Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák dá Bostonu šancu na titul. Musí však urobiť niečo, čo nikdy nerobil

Hoci Boston sa momentálne musí v bránkovisku spoliehať na svojho náhradného brankára Jaroslava Haláka, stále má šancu získať Stanlehyo pohár. tvrdí to Justin Frecker, ktorý sa vo svojich článkoch zameriava na Bruins a v piatok písal o slovenskom gólmanovi.

„Po tom, čo Rask odišiel, šance Bostonu na zisk Stanleyho pohára dostali ranu. Niet pochýb o tom, že by finalista na Vezinovu trofej bol prvou voľbou tímu. Halák je však jeden z najkvalifikovanejších hráčov, aby to miesto zaplnil,“ poznamenal.

Halák má v kariére v play-off bilanciu 17-18 s 92,0% úspešnosťou zákrokov a 8,4 gólmi chytenými nad priemer. Má 60 percent kvalitných štartov, čo sa považuje za dobré a je sedem percent nad ligovým priemerom.

Frecker pripomenul, že Halák naposledy chytal v play-off v roku 2015, keď v drese Islanders kryl 92,6 % striel. Nezabudol ani na rok 2010, v ktorom Canadiens doviedol pamätne do konferenčného finále s 92,3% úspešnosťou zákrokov. V tejto sezóne získal Jenningsovu trofej a mal podiel na tom, že Bruins získali Prezidentovu trofej.

Článok pokračuje pod reklamou

„Rozhodnutie Raska určite uškodilo Bruins, ale Boston je jedným z najlepšie vybavených tímov, aby takúto nepriazeň zvládol. Halák má talent, skúsenosti a okolo seba tím, aby ho doviedol k Stanleyho poháru,“ skonštatoval.

Frecker sa pozrel aj na problémy s Halákom. Ten hlavný vidí v tom, že má 35 rokov, a tak mu chýba výdrž, ktorú má Rask alebo mladší brankári. V aktuálnej sérii proti Lightning pritom boli naplánované dva sety dvojzápasov a prvý nedopadol najlepšie – v stredu inkasoval štyri góly zo 16 striel a po 31 minútach striedal. Bruins prehrali 1:7.

Halák štartoval v dvoch zápasoch za dva dni po prvýkrát za dva roky. Tým, že posledné dva roky bol náhradníkom, by nemusel byť ani zvyknutý na takú častú záťaž pri takej intenzite, aká v play-off je. V prvom kole si s Hurricanes poradil, ale teraz čelí kvalitnejšiemu súperovi. Kým v prvom kole kryl 93,2 % striel, v druhom zatiaľ len 89,2 %.

„Ak sa Bruins podarí zdolať Lightning a postúpia, Haák bude bližšie k neprebádanej oblasti. Pri predpoklade, že bude štartovať v každom zápase, do konferenčného finále by vstupoval s 10 alebo 11 odchytanými zápasmi. Jeho osobný rekord je 18 zápasov v jednom play-off,“ píše Frecker.

„Ak chce Boston získať Stanleyho pohár, Jaroslav Halák bude musieť robiť veci, ktoré nikdy nerobil. Bude požiadaný o to, aby čelil najväčšej a najintenzívnejšej pracovnej záťaži svojej kariéry v 35 rokoch. Pre veterána to bude veľká výzva.“

Síce očakávania fanúšikov mohli trochu klesnúť, cieľ tímu sa však nemení. Halákova minulosť však naznačuje, že je schopný byť brankárom hodným pre play-off. V tomto play-off síce inkasoval pár lacných gólov a dopustil sa pár zaváhaní, ale ukázal tiež schopnosť mať hru pod kontrolou a znemožniť súperovi skórovať. Talent tam je, treba len viac konzistentnosti. Od Haláka i od celého tímu.

„Pre iné tímy by strata brankárskej jednotky v play-off bola katastrofou. To nie je prípad Bruins. Zložitosť narástla, ale víťazstvo Stanleyho pohára je stále pre Bruins reálne,“ doplnil Frecker.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies