Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ako by mohla vyzerať nová zmluva Ovečkina?

Alexander Ovečkin počas sezóny 2007/08 podpísal s Washingtonom 13-ročnú zmluvu za 124 miliónov amerických dolárov. V tom čase nikto nerozmýšľal o tom, ako by mohla vyzerať nadväzná zmluva. Momentálne už však ten čas prišiel.

Dôvodom je, že kapitán Capitals vstúpi do posledného roka masívnej zmluvy a budúci rok sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom. Nedávno povedal, že v NHL ešte pár sezón odohrať plánuje a že tím meniť nebude. Tiež poznamenal, že to nebude otázka peňazí.

Adam Gretz z NBC Sports sa tak rozhodol zamyslieť nad tým, ako by mohla vyzerať nová zmluva. Vrátil sa aj k tej končiacej, ktorú označil je jednu z najlepších v histórii – tímu sa investícia vrátila, strany sa nemuseli zaťažovať vyjednávaniami a aj „Ovie“ si prišiel na svoje.

Čo je však pred nami?

Článok pokračuje pod reklamou

Generálny manažér Brian MacLellan už mal predbežné rozhovory s Ovečkinom o budúcnosti, keď tím v tomto roku vypadol z play-off. Rozhovory však boli odložené až do obdobia tréningového kempu. Neskôr sa objavili informácie z Ruska, že sa v rozhovoroch spomínali troj- až päťročné zmluvy s „cap-hitom“ okolo 9,5 až 10 miliónov amerických dolárov.

Oproti minulej zmluve by to reprezentovalo jemný platový nárast a bolo by to zrejme spravodlivé. Nie je síce známe, ako dlho bude Ovečkin ešte v NHL hrať (posledný zápas chce odohrať za Dynamo Moskva), no pokiaľ bude mať na dohľad Gretzkyho gólový rekord, tak sa ho bude snažiť prekonať. Ak by strelil v priemere 45 gólov na sezónu, bol by potrebný päťročný kontrakt.

Chcieť od hráča na hranici 40-ky 45 gólov v každej sezóne môže byť veľa, no Gretz podotýka, že ide o priemer. Ten by vznikol aj pri počtoch góloch s klesajúcou tendenciou, ako napr. 50, 45, 40, 35 a 25.

„Toto nie je viac, ako hádanie na základe spojenia rozličných informácií, ktoré poznáme. Ak by však išlo o niečo v okolí 5-ročnej zmluvy v hodnote 50 miliónov dolárov, tak sa to zdá byť ako niečo, čo je vykonateľné. Dokonca aj teraz, keď máme stagnujúci platový strop, by takýto kontrakt dramaticky nezmenil platovú štruktúru tímu. Tiež by to takmer garantovalo, že ukončí svoju kariéru vo Washingtone. Vek je obavou, ale zdá sa byť rozumné predpokladať, že aj keď bude herne upadať, tak by stále mal byť gólovou hrozbou počas väčšiny tej zmluvy,“ dodal Gretz.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies