Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Päť tímov, ktoré najviac doplatia na platový strop v sezóne 2020/21

Súčasťou kolektívnej dohody bolo aj to, že sa platový strop nebude dvíhať a minimálne v sezóne 2020/21 zostane na nezmenenej hranici 81,5 milióna amerických dolárov. Ktoré tímy by sa mohli pri pomyslení na to zapotiť najviac?

Pred pandémiou koronavírusu sa očakávalo, že sa platový strop pre budúcu sezónu zvýši na 84 až 88 miliónov amerických dolárov. S touto predstavou počítalo mnoho tímov, no nepredvídateľné udalosti spôsobili, že sa niektoré z nich dostanú do ťažkostí. Podľa Matta Larkina z The Hockey News sa to najviac dotkne týchto piatich klubov:

1. Tampa Bay Ligthning – pre budúci ročník má upísaných 15 hráčov a na zvyšných k dispozícii už len 5,33 milióna amerických dolárov. Dôležité bude upísať si Anthonyho Cirelliho a Michaila Sergačova. Prvý menovaný by štandardne mohol pýtať okolo päť miliónov dolárov za rok, druhý aj viac ako šesť. Aj keby sa Tampe podarilo s oboma podpísať premosťovaciu zmluvu, nemala by dosť miesta, aby si ich oboch udržala. V obrane je to o niečo horšie, lebo pod zmluvou sú zatiaľ len traja obrancovia. Lightning teraz významne škodí zmluva Yanniho Gourdeho, ktorý zarába 5,17 milióna dolárov a má klauzulu o nevymeniteľnosti. Tú majú aj zvyšní útočníci v tej cenovej hladine – Palát, Johnson či Killorn. Lightning by pomohlo, ak by sa Gourde svojej klauzuly vzdal s túžbou začať niekde odznova.

2. St. Louis Blues – pre ročník 2020/21 je pod zmluvou 20 hráčov a voľného 2,05 milióna amerických dolárov. To všetko je v poriadku, no je tu otázka o budúcnosti kapitána a obrancu číslo jeden, Alexa Pietrangela. Ten by pokojne mohol chcieť dlhodobú, osemročnú zmluvu za 64 až 80 miliónov dolárov. Tím by tak nemal pre neho miesto ani v prípade, ak by strop nestagnoval. Teraz to bude ťažšie a obmedzeným voľným hráčom bude ďalší kľúčový obranca, Vince Dunn. Hlavným kandidátom na vytvorenie miesta je brankár Jake Allen, ktorého „cap-hit“ 4,35 milióna amerických dolárov je pre St. Louis luxusom. Z korčuliarov by mohol byť na odchode Jaden Schwartz s „cap-hitom“ 5,35 milióna dolárov a možnosťou vymenovať 15 tímov, do ktorých by nechcel byť vymenený.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Chicago Blackhawks – pre túto organizáciu to nie je žiadna novinka. Pre budúcu sezónu má tím upísaných 18 hráčov a na zvyšných má k dispozícii 7,35 milióna dolárov. Corey Crawford sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom a Malcolm Subban obmedzeným. Zmluvy končia aj útočníkom Dylanovi Stromeovi, Drakeovi Caggiulovi a Dominikovi Kubalíkovi, ktorý zažil lepší nováčikovský ročník, ako sa čakalo. Ako sa môže toto všetko podariť dostať pod zmluvu? Pomohlo by, ak by Brent Seabrook skončil na listine dlhodobo zranených hráčov, no fakt, že sa snaží hrať v tohtoročnom play-off hovorí, že je nateraz zdravý. Andrew Shaw je ďalší kandidát. Obaja dokopy by tímu ušetrili 11 miliónov dolárov.

4. Toronto Maple Leafs – tím má pod stropom medzeru vo výške 4,59 milióna amerických dolárov a len 16 hráčov pod zmluvou. Dobrou správou je to, že nemusia podpisovať zmluvy so žiadnym dôležitým hráčom. Háčikom je však potreba získať vplyvnú posilu, či dokonca až dve, do obrany. Zároveň treba myslieť na to, že o rok bude končiť zmluva Frederikovi Andersenovi. Aj preto sa špekuluje o možnej výmene Kapanena, Johnssona či Kerfoota.

5. Arizona Coyotes – aj tím z Glendale má len 16 hráčov pod zmluvou a len 1,51 milióna dolárov pod stropom. A to nie je tak dávno, čo ich rozpočet atakoval skôr platové dno ako strop. Momentálne si nemôžu dovoliť udržať Taylora Halla a ďalší oriešok bude zmluva pre Vinnieho Hinostrozu. Keďže Marián Hossa bude ešte rok na listine dlhodobo zranených hráčov, Coyotes budú mať v skutočnosti až 7 miliónov dolárov na operovanie. Ak by sa im podarilo vymeniť Dereka Stepana s „cap-hitom“ 6,5 milióna dolárov, situácia by sa im citeľne zlepšila a možné by bolo nakoniec aj zotrvanie Halla.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies