Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Daňo: Jets sa zapáčili pokroky, ktoré som urobil

Slovenský útočník Marko Daňo je stále odhodlaný bojovať o NHL a po návrate do Columbusu sa teraz dočká návratu do Winnipegu, s ktorým sa tento týždeň dohodol na jednoročnej dvojcestnej zmluve. Verí, že na druhýkrát v tíme prerazí.

Daňo podpísal zmluvu, ktorá mu vynesie na úrovni NHL 700 000 dolárov a v nižšej AHL 150 000 dolárov. Obe prostredie dobre pozná. V organizácii Jets pôsobil od ročníka 2015/16 do konca ročníka 2018/19 s krátkou zastávkou v Colorade. K tomu, že sa nakoniec dohodol s tímom, v ktorom už raz nedokázal preraziť, pomohli aj jeho zlepšenia.

„Záujem vrátiť sa do klubu bol z oboch strán. Vedeniu Jets sa páčil progres, ktorý som cez leto spravil. Zapasoval som im do koncepcie. Verím, že spolupráca bude mať konečne osoh pre obe strany a pomôžeme si navzájom,“ povedal Daňo pre denník Šport.

Daňo má už 25 rokov a doteraz odohral v NHL 141 zápasov za Columbus, Chicago, Winnipeg a Colorado. Liga sa od jeho debutu stále zrýchľovala a jemu bolo v ostatných rokoch vyčítané, že nemá taký kvalitný prvý krok. Stretol sa s tím aj v Manitobe a medzičasom na tom zapracoval.

Článok pokračuje pod reklamou

„Áno, presne na to sme sa s trénerom zamerali. Prípravu som mal inú, ako v minulých rokoch. Rozdiel je vidieť. Verím, že to prenesiem na ľad v zámorí,“ skonštatoval Daňo.

Ďalším problémom u trenčianskeho odchovanca bývalo, že mu v sezónach kolísala váha. Kým v tréningovom kempe bol v dobrej forme, časom mu začali kilogramy pribúdať. Teraz má nový výživový plán, ktorý mu pomohol schudnúť a pracuje sa už aj na tom, aby mal nový plán pre sezónne obdobie, aby si svoju formu udržal.

„Paradoxom je, že teraz jem viac a častejšie. V minulosti som mával diétu. Jedol som len obed, večeru a ráno som chodil na ľad nalačno. Teraz jem vyvážene päťkrát do dňa. Asi to môjmu telu prospelo, lebo som odstránil zbytočný tuk a cítim sa veľmi dobre,“ poznamenal Daňo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies