Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Bruins Halákovi dôverujú: Toto môže byť jeho rok, tvrdí Cassidy

Jaroslav Halák v posledných dvoch sezónach trpezlivo čakal na svoju šancu v úzadí Tuukku Raska a neustále podával výkony hodné brankárskej jednotky. V play-off to však bolo vždy len o Raskovi. Tentoraz to však bude iné.

Bratislavský rodák sa svojej šance dočkal v tohtoročnom play-off, ktoré je jeho prvé s aktívnou účasťou v bráne od roku 2015. Šancu dostal v predkole a teraz ju bude mať po tom, čo sa Tuukka Rask rozhodol vrátiť k rodine.

„Počas jeho pobytu v Toronte bolo ťažšie a ťažšie pre Tuukku zostať mentálne tam, kde potreboval byť, a nakoniec sa rozhodol, že musí byť inde. Prioritou pre neho, a to po správnosti, musela byť jeho rodina. My to podporujeme. Snažil sa cez to bojovať. Bolo to mentálne náročné,,“ povedal generálny manažér Don Sweeney.

„Samozrejme, ste lepší tím vtedy, keď máte v zostave lepších hráčov. My však máme veľkú dôveru v Haláka. Jaro je k dispozícii, bol tu aj minulý rok počas vydareného play-off a vie, čoho je tento tím schopný.“

Článok pokračuje pod reklamou

Halák vo svojom prvom zápase v pozícii jednotky predviedol 29 zákrokov a doviedol Boston k dôležitej výhre 3:1 nad Carolinou, po ktorej Bruins vedú v sérii 2:1 na zápasy. Tréner Bruce Cassidy nepochyboval, že Slovák svoj tím podrží.

„Halák je populárny a oni poznajú jeho schopnosti. Viete, teraz by to mohol byť jeho ťah zažiť vydarenú jazdu. Tuukka mal vlani skvelú jazdu, možno je toto Halákov rok. Nemal by to byť koniec sveta mať ho v bráne,“ poznamenal Cassidy.

Halák dokonca v sobotu útočil na čisté konto a nebyť jeho vlastnej chyby, možno by ho aj vychytal. Pri rozohrávke sa unáhlil, zachytil ju Nino Niederreier a znížil na 1:2 v siedmej minúte tretej tretiny. Hurricanes mali dosť času na vyrovnanie, nakoniec sa im to nepodarilo.

„Chyby sa stávajú. Snažíme sa na ľade robiť tie správne veci a ja som videl otvorený priestor, tak som sa tam pokúsil puk vystreliť a on ho zachytil. Skončilo to v bráne, ale viete... stále sme viedli,“ skonštatoval Halák.

„Viem, že som im dodal trochu života, ale myslím si, že sme na to zareagovali správne. Pokračovali sme v hraní našej hry až do konca. Musíte dať chlapcom uznanie za to, ako vykročili. Hrali tvrdo. Taký je hokej v play-off.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies