Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Poetický koniec kariéry Zdena Cháru? Nepravdepodobný

Tím New York Islanders je spájaný so slovenským obrancom Zdenom Chárom. A hoci by toto spojenie mohlo dávať zmysel, Michel Anderson z Eyes on Isles si nemyslí, že k nemu nakoniec aj dôjde.

Jimmy Murphy z Boston Hockey Now cez víkend informoval, že o služby kapitána Bostonu majú záujem aj Islanders. Je ľahké pochopiť, prečo by o neho záujem mali. Radi by získali defenzívne ladeného veterána, pričom majú radi hráčov s charakterom. Chára by to spĺňal.

Pri súčasnom hráčskom trhu ovplyvnenom pandémiou a 43 rokoch veku si trenčiansky rodák nebude klásť za požiadavku drahý kontrakt. Islanders by si ho mohli dovoliť a bol by to poetický koniec kariéry na mieste, kde ju v rámci NHL začínal.

Islanders draftovali Cháru v roku 1996 z celkového 56. miesta a pred 19 rokmi ho vymenili do Ottawy, kde sa vyvinul v jedného z najspoľahlivejších obrancov ligy. Následne podpísal zmluvu s Bostonom, kde si upevnil svoju pozíciu budúceho člena Siene slávy.

Článok pokračuje pod reklamou

Chára by spĺňal veci, ktoré by newyorský tím žiadal, ale podľa Andersona k jeho návratu na Long Island nedôjde aj napriek tomu, že by bol fantastickým mentorom pre nádejného Noaha Dobsona.

„Prečo by sa chcel Chára vracať?“ pýta sa Anderson. „Podľa všetkého chce zostať v Bostone. Jeho agent Matt Keator povedal Murphymu, že Chára jednoducho čaká na to, ako sa sformuje ročník 2020/21, a preto sa neponáhľa s podpisom zmluvy s Bostonom.“

„Kým Islanders majú málo miesta v rozpočte, s ktorým by mohli pracovať, Bruins majú k dispozícii 6,657 milióna dolárov a už iba Jakea DeBruska čakajúceho na zmluvu. Môžu si upísať oboch a stále im nejaké peniaze zostanú.“

„Určite je to zaujímavá špekulácia, už len pre to, aké poetické by bolo vidieť Cháru končiť kariéru na Long Islande, no jednoducho k tomu nedôjde.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies