Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Mohol by byť Erik Černák terčom offer sheet?

Tohtoročný trh s voľnými hráčmi bude pre nemenný platový strop iný, ako zvyčajne, čo by mohlo zvýšiť aj pravdepodobnosť, že uvidíme nejakú „offer sheet“, ktorou sa niekto pokúsi niekomu inému ukradnúť obmedzeného voľného hráča.

Po roku 2013 sme v NHL videli takúto ponuku len raz – vlani sa Montreal snažil získať Sebastiana Aha z Caroliny. Hurricanes ponuku vyrovnali a hráča si udržali. Kto by mohol byť cieľom v tomto roku? Dave Stevenson z Puck Prose má troch favoritov a patrí medzi nich aj slovenský obranca Erik Černák.

„Len pár tímov nemenný strop zasiahne viac, ako Tampu. Majú 5,333 milióna dolárov k dispozícii a 15 hráčov pod zmluvou. Nepatria medzi nich Antony Cirelli, Erik Černák ani Michail Sergačov. To sú traja významní obmedzení voľní hráči. Traja hráči, ktorí zohrávajú kľúčovú úlohu v tíme, ktorý môže získať Stanleyho pohár,“ poznamenal Stevenson.

„Lightning budú musieť urobiť výmeny, aby sa pokúsili vytvoriť dostatok priestoru v rozpočte, aby si ich upísali všetkých troch. Ak im to tímy dovolia, tak to urobia. Čo ak sa však niekto odvážne pokúsi niekomu z nich dať offer sheet?“

Článok pokračuje pod reklamou

Stevenson by osobne zacielil na Cirelliho, ktorý patrí medzi najlepších obojsmerných útočníkov v NHL. Myslí si však, že to by nemalo šancu na úspech a Lightning by okamžite akúkoľvek ponuku dorovnali. To isté platí aj o obrancovi Michailovi Sergačovovi, a preto by svoje peniaze vložil na Černáka.

„Je pri najhoršom nadpriemerným obrancom druhého páru. Pravdepodobne stojí za obetovanie voľby v prvom a treťom kole draftu 2021,“ podotkol.

Ďalších dvoch kandidátov vybral z tímu New York Islanders. Už dlhšie sa s touto možnosťou spájal Mathew Barzal, ktorý podľa Stevensona stojí aj za štyri voľby v prvom kole draftu. Jeho udržanie bude pre newyorský tím top prioritou. Druhý adept je obranca Ryan Pulock, na ktorého by Islanders nemuseli zostať peniaze, ak by mu nejaký tím ponúkol to, čo si zaslúži.

„Neprekvapilo by ma, ak by nakoniec nikto nepredložil offer sheet. No fanúšikovia si môžu udržovať nádeje. Mať na trhu troch takých dobrých hráčov, ako sú Černák, Pulock a Barzal, povzbudí generálnych manažérov k tomu, aby sa nesnažili len naštvať ostatných generálnych manažérov, ale aby to skúsili s úmyslom zlepšiť svoj tím,“ dodal Stevenson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies