Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2021: Slovensko pozná umiestnenie v skupine, súpera ešte nie

Aktualizované 31.12.2020 o 06:51

Slovenská reprezentácie do 20 rokov nastúpila v stredu na svoj posledný zápas skupinovej fázy. Súperom jej bol výber Fínska.

Fínsko – Slovensko 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Góly: 9. Lundell (Simontaival, Hirvonen), 27. Niemela (Lundell), 29. Simontaival (Lundell, Niemela), 47. Hatakka (Hirvonen), 48. Helenius (Korhonen, Petman), 54. Helenius (Korhonen)

Aktívnejšie do zápasu vstúpili Fíni, ale už v druhej minúte prišla aj slušná šanca Slovenska, o ktorú sa postaral Kašlík. Ďalšiu šancu si vytvoril Mrázik a Slovensko ožilo. Hokej sa hral otvorený a mladí Slováci rýchlostne Fínom stíhali. Potom však prišlo zaváhanie Chromiaka v 9. minúte, Fíni zachytili puk a Lundell po presnej prihrávke Simontaivala otvoril skóre. Pomohlo mu k tomu aj to, že bol z hry chvíľu vypojený Petrovický, ktorý utrpel poranenie pri bodyčeku za slovenskou bránou a následne v obrane chýbal. Fíni boli po góle na koni a autor prvého gólu si skoro zapísal aj prihrávku. Helenius si však vo výbornej pozícii puk nespracoval. V 14. minúte putoval na trestnú lavicu Kolenič a Slovensko si zahralo prvé oslabenie. Ubránilo sa a po jeho skončení sa do úniku dostal Mudrák, ktorý však Piiroinena neprekonal. Minútu pred koncom oslabil Slovensko Nemec, ktorý po prvýkrát na turnaji putoval na trestnú lavicu. Za podrazenie. Fíni sa dostali do veľkej šance a boli veľmi dôrazní pred bránou. Hlavaja však neprekonali a stav sa už do konca tretiny nemenil. Po siréne došlo k hromadnej potýčke pred bránou, ktorá bola dôsledkom ďalšej dôraznej hry Fínov, ktorí aj pretlačili puk za Hlavaja, ale až po ukončení hracieho času.

Fíni nevyužili ani zvyšok presilovky v druhej tretine, ale opäť sa prezentovali veľkým dôrazom v Hlavajovom bránkovisku. Aj po presilovke zotrvávali v útočnom pásme a Hlavaj musel byť v 23. minúte opäť v strehu – hneď trikrát. Fíni pokračovali v aktivite a už v 24. minúte mali na konte 20 striel na bránu. V 25. minúte sa Slováci rútili traja na jedného, ale prekombinovali to a Mešár zakončoval už pod tlakom. V 27. minúte pri avizovanom vylúčení Petrovického vyžili Fíni výhodu a na 2:0 zvýšil Niemela. Fíni pokračovali v hernej prevahe a v 29. minúte to bolo už o tri góly. Dvaja Fíni sa dostali za slovenskú obranu a nakoniec úspešne zakončil cez Hlavaja padajúci Simontaival. Aktivita Fínska viedla k ich ďalšej presilovke, keď sa sekaním prezentoval Mudrák. Po vypršaní presilovky sa Hlavaj prezentoval výborným zákrokom Hlavaj a následne putoval na trestnú lavicu Golian. Fíni dostali ďalšiu šancu, ale ani tú nevyužili – zásluhou slovenského brankára. V závere druhej tretiny si presilovku zahrali aj Slováci. Fíni v oslabení pohrozili, ale Hlavaj opäť podržal. Fínsky brankár počas oslabenia nečelil ani jednej strele.

Článok pokračuje pod reklamou

Obraz hry sa príliš nemenil ani v tretej dvadsaťminútovke. Dlho sa neprerušovalo, ale v 47. minúte zvýši na 4:0 z ťažkého uhla Hatakka. Už o minútu a štvrť to bolo o päť gólov, keď zakončenie Korhonen dorazil za Hlavaja Helenius. V 54. minúte pohrozil na druhej strane Mrázik, ale Piiroinenovi veľké problémy nenarobil. Krátko na to sa Fínom podarilo vedenie ešte zveľadiť, keď Hlavaja prekonal opäť Helenius. Štyri a pol minúty pred koncom normálneho hracieho času dostali Slováci ešte príležitosť na čestný úspech počas presilovky. Slafkovský k tomu nemal ďaleko, ale Piiroinen si nádej na čisté konto udržal kvalitným zákrokom. A nakoniec ho aj vychytal. Kým on čelil v celom zápase len 12 strelám, Hlavaj až 49. Najlepším hráčom Slovenska bol Mrázik, Fínska Lundell.

Zostava SVK: Hlavaj (Latkóczy) – Mudrák), Golian, Bečár, Petrovický, Nemec, Stacha, Turan – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Mešár, Myklukha, Turanský – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička.

Zostava FIN: Piiroinen (Taponen) – Hatakka, Heinola, Kokkonen, Puutio, Viro, Niemelä, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell, Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Mäntykivi, Nikkanen, Aku Räty – Korhonen, Helenius, Petman – Pyyhtiä.

Ostatné zápasy

Ďalší zápas v skupine A rozhodol o umiestnení Slovenska. Nemecko si aj vďaka päťbodovým výkonom Peterku (3+2) a Stützleho (2+3) poradilo so Švajčiarskom 5:4, a tak preskočilo v tabuľke Slovensko, ktoré do štvrťfinále vstúpi zo štvrtej pozície.

Momentálne by mu bolo prisúdené Rusko, ktoré pomerom 4:3 po predĺžení zdolalo Švédsko. Prví však v skupine B stále môžu skončiť aj Švédi a Američania, ktorí dnes odohrajú vzájomný súboj.

Švajčiarsko - Nemecko 4:5 (0:3, 0:1, 4:1)
Góly: 50. Delémont (Allenspach, Canonica), 51. Dähler, 59. Meier (Allenspach), 60. Knak (Meier, Baragano) – 5. Peterka (Elias, Stützle), 10. Stützle (Elias, Peterka), 18. Peterka (Stützle, Elias), 34. Stützle (Peterka), 58. Peterka (Stützle)

Rusko - Švédsko 4:3 PP (2:1, 0:1, 1:1, 1:0)
Góly: 8. Afanasjev (Abramov, Gricjuk), 20. Amirov (Podkolzin, Chusnutdinov), 50. Kirsanov (Kňazev, Amirov), 65. Chusnutdinov (Amirov, Čisťakov) – 15. Costmar (Gunler, Holmström), 36. Holtz (Sundsvik, Andrae), 59. Gunler (Holtz, Söderström)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies