Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Vegas vrátilo Dallasu nulu, Sekera lídrom zápasu v dvoch ohľadoch

Vegas sa v utorok podarilo vyrovnať stav finále Západnej konferencie proti Dallasu, keď aj zásluhou Robina Lehnera vyhralo 3:0.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
Vegas Golden Knights
0
3
0
3
•••
Dallas Stars
0
0
0
0
•••
Podrobné štatistiky

Robin Lehner sa vrátil do brány a vychytal svoje druhé čisté konto po sebe, keď zneškodnil všetkých 24 striel, aby doviedol Vegas k výhre 3:0 a vyrovnaniu stavu série 3. kola play-off proti Dallasu na 1:1. Neinkasoval už 131 minút a 44 sekúnd – k tímovému rekordu marc-Andre Fleuryho mu chýba necelých 13 minút. Víťazný gól strelil Paul Stastny, ktorý si pripísal aj asistenciu. William Karlsson a Tomáš Nosek sa postarali o zvyšné dva góly. Všetci traja prekonali Antona Chudobina za menej ako 10 minút v druhej tretine. Po nej ruský brankár opúšťal bránu s 24 zákrokmi. V tretej svoj debut v NHL zažil Jake Oettinger, ktorý kryl zvyšných päť striel Golden Knights. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 16 minút a 51 sekúnd, z toho až 7 minút a 19 sekúnd v oslabení – najviac spomedzi všetkých hráčov. Lídrom zápasu bol aj so 4 zblokovanými strelami, pričom sa prezentoval aj jednou strelou na bránu a jedným bodyčekom. Tretí zápas série sa odohrá vo štvrtok.

Gól zápasu Noseka po peknej kombinácii:

Prvá tretina góly nepriniesla, ale Vegas v nej ukázalo, čo je na utorok jeho misiou. Prvú šancu rozbehnúť sa dostal pri vylúčení Klingberga v štvrtej minúte a prvú väčšiu príležitosť spáli Roy v šiestej minúte. V 13. minúte Anton Chudobin opäť podržal svoj tím, hoci pri zakončení Stonea asi ani sám nevedel, ako. Ku koncu tretiny sa tlak Golden Knights stupňoval.

Článok pokračuje pod reklamou

Tím z Nevady v druhej tretine prežil vylúčenie McNabba, počas ktorého sa sám pred Lehnerom ocitol Perry. V 25. minúte sa diváci dočkali prvého gólu. Po peknej prihrávke Paciorettyho nedal Chudobinovi šancu Stastny. Vegas bolo na koni a tlak mu priniesol presilovku. Tú využil Karlsson, ktorý strelou z ľavého kruhu zvýšil na 2:0. Počas ďalšej presilovky skóroval Theodore, ale radosť bola predčasná – tréner Stars uspel s „coach’s challenge“, pretože Chudobinovi bránil v hre Pacioretty. Ďalšiu presilovku hrali „Rytieri“ od 32. minúty, ale nevyužili ju. Krátko po nej však zvýšil na 3:0 po peknej kombinácii Nosek. V závere si zahrali presilovku aj Stars, ale paradoxne sa počas nej k najväčšej šanci dostal Golden Knights, keď sa Smith rútil sám na brankára.

Do tretej tretiny vstúpili Stars s dvadsaťjedenročným Oettingerom v bráne a so snahou urobiť ešte niečo s výsledkom. Súpera prestrieľali 12:5, ale gól nestrelili. V úvode ich spomalilo vylúčenie Faksu, ale Vegas neumožnili strelu na bránu do polovice tretiny. V 55. minúte sa dostal k nebezpečnej strele Roy, ale trafil len tyčku, a tak náskok Vegas zostal rovnaký. Dallasu v závere nepomohla ani hra bez brankára, ktorý opustil bránu už v 57. minúte. Minútu pred koncom sa ešte nechal vylúčiť Radulov.

Robin Lehner
Anton Chudobin
60:00 24/24 40:00 24/27
Marc-Andre Fleury
Jake Oettinger
- - 17:09 5/5

Oettinger sa stal prvým brankárom za 55 rokov a jediným v expanznej ére (od 1967/68), ktorý zažil debut v NHL v konferenčnom finále alebo ligovom semifinále. ... Lehner je prvým brankárom NHL od Fleuryho v roku 2018, ktorý vychytal v jednom play-off štyri nuly. Iba päť brankárov ich v celej histórii dosiahlo viac. ... Jamie Benn odohral svoj 50. zápas v play-off.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny, 2. R. Lehner, 2. T. Nosek (všetci VGK)

Peter DeBoer, tréner Golden Knights: „Po prvom góle z nás trochu opadol tlak. Vrátila sa k nám naša hra a myslím si, že po tom prvom góle sme vyzerali tak, ako vyzeráme bežne. Tvorili sme hru, nachádzali voľné miestá a posielali puky na bránu.“

Tyler Seguin, útočník Stars: „Očakávali sme, že dnes na nás vykorčuľujú tvrdo a zareagujú na prehru. Sú skvelým hokejovým tímom.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies