Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

NHL zvažuje zmeny divízií i krátkodobé bubliny

Jozef Struhár  
11.11.2020

K potenciálnej podobe novej sezóny kanadsko-americkej NHL sa v utorok vyjadril ligový komisár Gary Bettman. Podľa jeho slov je v hre stále viacero možností a prezradil, ktoré vedenie súťaže stále zvažuje.

Kým NHL by nikdy nepožiadala svojich hráčov o to, aby strávili celú sezónu v bubline, je možné, že sa vytvoria aspoň krátkodobé bubliny. Inou možnosťou je hranie v domácich arénach tímov alebo hybridný systém. V arénach by sa hralo bez alebo s divákmi na základe miestnej epidemiologickej situácie.

Ak by sa hralo formou dočasných bublín, tak by sa striedali. Tímy by v nich hrali 10-12 dní a na týždeň by sa hráči vrátili domov, aby mohli tráviť čas s rodinou. Medzitým by zápasy hrala iná skupina tímov. Súčasťou toho by bolo aj pravidelné testovanie.

Akýkoľvek plán liga nakoniec zavedie, vznikne spoluprácou s hráčskou asociáciou. Nie je pritom vylúčené, že úvod ročníka bude vyzerať inak, ako jeho koniec – v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie.

Článok pokračuje pod reklamou

Cieľom je stále štart 1. januára, pričom veľkou prekážkou naďalej zostáva cestovanie medzi hranicou Spojených štátov amerických a Kanady. Preto sa liga podľa Bettmana stále venuje aj myšlienke Kanadskej divízie.

Menej sa na verejnosti diskutuje o tom, že aj jednotlivé americké štáty majú iné obmedzenia a nariadenia, pokiaľ ide o protipandemické opatrenia. Aj to by mohlo mať vplyv pri budovaní zvyšných divízií. Pri ich tvorbe by sa zohľadňovali aj cestovanie a geografia.

Bettman nakoniec uznal, že by sa mohlo upustiť od snáh absolvovať kompletnú 82-zápasovú základnú časť. Liga už teraz pracuje na tom, aby sa do zápasov prostredníctvom moderných technológií pridalo trocha viac energie, najmä, ak by v arénach chýbali diváci.

Cieľom NHL je vyhnúť sa hraniu v lete, kde sa očakáva pokles záujmu o hokej a zároveň by to mohlo narušiť štart ďalšej sezóny. Tú by už liga chcela odohrať podľa bežného harmonogramu. Preto tú najbližšiu chce mať Bettman ukončenú pred júlom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies