, že je tam vzájomný záujem. Hossov otec bol trénerom, a tak rozmýšľam, či by by trénerstvo nebolo v jeho krvi. Akokoľvek sa rozhodne, cítim, že Hawks by okamžite povzbudilo, ak by sa k tímu opäť pripojil.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies