Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
WPG
1
COL
0
po 1. tr.
VAN
0
NSH
1
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Reprezentácia

MSJ 2021: Slovensko balí kufre. USA však potrápilo


Po dňovej prestávke sa na majstrovstvách sveta juniorov uskutočnili štvrťfinálové súboje. Slovensko v tom svojom vyzvalo favorita zo Spojených štátov amerických.

USA - Slovensko 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly: 11. Kaliyev (Boldy, Zegras), 32. Farinacci (Johnson, Berard), 37. Caufield (Zegras), 56. Farinacci (Brink), 59. Beniers (Brink)(PB) - 39. Kašlík (Nemec, Kolenič), 50. Sojka (Kňažko)

Aktívnejšie do zápasu vstúpili podľa očakávania Američania. Slovensko sa dostalo k prvej strele až v piatej minúte. V šieste minúte dostalo Slovensko príležitosť hrať v presile, ale faul Boldyho nepotrestalo. V desiatej minúte putoval za podrazenie na trestnú lavicu Mudrák a to už ku gólu viedlo. Skóre stretnutia otvoril Kaliyev, ktorého osamoteného pred bránou našiel spoza brány Boldy. Od 13. minúty hralo Slovensko opäť presilovku, ale k väčšiemu ohrozeniu Knighta sa nedostalo. Dostalo sa však do tempa a hra sa vyrovnala. Väčšie šance ani zmenu stavu sme však už do prvej prestávky nevideli.

Už v druhej minúte druhej tretiny podržal Slovensko Latkóczy, proti krému sa rútil Caufield. Ten neuspel ani z dorážky. Následne si Američania vytvorili tlak. Väčšiu šancu nepriniesol a potom sa k útočnej aktivite dostali aj Slováci. Od piatej minúty hrali oba tímy v štvorici. Latkóczy v šiestej minúte predviedol ďalší dôležitý zákrok proti Turcotteovi, ktorý sa dostal do úniku po zaváhaní Stachu. V deviatej minúte sa útočného faulu dopustil Myklukha a Slováci sa museli brániť v oslabení. Slovensko sa ubránilo, ale v 12. minúte vyslal Johnson na bránu strelu, ktorá sa niekoľkokrát odrazila od hráčov pred bránou a skončila nakoniec aj v bráne. Gól bol pripísaný Farinaccimu. Krátko na to sa dostal do šance Chromiak, ale Knightovi pomohla tyčka. Slováci ožili a Kolenič sa dostával do ďalšej šance. Štyri minúty pred koncom boli Američania príliš dotieraví, čo sa snažil riešiť Faith. Poskytol však presilovku pre favorita. Ten nakoniec minút a 20 sekúnd mohol hrať v presile o dvoch hráčov po faule Turana. Veľmi rýchlo to využili a na 3:0 zvýšil Caufield. V 39. minúte konečne padol aj gól zo slovenskej hokejky. Stav znížil strelou z prvej Kašlík. Prihrával mu Nemec.

Článok pokračuje pod reklamou

Hneď po úvodnom vhadzovaní začali Američania opäť zostra, ale Latkóczy predviedol ďalší dôležitý zákrok. Zámorskí hráči sa ďalej dostávali k strelám, ale k žiadnym väčším šanciam. V ôsmej minúte tretej tretiny dostali Slováci príležitosť streliť kontaktný gól, keď sa podrazením prezentoval Helleson. V strede oslabenia svoj tím podržal Knight pri dorážke Mrázika. Krátko na to však inkasoval, keď strieľanú prihrávku Kňažka tečoval Sojka. Američania znervóznili a Slováci sa aktívne pokúšali o vyrovnanie. Päť a pol minúty pred koncom zazvonila tyčka Latkóczyho brány. Zvýšená aktivita sa Američanom zúročila v 16. minúte tretiny, keď pri napádaní získali puk a Farinacci využil zaváhanie slovenskej obrany, aby namiesto prihrávky spoza brány zakončoval – úspešne. Minútu a pol pred koncom už Slovensko hralo bez brankára, keď na 5:2 upravil skóre Beniers. 20 sekúnd pred koncom ešte pohrozil Slafkovský, ale stav sa už nemenil.

Latkóczy v zápase čelil 42 strelám, Slovensko vyslalo na Knighta 18 pukov. Najlepším hráčom slovenského tímu v zápase bol Dominik Sojka, z hráčov USA si prebral toto ocenenie John Farinacci. Slovensku vymenovali aj troch najlepších hráčov na turnaji. Stali sa nimi Šimon Latkóczy, Dávid Mudrák a Šimon Nemec

Zostava SVK: Latkóczy (Hlavaj) – Mudrák, Golian, Nemec, Petrovický, Stacha, Kňažko, Turan – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Myklukha, Slafkovský – Kašlík, Sojka, Turanský – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička.

Zostava USA: Knight (Wolf) – Sanderson, Helleson, York, Faber, Johnson, Thrun, LaCombe, Skinner – Zegras, Turcotte, Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Colangelo.

Ostatné zápasy

Ako prví sa z postupu do semifinále tešili Rusi, ktorí sa však vytrápili s Nemeckom a porazili ho tesne 2:1 – v semifinále si zmerajú sily s Kanadou. Tá zdolala Česko 3:0. Čisté konto vychytal Levi, ktorý čelil 29 strelám. V severskom derby Fíni síce prehrávali po prvej tretine 0:2, ale nakoniec vyhrali 3:2. Víťazný gól strelil Hirvonen v 60. minúte. Ich súperom v semifinále budú Američania.

Semifinálové zápasy sa odohrajú v noci z pondelka na utorok.

Rusko - Nemecko 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 10. Ponomarjov (Čisťakov, Bardakov), 29. Baškirov (Afanasjev, Gricjuk) – 44. Elias

Fínsko - Švédsko 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Góly: 26. Nikkanen (Viro, Lambert), 52. Lundell (Heinola), 60. Hirvonen (Petman) – 15. Raymond (Johansson), 17. Söderblom (Raymond)

Kanada - Česko 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly: 9. Cozens (McMichael), 12. Byram (Krebs, Cozens), 58. McMichael (Guhle, Krebs)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies