Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Demko je pripravený urobiť ďalší krok v bránkovisku Canucks

Po odchode dlhoročného brankára Vancouveru Jacoba Markströma do Calgary je Thatcher Demko pripravený chopiť sa väčšej úlohy v tíme po svojich výborných výkonoch v poslednom play-off.

„Myslím si, že minulý ročník bol pre mňa dobrý, pretože som si prešiel vrcholmi aj pádmi a naučil sa o trochu viac o tom, aké je to byť v NHL na plný úväzok,“ povedal Demko pre Sportsnet.

„Vstupujúc do novej sezóny sa cítim skutočne sebavedomo. Momentálne som v mojej kariére presne tam, kde chcem byť. Myslím si, že je toto na stole veľa a som nadšený z toho, že dostanem príležitosť urobiť ten ďalší krok. Chcem byť vo Vancouveri tak dlho, ako budem môcť. Chcem byť ich človekom. Toto bude ďalší krok v tom smerovaní.“

Demko inkasoval len dva góly zo 130 striel v sérii proti favorizovanému Vegas, aby nakoniec play-off ukončil s 98,5% úspešnosťou zákrokov dosiahnutou v štyroch stretnutiach. Vychytal dve dôležité výhry po sebe, aby sa Canucks podarilo zmazať stratu 1:3 na zápasy. Siedmy zápas vynútil s čistým kontom, na ktoré musel urobiť 48 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

V základnej časti sa pritom dvadsaťštyriročný rodák z kalifornského San Diega trápil s nevyrovnanosťou výkonov. V lete však vedel, že v bubline bude mať šancu ukázať, čo v ňom skutočne je.

„Keď sa v play-off vyskytla tá druhá príležitosť, povedal som si, že už som v takej pozícii bol. Prvýkrát som sa toho naučil veľa a teraz išlo o ešte dôležitejšie zápasy,“ poznamenal.

„Bol som schopný sa upokojiť a viac si veriť po tom, čo som sa poučil z mojich chýb. Vedel som, že po druhý raz už neurobím rovnaké chyby.“

Demko vstupuje do posledného roka svojej zmluvy s hodnotou 1,05 milióna amerických dolárov ročne. Očakáva sa, že si v ročníku podelí úlohu v bráne s veteránom Bradenom Holtbym, ktorý s klubom podpísal v lete dvojročnú zmluvu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies