Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Preview 1. kola play-off: 16 tímov a 7 Slovákov začína boj o Stanley Cup

Už dnes prvými štyrmi zápasmi odštartuje prvé kolo tohtoročného play-off. V hre o Stanleyho pohár je už z 24 tímov len 16, ktoré budú hrať už tradične na štyri víťazné zápasy. Slovensko zastupuje sedem hráčov.


Po skupinách o nasadenie a kvalifikačnom predkole sa podľa bookmakerov stalo najväčšími favoritmi na Stanleyho pohár Colorado a Vegas. Tesne za nimi je Philadelphia, ktorej dýcha na krk Tampa Bay. Aj po nevydarenom vstupom do dohrávky je piatym najväčším favoritom Boston. Z kanadských tímov bookmakeri najviac veria Calgary. Montreal a Vancouver sú najväčšími outsidermi.

Západná konferencia

VEGAS (1) – CHICAGO (8)
Vegas prešlo skupinou o nasadenie bez zaváhania, a tak nastúpi proti najnižšie nasadenému Chicagu, ktoré však v predkole prekvapilo hostiteľský Edmonton v štyroch zápasoch. Tieto dva tímy sa doteraz v play-off nikdy nestretli a v základnej časti boli úspešnejší Golden Knights, ktorí vyhrali dva vzájomné zápasy z troch. Zaujímavosťou je, že brankár Robin Lehner vtedy stál na strane Blackhawks.

COLORADO (2) – ARIZONA (7)
Colorado malo v základnej časti v Západnej konferencií druhú najlepšiu bilanciu a túto pozíciu si obhájilo aj v bojoch o nasadenie, v ktorých vyhralo dva zápasy z troch. Coyotes sa potrápili s Nashvillom, ktorý vyradili aj s citeľným prispením Darcyho Kuempera v štyroch dueloch. Teraz mu bude výzvou vysoko výkonná ofenzíva tímu, ktorý vyhral jedinú vzájomnú sériu v play-off. Bolo to ešte v roku 2000. V základnej časti tejto sezóny vyhral každý tím po jeden vzájomný duel.

Článok pokračuje pod reklamou

DALLAS (3) – CALGARY (6)
Dallas mal v skupine o nasadenie bilanciu 1-2. Teraz stojí proti Calgary, ktoré v štyroch zápasoch kvalifikačného predkola vyradilo zraneniami sužovaný Winnipeg. V poslednom zápase chýbali texaskému klubu Tyler Seguin a Ben Bishop, ale hrať v prvom kole by mali. Pre kanadský tím tak budú Stars veľkou výzvou. Flames môže povzbudiť to, že v základnej časti vyhrali dva vzájomné zápasy z troch. V play-off sa tímy ešte v dallaskej ére nestretli. V ére Minnesota North Stars si zmerali sily v roku 1981, v ktorom tím z Alberty ťahal za kratší koniec. V drese Stars nájdeme aj slovenského obrancu Andreja Sekeru.

ST. LOUIS (4) – VANCOUVER (5)
Obhajca titulu bol v základnej časti najlepší na západe, ale v skupine o nasadenie nezískal ani bod. Aj napriek tomu však bude St. Louis veľkou výzvou pre neskúsené mužstvo Vancouveru, ktoré v štyroch stretnutiach kvalifikačného predkola vyradilo Minnesotu. Tímy sa v play-off stretávajú po štvrtý raz, pričom Canucks vyhrali všetky tri predošlé série. Posledná bola ešte v roku 2009. Kanadský tím má však aj lepšiu bilanciu vo vzájomných dueloch v tejto sezóne – vyhral dva z troch.

Východná konferencia

PHILADELPHIA (1) – MONTREAL (8)
Philadelphia predviedol v skupine o nasadenie presvedčivé výkony a ovládla ju s bilanciou 3-0-0, pričom ani v jednom zápase neprehrávala. Montreale zase ukázal, že bol podceňovaný neprávom, keď vyradil v kvalifikačnom predkole Pittsburgh. Flyers vyhrali dva z troch tohtosezónnych zápasov proti Canadiens. Tímy sa v play-off stretávajú po siedmy raz, pričom doteraz každý vyhral po tri série. Naposledy sa stretli v konferenčnom finále v roku 2010, v ktorom „Letci“ zastavili pamätnú púť Jaroslava Haláka. Tentoraz Slovensko reprezentuje v sérii Tomáš Tatar, tiež v drese „Habs“.

TAMPA BAY (2) – COLUMBUS (7)
Tampa Bay v skupine o nasadenie nestačila len na Philadelphiu. Columbus zase odohral najvyrovnanejšiu sériu predkola, keď Toronto vyradil až po piatich zápasoch. Táto séria je zaujímavá najmä z toho hľadiska, že Blue Jackets vlani prekvapivo vyradili Lightning už v prvom kole play-off a to senzačne v štyroch zápasoch. Vlani to bola prvá vzájomná séria týchto klubov v histórii. Tentoraz budú tímu z Ohia chýbať hviezdy, ako Artemij Panarin, Matt Duchene či Sergej Bobrovskij. „Blesky“ však trápia zranenia Stevena Stamkosa a Victora Hedmana. V základnej časti odohrali medzi sebou len jeden zápas, ktorý vyhral floridský tím. Zaň hrá aj slovenský obranca Erik Černák.

WASHINGTON (3) – NY ISLANDERS (6)
Washington si tretie miesto v skupine o nasadenie vybojoval až v záverečnom zápase proti Bostonu. Islanders vyradili v predkole Floridu, na ktorú bola ich defenzívna hra až príliš dobrá. Séria je zaujímavá, že na lavičke newyorského tímu stojí Barry Trotz, ktorý pred dvoma rokmi doviedol Capitals k Stanleyho poháru. Tímy sa v play-off stretajú po ôsmy raz, pričom New York vyhral päť sérií. Tú poslednú, v roku 2015, vyhral Washington až po siedmich duelov. Tímy mali v základnej časti vyrovnanú bilanciu vo vzájomných dueloch 2-2. Za Capitals hráva slovenský útočník Richard Pánik a v poslednom zápase si jeho dres obliekol aj obranca Martin Fehérváry.

BOSTON (4) – CAROLINA (5)
Boston bol v základnej časti dominantný a získal Prezidentovu trofej ako jediný stobodový tím NHL. V dohrávke sa však hľadá a ak započítame prípravu, prehral štyri zápasy po sebe. Preto teraz stojí ako štvrtý nasadený v sérii proti Caroline, ktorá v predkole vyradila Rangers už po troch dueloch – žiaden iný tím nepotreboval na postup len tri výhry. Tímy sa stretávajú po šiesty raz, pričom Bruins vyhrali vlani sériu v štyroch stretnutiach. V základnej časti vyhrali aj jediné vzájomné stretnutie. Zdeno Chára a Jaroslav Halák z Bostonu sú slovenskými zástupcami v sérii.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies