Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Thornton neoberie Spezzu o číslo. Do Toronta ide po Stanley Cup

Skúsený center Joe Thornton dúfa, že jeho meno konečne pribudne na Stanleyho pohári. Práve preto sa rozhodol podpísať ročnú zmluvu s tímom Toronto Maple Leafs, u ktorého verí, že mu dá najlepšiu šancu.

„Je to najťažšie hokejové rozhodnutie, aké som musel kedy urobiť, ale skutočne verím, že s tímom, ktorý tam majú, s chlapcami, ktorých teraz získali, je tento tím pripravený vyhrať už teraz. Aj ja som pripravený vyhrať,“ povedal Thornton pre TSN.

„Potrebujem Stanleyho pohár a myslím si, že toto je skvelý tím, s ktorým to môžem dokázať.“

Štyridsaťjedenročný Kanaďan sa snažil získať titul v NHL posledných 22 sezón, z ktorých väčšinu strávil v San Jose. S ním sa raz dostal do finále a trikrát do konferenčného finále.

Článok pokračuje pod reklamou

Maple Leafs aj napriek hviezdnym menám, ktorých majú v zostave, v ostatných rokoch nezažívalo veľké úspechy vo vyraďovacích bojoch a do 2. kola nepostúpili od roku 2004. Okrem útoku však Thorntona zaujal aj brankár Frederik Andersen.

„Milujem ich brankára. Freddie sa mi veľmi páči. Myslím si, že bol veľkou súčasťou môjho rozhodnutia. Myslím si, že je to skvelý brankár,“ skonštatoval Thornton.

„Jumbo Joe“ nebude jediným veteránom v torontskom tíme. Skúsenosťami oplýva aj Jason Spezza, ktorý zhodou okolností nosí na drese rovnaké číslo. Nedávno Thorntonovi svoju 19-ku ponúkol, no ten ponuku neakceptoval, a tak bude mať po prvýkrát za takmer 20 rokov nové číslo.

„Nemohol som mu to urobiť. On je skutočne mimoriadnym chlapíkom,“ poznamenal Thornton, ktorý si oblečie dres s číslom 97, ktoré používal v kanadskej reprezentácii. V histórii Maple Leafs také číslo ešte nikto nenosil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies