Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Známeho experta by zarazilo, ak by Chára opustil Bruins. Ďalší naznačuje opak

Jozef Struhár  
16.12.2020

Po oficiálnom oznámení štartu sezóny 2020/21 sa očakáva zvýšená aktivita na hráčskom trhu. Nové zmluvy budú podpisovať aj neobmedzení voľní hráči, medzi ktorých sa v súčasnosti radí aj Zdeno Chára.

Slovenský obranca už bol predmetom mnohých špekulácií a v súčasnosti len čaká na to, ako bude vyzerať nová sezóna. Mnohí veria, že ak mu to bude vyhovovať a v kariére bude pokračovať, tak opäť podpíše ročný kontrakt s tímom Boston Bruins. Verí v to aj Dan Rosen z oficiálnej ligovej stránky.

„Očakávam, že niekoľkí hráči podpíšu kontrakty pred otvorením kempov, za najväčšou pozornosť stoja obranca Zdeno Chára a útočník Mike Hoffman. Bol by som zarazený, ak by sa Chára nakoniec nedohodol na jednoročnej zmluve s Bostonom Bruins,“ poznamenal.

Generálny manažér Don Sweeney ešte v októbri povedal, že tím bude trpezlivo čakať na rozhodnutie dlhoročného kapitána a ikony klubu.

Článok pokračuje pod reklamou

Možno už prišiel čas na koniec

Joe Haggerty z Boston Hockey Now nedávno vyjadril obavy, či by sa Chára chcel vrátiť do tímu, ak by hral len v treťom páre 15-17 minút na zápas. Teraz dokonca tvrdí, že by už možno bol pre Bruins najvyšší čas, aby ukončili spojenie so štyridsaťtriročný veteránom.

„V NHL nič netrvá večne, ani keď je to zabalené v čierno-zlatom. Stalo sa to s poľutovaním, keď najskvelejší hráč v histórii NHL, Bobby Orr, ukončil kariéru s Chicagom Blackhawks po zisku dvoch Stanleyho pohároch s Bostonom. Stalo sa to, keď bol Phil Esposito vymenený do New Yorku Rangers, čím efektívne ukončil mimoriadnu éru Bruins, keď dovtedy podávali na ľade najlepšie výkony,“ poznamenal Haggerty.

Odborník tiež spomenul Cama Neelyho, ktorému kariéru ukončilo zranenie. Poukázal potom na Milta Schmidta, ktorý je vzácnym príkladom osoby, ktorá strávi hráčsku, trénerskú i manažérsku kariéru v jednej organizácii. Podobný osud by raz mohol postretnúť Patricea Bergerona.

Toto všetko ho doviedlo k uvažovaniu, či už náhodou v Bostone nedošlo ku koncu éry Zdena Cháru.

„Nehovorím, že by 43-ročný hokejista mal ukončiť kariéru, ak chce pokračovať v hraní, pretože je to veľmi osobné rozhodnutie pre každého hráča. Očividne sú tam tímy, ako New York Rangers, ktoré by mali záujem o Chárove služby,“ skonštatoval Haggerty.

„Cítiť však, akoby sa Bruins snažili priateľský sa rozísť s dlhoročným kapitánom počas celého, zvláštneho mimosezónneho obdobia. Ich kroky určite vyzerajú, akoby sa chceli pohnúť ďalej, keďže podpísali jednocestný kontrakt s niekdajšou voľbou z prvého kola draftu Jakubom Zbořilom a nový jednoročný kontrakt s Kevanom Millerom. A snažili sa tiež získať výmenou Olivera Ekman-Larssona z Arizony, čo skutočne signalizuje, že idú iným smerom.“

Podľa Haggertyho dáva zmluva Millera zmysel vtedy, ak by sa Chára nevrátil v novej sezóne v ich drese. Poukázal aj na omladzovanie, ktorým sa tím prezentuje už mesiace. A tiež na vyjadrenia trénera Brucea Cassidyho, ktoré nezneli veľmi povzbudivo a dokonca hovoril o Jeremym Lauzonovi, ako o hráčovi, ktorý by ho potenciálne mohol nahradiť.

i<„Určite by z krátkodobého pohľadu bolelo Bruins, ak by Chára už za nich nehral. Je to vysoký zastrašovateľ, ktorý bráni v tom, aby si súperi príliš dovoľovali do hviezdnych hráčov, ako sú David Pastrňák, Patrice Bergeron a Brad Marchand. Jeho hodnota je stále aj v oslabeniach a v obrannom pásme. Vlani mal 26 plusových bodov aj keď v rýchlej NHL, ktorá sa každým rokom zrýchľuje, už stratil krok, a jeho skúsenosti, tvrdosť a vodcovské kvality sa nahradiť nedajú,“ pokračoval zámorský odborník.

„Má však už aj 43 rokov a skutočne to v torontskej bubline počas play-off vyzeralo tak, že má problémy držať krok. Bolo to dosť viditeľná natoľko, že čelní predstavitelia NBC Sports, ako Doc Emrick a Keith Jones, spájali Cháru s koncom kariéry, keď Bruins vypadli z play-off v piatom zápase série proti Tampe Bay.“

Haggerty verí, že Cháru by po vodcovskej stránke dokázal nahradiť Patrice Bergeron, ktorý by mohol byť novým kapitánom. Charlie McAvoy, Matt Grzelcyk a Brandon Carlo sú zase základnými kameňmi rýchlejšej, spoľahlivej obrany.

Pripomína, že Bruins majú stále pod stropom 3,6 milióna amerických dolárov, a tak by tam pohodlne zmestili novú Chárovu zmluvu. Vie si predstaviť, že sa nakoniec obe strany dohodnú na tom, že spolu strávia ešte jeden rok. A ak aj nie, o odkaz Cháru v Bostone sa neobáva.

„Nikto nikdy nezabudne na stelesnenie tvrdosti, keď Chára hral vo finále Stanleyho pohára 2019 so zlomenou čeľusťou, ani na to, ako doviedol mužstvo Bruins k Stanleyho poháru v roku 2011. Jeho odkaz v Bostone aj v NHL je robustný a kompletný,“ poznamenal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies