Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák je brankárom, ktorého Bruins potrebujú. Je neuveriteľný, tvrdí Pastrňák

Jozef Struhár  
24.08.2020

Po odchode Tuukku Raska z tímu je Jaroslav Halák presne takým brankárom, akého Boston teraz potrebuje. Dokázal to aj v nedeľu, keď 35 zákrokmi pomohol Bruins k výhre 3:2 v otváracom zápase série proti Tampe.

„Sú dobrým tímom a budú tlačiť. Mali svoje šance a Jaro im zatiahol roletu pri mnohých z nich, aby nás udržal vo vedení. Mohol to byť úplne iný zápas. Musíme mu pomáhať tak, ako vieme, ale tiež v neho máme veľkú dôveru. Je to skvelý brankár a bol tam pre nás, keď sme to potrebovali,“ povedal útočník Charlie Coyle.

Bratislavský rodák má od odchodu Raska bilanciu 4-0 s 93,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,75 inkasovaného gólu na zápas.

„Je to neuveriteľný brankár, veľmi skúsený. Chytá za nás skutočne dobre,“ skonštatoval útočník David Pastrňák.

Článok pokračuje pod reklamou

Halák v nedeľu porazil finalistu na Vezinovu trofej Andreja Vasilevského a blysol sa najmä v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej Lightning vystrelili 34-krát a z toho 18 striel smerovalo na jeho bránu. Ani jeden neskončil v nej.

„V tej tretine bol dominantný. Tie dva góly – jeden išiel od Charlieho (McAvoya) a pri druhom mal puk oči. Dnes strelili pár šťastných gólov. V tej druhej tretine si pravdepodobne zaslúžili dopadnúť lepšie, no obaja brankári si odviedli svoju prácu a my sme boli o jeden zákrok lepší,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy.

Halák pri hre piatich proti piatim kryl 29 z 30 striel a urobil 10 zákrokov pri 10 vysoko nebezpečných šanciach súpera. Recept na neho našiel len Victor Hedman, ktorý strelil dva góly v tretej tretine, druhý pri hre bez brankára.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies