Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Top 5 obmedzených voľných hráčov, ktorí si v play-off zvýšili hodnotu

Po niekoľkomesačnej odmlke od hokeja dostali v play-off potenciálni obmedzení voľní hráči šancu zanechať dojem pred rokovaniami o novej zmluve. Matt Larkin z The Hockey News vybral päť z nich, ktorí sa príležitosti na zvýšenie svojej hodnoty chopili najlepšie.

V rebríčku sa zámorský odborník zameral výhradne na hráčov, ktorí si svoju hodnotu zvýšili výrazne počas dohrávky. Preto tam nie sú hráči, ako hviezdny Mathew Barzal či Valerij Ničuškin ktorý si hodnotu zvýšil v základnej časti.

A kto v ňom nakoniec figuruje?

1. Pierre-Luc Dubois, C, Columbus – v základnej časti zaostal za očakávaniami a tréner na neho musel v úvode play-off nakričať. Potom však podával skvelé výkony, na ktoré nedokázali zareagovať Maple Leafs. Bol rýchly mocný, strelil hetrik. Keď bol na ľade, Columbus strelil 9 gólov a dostal 4. Väčšinou pritom hrával proti silnej konkurencii. Po dohrávke niet pochýb o tom, že si zaslúži dlhodobú zmluvu. Priemerný ročný plat by mohol byť okolo 6 miliónov dolárov pri kratšej zmluve alebo nad 7 miliónov dolárov pri dlhšej. Vtedy by si mohol obhájiť aj ročný plat 7,5 milióna dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Ryan Pulock, O, NY Islanders – v dohrávke sa zo spoľahlivého obrancu stal kľúčovým hráčom tímu, keď nazbieral šesť bodov v desiatich dueloch a vytvoril top pár s Adamom Pelechom. Je výborný v blokovaní striel a lepší strelecký diferenciál v hre 5 proti 5 v celej lige má od neho len Cale Makar z Colorada. Kým sa rozvinie Noah Dobson, mohol by byť Pulock najdôležitejším obrancom Islanders. Zaslúžil si právo na dlhodobú zmluvu, ktorej ročný plat by mohol byť vyšší ako šesť miliónov dolárov.

3. Denis Gurianov, PK, Dallas – pri relatívne obmedzenom priestore dokázal v play-off predvádzať mimoriadne efektívne výkony. Všetkých hráčov vedie s piatimi gólmi v hre 5 proti 5 a významne pomohol Stars k postupu cez Calgary. Svoje telo využíva aj na bodyčeky, s ktorými takmer patrí medzi špicu v dohrávke. Pri starnúcich hráčoch, ako sú Benn, Radulov či Perry, je na dobrej ceste vyslúžiť si viac priestoru, potenciálne aj ako krídlo prvej formácie. Po sezóne by mohol byť pre obe strany výhodný premosťovací kontrakt za 2,5 až 3 milióny dolárov ročne.

4. Philippe Myers, O, Philadelphia – má veľký dosah, dobrú strelu a dokáže súperov držať v bezpečnej vzdialenosti od brány. S Myersom na ľade Flyers v hre 5 proti 5 prestrieľali súperov 91:75 a strelil 8 gólov, kým len 3 inkasovali. Vytvoril spoľahlivý druhý pár s Travisom Sanheimom. Jeho aktuálny „cap-hit“ je len 678 889 dolárov.

5. Nick Cousins, C/ĽK, Vegas – jedným z dôvodov dominancie Golden Knights bol aj tretí útok, ktorého súčasťou je aj Counsins. Ten si v 10 zápasoch pripísal päť asistencií, znepríjemňoval život súperovým hráčom a robil čiernu robotu pred bránou súpera. V získavaní pukov na 60 minút hry patrí medzi 15 najlepších hráčov play-off a to zarába len rovný milión dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies