Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Divný ťah ligy Bruins nepraje. Pred Halákom je poriadna výzva

Jozef Struhár  
22.08.2020

Tréner Bostonu Bruce Cassidy v piatok hovoril, ako v druhom kole bude jeho tím hrávať pravdepodobne každý druhý deň a bol rád, že sa hráči opäť dostanú do typickej rutiny. Asi ho však nepotešilo, keď na vlastné oči uvidel rozpis druhého kola.


Bruins si v ňom zmerajú sily s Tampou Bay a veru každý druhý deň hrať nebudú. V sedemzápasovej sérii by mohli absolvoval až dva sety zápasov hraných za dva dni bez prestávky. V podobnej situácii budú aj Flyers s Islanders.

Hlavne pre Boston v aktuálnej situácii to však bude poriadna výzva, pretože v bráne sa po odchode Tuukku Raska spolieha skoro výhradne na Jaroslava Haláka a je bez typickej istoty na poste brankárskeho náhradníka.

Kým Lightning majú Curtisa McElhinneyho, Flyers Briana Elliotta a Islanders Thomasa Greissa, „Medvede“ majú v pozícii dvojky momentálne Dana Vladařa, dvadsaťtriročného Čecha s nulovými skúsenosťami z NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Boston odohrá prvý zápas v nedeľu a po dni voľna bude v akcii znova. V druhom zápase sa však Bruins budú musieť posnažiť, aby mali dobrý začiatok a odľahčili Haláka, pretože tretí zápas série sa odohrá už v stredu.

Štvrtok bude opäť voľný a v piatok príde zápas číslo štyri. Ak by séria stále trvala, ďalší zápas je na pláne v nedeľu. Potenciálny šiesty zápas sa odohrá v utorok, no a ak by nepriniesol rozuzlenie, tak zápas o všetko by tímy hrali už na druhý deň.

Ak by sa skutočne odohrala sedemzápasová séria, tímy by absolvovali posledných päť zápasov v priebehu ôsmich dní, čo Ty Anderson z rádia 98,5 The Sports Hub označil za „skutočne divný ťah zo strany NHL.“

Po odchode Raska sa teda život pre Bruins a Haláka opäť trochu komplikuje. Bratislavský rodák ja skúsený dostatočne na to, aby si poradil aj s náročným rozpisom, ak by sa Boston nerozhodol dať šancu Vladařovi. Takýto rozpis však zvyšuje riziko zranení a tímy, ktoré sa môžu oprieť o dvoch kvalitných brankárov sú vo výhode. Donedávna k nim patrili aj Bruins.

Vladař sa medzitým pripravuje na možnosť, že by sa mohol v NHL premiérovo postaviť do brány, hoci ešte nie je známe, či by k tomu mohol byť Cassidy priklonený.

„Ak by mi niekto povedal pred týždňom alebo desiatimi dňami, že tu budem, neveril by som tomu. Ak by moja šanca prišla, urobím to najlepšie, čo viem, aby som pomohol tímu k výhre. Samozrejme, nie je to ideálny scenár, keď nechytáte štyri alebo päť mesiacov, no urobil som všetko preto, aby som bol pripravený. Stále viem, ako chytať puky. Stále to vo mne je. Jaro bol ku mne úžasný, veľa sa so mnou rozpráva. A tréner brankárov tiež,“ povedal Vladař, ktorý naposledy chytal v zápase 11. marca.

Halák teraz stojí proti tímu, ktorý nepatrí medzi jeho obľúbené. Z doterajších desiatich zápasov proti Lightning vyhral štyri, pričom inkasoval v priemere 2,93 gólu na zápas a kryl 89,3 % striel. Horšiu úspešnosť zákrokov má len proti trom tímom (DAL, DET, STL).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies