Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sekerov tím opäť vedie: Lehner vytvoril rekord, hrdinom Radulov

Tím, ktorý vyhrá zápas číslo tri za stavu série 1-1 postúpi v 70 % prípadov. Z dôležitého víťazstva sa vo štvrtok tešil Dallas, ktorého hrdinom sa stal Alex Radulov.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
P
Stav série
Dallas Stars
0
1
1
1
3
••••
Vegas Golden Knights
0
0
2
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Dallas prišiel dvakrát o vedenie predtým, ako Alexander Radulov skóroval po 31 sekundách predĺženia a definitívne rozhodol o výhre Dallasu 3:2 nad Vegas v treťom zápase finále Západnej konferencie, po ktorom texaský tím vedie 2:1 na zápasy. Jamie Oleksiak a Jamie Benn skórovali v normálnej hracej dobe, Benn pridal aj asistenciu a Anton Chudobin eliminoval až 38 striel. Inkasoval len v tretej tretine, v ktorej na neho smerovalo 18 pukov. Presilovku využil Shea Theodore a nadstavený čas vynútil Mark Stone. Robin Lehner opustil duel s 20 zákrokmi. Slovenský obranca Stars Andrej Sekera odohral 15 minút a 17 sekúnd (5:12 v oslabeniach). Zaznamenal jeden plusový bod a pripísal si aj dva bodyčeky a tri bloky. Štvrtý zápas série sa odohrá v sobotu.

Rozhodujúci gól Radulova:

V prvej tretine sme videli 16 striel na bránu, ale ani jeden gól. Nepomohli tomu ani dve presilovky. Aktívnejšie bolo Vegas, ktoré malo aj prvú šancu zápasu. Dallas hral prvú presilovku, ktorej sa však jeho súper veľmi dobre ubránil. Oba tímy veľmi dobre bránili stredná pásmo, a tak veľa vyložených šancí nepribúdalo. V závere tretiny dostalo šancu hrať v presile aj Vegas, no väčšie príležitosť si vypracoval len Theodore, ktorého strela našla rovno lapačku Chudobina.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhá tretina priniesla zaujímavejší zápas, viac šancí a nakoniec aj gól. Herne mal tentoraz prevahu Dallas, ktorý vyslal na Lehnera 14 striel. Ten svoj tím podržal už v úvode pri šanciach Benna a Kivirantu. V 26. minúte mohol otvoriť skóre Stone, ale útočník Golden Knights trafil len bránkovú konštrukciu. O päť minút neskôr vyskúšal pozornosť Chudobina Marchessault. Ten v 39. minúte čelil úniku Karlssona, ktorého zakončenie však prečítal. O minútu neskôr sa zoči-voči brankárovi ocitol Oleksiak, ktorého do úniku poslal Heiskanen. A bol to únik úspešný – Stars viedli od 40. minúty 1:0.

V tretej dvadsaťminútovke bola túžba po vyrovnaní zo strany Vegas viditeľná hneď od úvodu. To však umožnilo aj rýchle prečíslenie Dallasu, pri ktorom Seguina vychytal Lehner. Krátko na to sa nechal vylúčiť Klingberg a o minútu neskôr Comeau. Vegas vycítilo šancu, zobralo si oddychový čas a hoci presilovku o dvoch hráčov nestihlo využiť, tú bežnú áno – na 1:1 vyrovnal Theodore, ktorého nahodenie sa do odrazilo do brány od hokejky Faksu. Nerozhodný stav trval do 48. minúty, v ktorej vedenie Stars obnovil zakončením medzi betóny Benn. Vyrovnanie viselo vo vzduchu v 49. a 51. minúte, ale nakoniec prišlo v 53. minúte, keď Tuch zakončoval a puk sa odrazil do brány od Stonea. Vegas hralo následne presilovku po neúspešnej trénerskej výzve Stars a vytvorilo si tlak. Gól však nepadol. Len pár sekúnd pred koncom tretiny sa sám pred brankárom ocitol Benn, ale tentoraz mu skórovať nebolo súdené.

Predĺženie nakoniec trvalo len 31 sekúnd a rozhodla ho prvá strela na bránu. K nej sa dostal Radulov, ktorého na pravej stranu uvoľnil Pavelski. Rus mal more času na zamierenie a strelou švihom z pravého kruhu poslal puk nad rameno Lehnera. Od vzdialenej tyčky sa následne odrazil do brány a bolo rozhodnuté.

Anton Chudobin
Robin Lehner
59:55 38/40 60:31 20/23
Jake Oettinger
Marc-Andre Fleury
- - - -

Radulov strelil druhý najrýchlejší gól v predĺžení v play-off v histórii Stars/North Stars. Len 22 sekúnd potreboval na skórovanie v prvom zápase štvrťfinálovej série proti Buffalu v roku 1981 Steve Payne. ... Pred dnešným duelom mali oba tímy v tomto play-off stopercentnú úspešnosť v predĺženiach – Dallas 3-0, Vegas 2-0. ... Miro Heiskanen má v tomto play-off na konte už 17 asistencií. Len Brian Bellows v roku 1991 (19) a Mike Modano v roku 1999 (18) ich v klubovej histórii nazbierali viac. ... Lehner prekonal klubový rekord Marc-Andre Fleuryho z roku 2018 (144:04), keď neinkasoval gól v play-off 171 minút a 27 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (DAL), 2. A. Radulov (DAL), 3. S Theodore (VGK)

Alex Radulov, útočník Stars: „Letel som, nekorčuľoval, na druhej strane a nikto tam nebol. Pavelski urobil dobrú prihrávku, ja som sa dostal do pásma, zavrel oči a vystrelil. Ale nie, oči som nezavral... Je to dobrý brankár a nebolo tam veľa miesta. Mal som šťastie, že som ho prekonal.“

Pete DeBoer, tréner Golden Knights: „Myslím si, že sme v tretej tretine znovu zareagovali a mali sme niekoľko šancí, aby sme vyhrali tento zápas. Bol to jeden z tých večerov... Oni využili každú príležitosť a na tom stavajú svoju hru. Puk dnes z nášho pohľadu končil na hokejkách zlého hráča na zlých miestach.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies