Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2021: Slovensku vyšiel vstup do turnaja, Rusi zdolali USA

Aktualizované 26.12.2020 o 06:55

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala v piatok juniorské majstrovstvá sveta zápasom proti Švajčiarsku.

Švajčiarsko - Slovensko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 55. Faith (Nemec, Mrázik)

Slovensko otvorilo turnaj v bráne s Latkóczym, ktorému už v piatej minúte pomohla bránková konštrukcia. Od šiestej minúty hralo Slovensko presilovku, ktorá vyšla veľmi dobre, ale gól nepriniesla. V strede prvej tretiny začali hru preberať do svojich rúk Švajčiari. V 13. minúte sa do prečíslenia troch na jedného dostali Slováci, ale Jendekova prihrávka neprešla cez obrancu súpera. Ten sa oslabil opäť aj v 14. minúte, ale tentoraz sa ubránil pohodlnejšie. V 17. minúte si Švajčiari vytvorili väčší tlak a v 18. minúte sa dostali do slušnej šance. Napokon sa skóre nemenilo ani počas záverečnej 40-sekundovky, ktorú odohralo Slovensko v presile. Minútu a 20 sekúnd z presilovky si tak prenieslo do druhej dvadsaťminútovky.

Slovensko bolo v úvode druhej tretiny strelecky aktívne, ale presilovku nevyužilo. V tretej minúte sa traja Švajčiari dostali do šance a dorážke do prázdnej brány zabránil Faith. Krátko na to prišla príležitosť hrať štvrtú presilovku po sebe a Myklukha sa dostal aj do šance. Slafkovský bol však vylúčený a minútu sa hralo v štvorici na každej strane. V oslabení musel podržať spoluhráčov slovenský brankár, no gól nepriniesla ani presilovky Švajčiarska. V strede tretiny sa hralo zo strany na stranu. V 14. minúte ukázal Švajčiari dôraz, ale Latkóczyho neprekonali. Krátko na to sa Slováci dostali do prečíslenia dvoch na jedného, ale Mrázik neprekonal Fattona. Potom musel byť opäť v stredu aj Latkóczy, ktorý zabránil gólu aj tri sekundy pred koncom tretiny.

Článok pokračuje pod reklamou

Švajčiari mali lepší nástup do záverečnej dvadsaťminútovky, ale Latkóczy nemusel riešiť žiadne väčšie šance. Slovensko sa dostalo k ohrozeniu Fattona až v ôsmej minúte zásluhou Mrázika. V deviatej minúte dostali hráči v bielo-modrom možnosť hrať ďalšiu početnú prevahu. Odohrali ju dobre, dostali sa do niekoľkých zakončení, ale bezgólový stav neprelomili. Nakoniec sa im to podarilo necelých šesť minút pred koncom, keď sa po protiútoku pred bránou zorientoval Faith a vyrazený puk poslal s pomocou tyčky do odkrytého priestoru brány. V 56. minúte putoval na trestnú lavicu za narazenie Kňažko, ktorý dal Švajčiarom príležitosť na vyrovnanie. A to sa skoro podarilo Baraganovi, ktorého o gól „okradol“ skvelým zákrokom lapačkou Latkóczy. Neskôr pridal ďalší dôležitý zákrok. Po ubránení oslabenia, dve a pol minúty pred koncom, putoval na trestnú lavicu aj Stacha. Švajčiari to skúsili aj bez brankára. Obetavých Slovákov však neprekonali. V hre bez brankára pokračovali aj po návrate Stachu do hry. Latkóczy sa dokonca pokúsil zakončiť do prázdnej brány. Dôležité však bolo, že gól už neinkasoval.

Ocenenia pre najlepších hráčov zápasu dostali obaja brankári. Latkóczy na čisté konto potreboval 28 zákrokov, Fatton opustil duel s 31 zásahmi.

Zostava SVK: Latkóczy (Hlavaj) – Mudrák, Golian, Bečár, Kňažko, Nemec, Stacha, Turan – Faith, Jellúš, Mrázik – Chromiak, Myklukha, Slafkovský – Sojka, Kašlík, Mešár – Kolenič, Jendek, Eliaš – Jedlička.

Zostava SUI: Fatton (Patenaude) – Chanton, Baragano, Fiedler, Meier, Vouardoux, Pezzullo, Guggenheim, Delémont – Knak, Canonica, Bottini – Biasca, Allenspach, Fust – Schläpfer, Marchand, Hofer – Dähler, Derungs, Jobin.

Ostatné zápasy

V druhom zápase slovenskej Skupiny A sa stretli Nemci s Fínmi. Favorizovaný tím vyhral 5:3, ale oslabené Nemecko podalo bojovný výkon a dokonca miestami robilo Fínsku problémy. To vyhralo prvú tretinu 2:0, čo bolo rozdielové.

Zápas dňa sme videli v Skupine B, v ktorej Rusi vstúpili do turnaja výhrou 5:3 nad Spojenými štátmi americkými. Rozhodli o nej v druhej tretine, ktorá ovládli pomerom 3:0. V tretej tretine Američania duel zdramatizovali, keď Zegras znížil na 3:4 v 58. minúte. Hra bez brankára im však už k vyrovnaniu nepomohla a Rusi si výhru ešte poistili.

Nemecko - Fínsko 3:5 (0:2, 2:3, 1:0)
Góly: 26. Dubé (Volek), 31. Stützle (Peterka, Elias), 49. Elias (Stützle) – 4. Lundell (Hatakka, Hirvonen), 20. Aku Räty (Nikkanen, Heinola), 22. Pyyhtia (Kokkonen, Aku Räty), 32. Niemelä (Simontaival), 34. Nikkanen (Pärssinen, Niemelä)

Rusko - USA 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Góly: 9. Ponomarjov (Kňazev, Kirsanov), 24. Bardakov (Grošev), 32. Ponomarjov, 33. Safonov, 60. Činachov (Amirov, Chusnutdinov) – 15. York (Caufield, Boldy), 50. Farinacci (Helleson, Brink), 58. Zegras (York)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies