Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Slováci v NHL

Halákovi skorý postup Bruins pomôže. Andrew Raycroft vysvetľuje prečo

Aj ten najlepší brankár na svete zažije občas zlý moment a to aj v bojoch o Stanleyho pohár. Dôležité je však to, ako na to taký brankár zareaguje v ďalšom zápase. Tí najlepší na zlý okamih vedia zabudnúť, ale problém nastane, ak si ho prenášajú do ďalších duelov a zlé momenty sa začínajú kopiť.

A práve preto bol výkon Jaroslava Haláka v poslednom zápase Bostonu v sérii proti Caroline povzbudivý. V štvrtom zápase série inkasoval tri zastaviteľné góly, no v pri výhre 2:1 v piatom zápase predviedol 23 zákrokov. Musel sa vyrovnať s premávkou pred bránou a riešil aj pár náročných situácií.

Niekdajší brankár Bruins a súčasný analytik televízie NESN Andrew Raycroft povedal, že to bol presne taký výkon, aký bolo potrebné od Haláka vidieť.

„V poslednom zápase bol veľmi dobrý. Bojoval. Nebol to ľahký zápas. Carolina všetko smerovala na bránu a Bruins nezačali zápas dobre. Inkasovali prvý gól, čo brankárovi komplikuje život. Zvyšuje sa tlak, aby neinkasoval druhý gól. Jaro urobil v prvej tretine skvelý zákrok pri šanci Justina Williamsa. Ako som povedal, bojoval, tvrdo tam drel. Neprekvapilo ma, že sa takto odrazil od predošlého duelu. Je tu už dlho a chápe dôležitosť nasledovného zápasu,“ poznamenal Raycroft pre Dale & Keefe.

Článok pokračuje pod reklamou

Bruins majú teraz minimálne niekoľko dní voľna predtým, ako sa odštartuje druhé kolo play-off. To nezačne skôr v utorok alebo v stredu. Celý tím mal vo štvrtok voľno a potom ho budú čakať tréningy, aby nevypadol z tempa. Viac dní bez zápasu by však podľa Raycrofta malo prospieť najmä Halákovi, ktorý bude môcť pracovať intenzívnejšie na svojej hre s trénerom brankárov Bobom Essensom.

„S tým voľnom sa zlepší, o tom niet pochýb. V ďalšej sérii bude mať lepší cit pre hru. Týchto päť dní voľna mu umožní skutočne popracovať na špecifických veciach s Bobom a pomôže mu, že bude robiť viac zápasových aktivít, ako len posilňovať a pracovať na svojej kondícii, “ vysvetlil Raycroft.

„Teraz môže skutočne premýšľať o zápasových situáciách a o tom, na čom chce v nasledujúcich pár dňoch pracovať. Preto očakávam, že bude lepší, podobne, ako každý v tom tíme. Očakávam, že Bruins sa ako celok zlepšia a Jaro nebude výnimkou.“

Halák má v celej dohrávke sezóny 2019/20 bilanciu 3-1 s 91,2% úspešnosťou zákrokov, ale v prvom kole mal bilanciu 3-0 s 93,2% úspešnosťou zákrokov. Jednotkou tímu sa stal cez víkend, keď Tuukka Rask oznámil, že sa vráti do Fínska k svojej rodine.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Capitals, Devils i Canadiens sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies