Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Blackhawks čelia neistej budúcnosti. Návrat do play-off bol lekciou pre mladíkov

Mimoriadne okolnosti umožnili tímu Chicago Blackhawks vrátiť sa do play-off po prvýkrát od roku 2017, ale vedenie tímu teraz musí stanoviť tón pre skutočné smerovanie mužstva v budúcnosti.

Jonathan Toews a Patrick Kane budú mať na začiatku plánovanej budúcej sezóny 32 rokov, Duncan Keith 37 a Corey Crawford 35. Brankárovi navyše končí zmluva po tom, čo v play-off ukázal, že stále dokáže byť oporou tímu.

„Nie som si istý, ako bude vyzerať naše mužstvo, keď sa vrátime v budúcej sezóne,“ poznamenal Kane.

V ostatných sezónach sa Blackhawks začali meniť a momentálne majú niekoľko mladých útočníkov, ako sú Kirby Dach, Alex DeBrincat, Dylan Strome či Dominik Kubalík, ktorý si v uplynulej sezóne vytvoril predpoklady pre vysoký nárast platu. V obrane je prísľubom dvadsaťročný Adam Boqvist.

Článok pokračuje pod reklamou

Títo menej skúsení hráči získali v dohrávke cenné skúsenosti, ktoré veteráni už mali dávno za sebou. V predkole pomohli vyradiť favorizovaný Edmonton a lekciu dostali aj v neúspešnej sérii proti Vegas.

„Bola to pre nich obrovská skúsenosť. Dúfate, že pre mladších hráčov je šanca hrať v play-off cennou učebnou lekciou a že sa vďaka tomu dokážeme ako mužstvo zlepšiť,“ povedal Kane.

Tréner Jeremy Coliton, ktorý je mladší ako Keith, nebol po vypadnutí z bojov o Stanleyho pohár pripravený hovoriť o budúcnosti. Ak sa však na lavičku vráti, bude na ňom, aby pomohol vybudovať zo Chicaga opäť konkurencieschopný tím bojujúci o tituly.

„Snažíte sa myslieť na to, ako sa môžete zlepšiť a ako môžeme byť tímom, proti ktorému sa hrá ťažko. Veľkosť môže byť toho súčasťou. Môžete byť nepríjemní aj svojou rýchlosťou, odhodlanosťou a tlakom na puku,“ skonštatoval.

Niektorí veteráni veria, že Blackhawks majú to najhoršie za sebou. Pred tímom stále leží neistota, ale v tomto ročníku bolo bádať prvé kroky k zlepšeniu.

„Nakoniec si myslím, že ako hráč vidíte štandardy, ktoré sú tu nastavené. Cítim, že sme v tejto sezóne urobili pokroky. Treba si z nej vziať pozitíva a pokúsiť sa na nich stavať,“ dodal Keith.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies