Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Sekera oslavuje: Prvýkrát v kariére si zahrá o Stanleyho pohár

Vegas nedokázalo zdramatizovať sériu finále Západnej konferencie. Dallas vyhral piaty zápas po predĺžení, aby sa tešil z postupu do finále Stanleyho pohára. V ňom tak už má istého účastníka aj Slovensko.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
P
Stav série
Vegas Golden Knights
1
0
1
2
2
•••
Dallas Stars
0
0
2
1
3
••••
Podrobné štatistiky

Denis Gurianov využil v štvrtej minúte predĺženia presilovku, aby zavŕšil obrat Dallasu v piatom zápase finále Západnej konferencie proti Vegas. Jamie Benn a Joel Kiviranta zmazali v tretej tretine dvojgólovú stratu a k triumfu 3:2 pomohol aj Anton Chudobin s 34 zákrokmi. Stars vyhrali celú sériu pomerom 4:1 a tešia sa z prvej účasti vo finále od roku 2000 a piatej v klubovej histórii (tretej od presťahovania). Po štvrtýkrát v histórii (po tretíkrát od presťahovania) získali Clarence S. Campbell Bowl. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 13 minút a 53 sekúnd, počas ktorých predviedol dva bodyčeky. Golden Knights sa lúčia so sezónou po tom, čo im dvojgólové vedenie vypracovali Chandler Stephenson a Reilly Smith. Robin Lehner opustil duel s 23 zákrokmi.

Rozhodujúci gól Gurianova:

Do zápasu sa vstupovalo podobne, ako aj do predošlých. Vegas sa hrnulo dopredu, kým Dallas sa skôr zameriaval na trpezlivú hru zozadu. Prvú väčšiu šancu si vypracovali práve Stars v piatej minúte, no nakoniec aktívny prístup priniesol gól Golden Knights, keď sa v deviatej minúte dostal po prihrávke Theodorea do úspešného brejku Stephenson. „Rytieri“ mali po góle herne navrch, ale v napredovaní ich v 17. minúte pribrzdilo vylúčenie Tucha.

Článok pokračuje pod reklamou

Aj v druhej tretine boli smerom dopredu aktívnejší hráči Vegas, ale šance si vypracoval aj Dallas. Skóre sa však nemenilo ani na jednej strane. V úvode tlačili Golden Knights, ale opäť im v rozlete zabránilo vylúčenie. Krátko po tom si však zahrali dve presilovky po sebe. Stars sa ubránili a v 31. minúte mohli vyrovnať, keď sa sám natlačil pred bránu Benn. Ďalšiu šancu na vyrovnanie mal Gurianov, ktorý zoči-voči Lehnerovi trafil bránkovú konštrukciu. Vegas premárnilo v druhej polovici ďalšiu presilovku, ale v 37. minúte mohol jeho vedenie zveľadiť Carrier. V závere však opäť pohrozili aj Stars, no Comeau nevyužil dezorientáciu Lehnera.

Tretia dvadsaťminútovka priniesla gól už po 15 sekundách, keď sa presnou strelou švihom prezentoval Smith. Vegas viedlo 2:0 a dlho to vyzeralo na cestu k víťazstvu. Stars sa nevedeli dostať k zakončeniu a tentoraz sa v dobrom svetle ukazovala obrana Golden Knights. Všetko však zmenila 50. minúta, keď sa po zakončení Lindella dostal puk pred bránu, kde sa najlepšie zorientoval Benn a z otočky strelil kontaktný gól. Dallas sa dostal na koňa a zakrátko mohol vyrovnať Perry. Nakoniec sa to podarilo v 57. minúte Kivirantovi, ktorý do brány dorazil za bezmocného Lehnera strelu Klingberga. Stars boli lepším tímom aj v zvyšných minútach.

V predĺžení sa odohralo dve a štvrť minúty, keď Whitecloud vyhodil puk z vlastného pásma mimo ľadovú plochu, za čo dostal trest za zdržovanie hry. Ešte dlho ho to bude zrejme strašiť v snoch, pretože práve počas jeho vylúčenia sa podarilo skóroval z prvej, po prihrávke Klingberga, Gurianovovi. V 64. minúte tak bolo po zápase i po sérii.

Robin Lehner
Anton Chudobin
63:36 23/26 63:36 34/36
Marc-Andre Fleury
Jake Oettinger
- - - -

Vegas viedlo po prvej tretine 1:0. V tohtoročnom play-off vyhralo všetkých šesť zápasov, v ktorých bolo po 20 minútach vo vedení. Na siedmy raz sa im to nepodarilo. ... Smith skóroval 15 sekúnd po začatí tretej tretiny, čím s najrýchlejším gólom na začiatku tretiny v zápase play-off prekonal klubový rekord Marka Stonea, ktorý vlani potreboval na to 16 sekúnd. ... Dallas má v tohtoročnom play-off bilanciu 5-0 v predĺženiach. ... Stars vo svojej histórii získali zatiaľ jeden Stanleyho pohár – v roku 1999.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. A. Chudobin, 3. D. Gurianov (všetci DAL)

John Klingberg, obranca Stars: „Neskutočné pocity. Všetku tú tvrdú prácu sme do toho vložili, aby sme boli tam, kde teraz sme. Sme jednu sériu od Stanleyho pohára. Všetky tie vrcholy a pády za to stáli. Ešte však nie sme hotoví.“

Reilly Smith, útočník Golden Knights: „Tento rok som hral v pravdepodobne najlepšom, najšikovnejšom tíme kariéry a nezískal Stanleyho pohár, ktorý bol naším jediným cieľom. Nechceli sme nič menej. Určite sa cítime porazene... Všetci cítime, že toto je premárnená príležitosť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies