Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

AHL

AHL: Hershey Bears vyhrali Calder Cup!

V noci z piatka na sobotu sme sa okrem víťaza Stanley Cupu (Pittsburgh Penguins) dozvedeli aj meno víťaza Calder Cupu, ktorý sa udeľuje najlepšiemu tímu v AHL. Z titulu sa tento rok tešili hokejisti Hershey Bears, farmy Washingtonu.

Tohtoročným víťazom Calder Cupu sa stal tím Hershey Bears, ktorý zaknihoval svoj 10. titul v histórii. V šiestom finálovom zápase porazili Bears svojho súpera, tím Manitoba Moose 4:1. O jediný presný zásah Manitoby sa postaral v druhej tretine Slovák Mário Bližňák.

Manitoba Moose - Hershey Bears 1:4 (séria: 2-4)
Góly: 32. Bližnák – 4. Gordon, 7. Bourque, 12. Giroux, 60. Aucoin

“Je to úžasne, nemôžem tomu ešte uveriť,” povedal český brankár Neuwirth, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom celého play-off. Neuwirth mal v play-off skvelé štatistiky - úspešnosť zásahov 93,2 %, priemer gólov na zápas 1,92 a vychytal aj 4 čisté kontá.

Článok pokračuje pod reklamou

Najproduktívnejším hráčom play-off sa stal ďalší hráč “medveďov", ktorým je Alexandre Giroux. V 22 zápasoch získal 28 bodov za 15 gólov a 13 asistencií.

Aj Slovensko malo vo finále Calder Cupu svojho zástupcu. Bol ním trenčiansky rodák Mário Bližňák (Manitoba Moose), ktorému sa žiaľ nepodarilo získať pohár pre víťaza AHL. V play-off bodoval Bližňák päťkrát, keď strelil 3 góly a pridal 2 asistencie.

Slováci v akcii G A B +/- S TM
Mário Bližňák (MTB) 1 0 1 + 1 2 0

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies