Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Chára tretím najvyťažovanejším hráčom, McDavid žiaril

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo až 10 zápasov. Slovákov zaujímal najmä duel medzi Capitals a Sabres.


BUF - WSH 4:6

Chára a Laviolette sa pri premiére tešil z výhry Capitals

Zdeno Chára má za sebou debut v drese Washingtonu. Odohral 20 a štvrť minúty s dvoma plusovými bodmi. Bol tretím najvyťažovanejším obrancom i hráčom tímu a prezentoval sa aj strelou a bodyčekom. V oslabeniach odohral minútu a 45 sekúnd. Po zápase mal aj dôvody na radosť, keď jeho nový tím zdolal Buffalo, ktoré hralo po prvýkrát za 311 dní, pomerom 6:4. Bola to úspešná premiéra aj pre trénera Petera Laviolettea. T.J. Oshie strelil gól a pridal dve asistencie, Jakub Vrána prelomil nerozhodný stav. Z gólov sa tešili aj Nicklas Bäckström, John Carlson, Brenden Dillon a Garnet Hathaway, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Carlson pridal aj asistenciu, aby zažil viacbodový otvárací zápas sezóny v troch sezónach po sebe – viackrát sa to podarilo len Garymu Suterovi z Calgary a Ronovi Stackhouseovi z Pittsburghu (obom 4-krát). Alex Ovečkin zaznamenal dve asistencie a Iľja Samsonov 22 zákrokov. Prekonali ho Taylor Hall, Tobias Rieder, Jake McCabe a Victor Olofsson. Všetci s výnimkou Riedera pridali aj po asistencii. Dve si pripísal Jack Eichel, Carter Hutton predviedol 22 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Richard Pánik, druhý Slovák v drese „Caps“. Odohral zhruba 11 a štvrť minúty a predviedol aj jeden bodyček.


Zaváhanie Staala viedlo k víťaznému gólu Caps:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. N. Backstrom (WSH), 3. A. Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

NJD - BOS 2:3 SN

Marchand rozhodol o výhre Bruins nad Devils

Prvé samostatné nájazdy v sezóne priniesol duel medzi New Jersey a Bostonom. Ako jediný v nich uspel v tretej sérii Brad Marchand, ktorý rozhodol o triumfe Bruins 3:2. Marchand bol prvou hviezdou zápasu, keď mal prsty aj v oboch góloch – prvý strelil, na druhý prihrával. Jeho autorom bol Nick Ritchie. Oba padli v presilovkách. Tuukka Rask predviedol 20 zákrokov, Mackenzie Blackwood 35. Devils dvakrát vyrovnali stav zásluhou Milesa Wooda a Ty Smitha, ktorý skóroval vo svojom prvom zápase v NHL. V predĺžení sa do únikov dostali Kyle Palmieri a Jack Hughes, ale Rask ich vychytal. Od 2. marca 2019 bodovali „Medvede“ vo všetkých šiestich vzájomných zápasoch, päť z nich vyhrali. Devils hrali prvý zápas za 310 dní.


Nájazdy medzi Devils a Bruins:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. M. Blackwood (NJD), 3. T. Smith (NJD)

NYR - NYI 0:4

Islanders pokazili Lafreniereovi debut v NHL

Newyorské derby bolo možno až prekvapivo jednoznačné. Semion Varlamov kryl všetkých 24 striel, aby s 28. čistým kontom kariéry doviedol Islanders k triumfu 4:0. Napodobnil Grenna Rescha (1976), keď zatiahol roletu v prvom zápase sezóny „Ostrovanov“. Brock Nelson, Anders Lee a Mathew Barzal skórovali v prvej tretine, Jordan Eberle v druhej. Lee pridal aj asistenciu, Nick Leddy si ich pripísal dve. Nelson otvoril skóre už v tretej minúte, čím sa postaral o štvrtý najrýchlejší gól v otváracom zápase v klubovej histórii. V bráne Rangers štartoval Igor Šesťorkin, ktorý inkasoval štyri góly z 33 striel. Alexis Lafreniere odohral pri premiére v NHL 15 a pol minúty s jednou strelou a jednou „mínuskou“. Za Rangers hral aj Mika Zibanejad.

Barzal ukázal svoju šikovnosť:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. M. Barzal (NYI)

DET - CAR 0:3

Hurricanes vynulovali Red Wings

Petr Mrázek potreboval len 14 zákrokov na to, aby proti svojmu bývalému tímu vychytal 22. nulu v kariére. Ako vôbec prvý brankár v histórii svojej organizácie ju vychytal v otváracom zápase sezóny. Nino Niederrreiter a Ryan Dzingel sa trafili do čierneho a Andrej Svečnikov do prázdnej brány, aby Carolina zdolala Detroit 3:0. Thomas Greiss sa pri svojom debute v drese Red Wings nenudil, keď čelil až 42 strelám. Pre Red Wings išlo o prvý zápas za 310 dní.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (CAR), 2. T. Greiss (DET), 3. P. Mrázek (CAR)

NSH - CBJ 3:1

Predators v otváracom zápase zdolali Blue Jackets

Columbus vstúpil do zápasu správnou nohou, keď Boone Jenner otvoril v desiate minúte stav zápasu. Potom však už góly padali len na druhej strane. Luke Kunin vyrovnal stav v druhej tretine, Filip Forsberg zavŕšil obrat v tretej tretine a poistku do prázdnej brány pridal Calle Jarnkrok, aby napokon vyhral Nashville pomerom 3:1. Juuse Saros kryl 29 striel, Joonas Korpisalo 32.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. L. Kunin (NSH), 3. J. Saros (NSH)

WPG - CGY 4:3 PP

Laine rozhodol o výhre nad Flames

Patrik Laine zakončil svoj trojbodový večer gólom v druhej minúte predĺženia, ktorým rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 nad Calgary. Fín si v normálnom hracom čase pripísal gól a asistenciu. Gól a dve asistencie si z duelu odniesol Kyle Connor, o jeden gól sa postaral aj Mark Scheifele, ktorý bodoval v ôsmom otváracom zápase po sebe – je to najdlhšia taká séria od ročníka 2016/17, v ktorom to Sedinovci dokázali po deviatykrát. Connor Hellebuyck urobil 23 zákrokov. Flames dvakrát viedli. Skóre stretnutia otvoril Matthew Tkachuk a následne Johnny Gaudreau s Eliasom Lindholmom vybudovali vedenie 3:1. Jacob Markström inkasoval štyri góly z 34 striel.

Víťazný gól Patrika Laineho:

Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. E. Lindholm (CGY)

EDM - VAN 5:2

McDavid strelil hetrik, Oilers vrátili Canucks prehru

Edmonton vrátil Vancouveru porážku zo stredy a veľký podpis na tom mali aj najväčšie hviezdy klubu. Connor McDavid dosiahol prvý hetrik v sezóne a pridal asistenciu, Leon Draisaitl nazbieral štyri asistencie, Ryan Nugent-Hopkins zaznamenal dva góly a asistenciu a Oilers zdolali Canucks 5:2. Mikka Koskinena zo 40 striel prekonali len Nate Schmidt a Tyler Motte. Thatcher Demko kryl 41 striel.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

ARI - SJS 3:4 SN

Sharks takmer prišli o vyhratý zápas

San Jose viedlo po dvoch góloch trojbodového Tomáša Hertla 2:0, následne po góle trojbodového Evandera Kanea 3:1. Nakoniec na výhru 4:3 nad Arizonou potrebovalo až nájazdy. V nich ten víťazný premenil Logan Couture. Bod pre Coyotes vystrieľali v posledných štyroch minútach tretej tretiny Clayton Keller a Phil Kessel. V druhej tretine skóroval aj Conor Garland, ktorý si pripísal aj asistenciu. Martin Jones pomohol k výhre 34 zákrokmi. V predĺžení urobil dôležitý zákrok pri prečíslení Coyotes 2 na 0. Darcy Kuemper kryl 32 striel. John Leonard, ktorý hral v útoku s Hertlom a Kaneom, zaznamenal pri svojom debute v NHL dve asistencie. Pre Sharks to bol prvý zápas za 309 dní. Hertl a Kane sa stali piatym a šiestym hráčom organizácie, ktorí zaznamenal tri body v otváracom zápase sezóny. Duel sledovalo 2274 divákov.

Coyotes premárnili v predĺžení zlatú šancu:

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. E. Kane (SJS), 3. C. Garland (ARI)

VGK - ANA 5:2

Stone rozhodol o výhre Vegas nad Ducks

Jonathan Marchessault a Tomáš Nosek strelili prvé dva góly Vegas v rozmedzí minúty a 6 sekúnd v úvode prvej tretiny. V ôsmej minúte však bol stav už nerozhodný, keď na ne dokázal dvakrát odpovedať Max Comtois. Tento stav vydržal do úvodu tretej tretiny, v ktorej Mark Stone s kapitánskym céčkom na drese rozhodol o výhre nad Anaheimom. Ďalšie góly pridali Max Pacioretty a Alex Tuch, ktorí upravili na konečných 5:2. Robin Lehner kryl 20 striel, John Gibson 24. Posledný gól padol do prázdnej brány. Comtois je prvým hráčom v histórii Ducks, ktorý strelil dva góly v prvých ôsmich minútach otváracieho zápasu sezóny. V celej NHL to nedokázal nikto 15 rokov.

Prvý kapitánsky gól v histórii Vegas:

Hviezda duelu: M. Stone (VGK)

LAK - MIN 3:4 PP

Kaprizov zažil skvelý debut. Rozhodol o výhre Wild

Kirill Kaprizov ukázal, prečo bude adeptom na Calderovu trofej, hneď v prvom zápase v NHL. V predĺžení sa dostal k puku, únik zakončil efektne a rozhodol o výhre Minnesoty 4:3 nad Los Angeles. Bol to jeho tretí bod v zápase – predtým na dva góly prihrával. Wild viedli 1:0 po góle Jonasa Brodina, v tretej tretine však museli zmazať dvojgólovú stratu. Postarali sa o to Victor Rask a Marcus Foligno. Cama Talbota z 34 striel prekonali Jeff Carter, Andreas Athanasiou a Dustin Brown. Anže Kopitar si pripísal dve asistencie, Jonathan Quick 23 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. J. Brodin (MIN), 3. D. Brown (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 11:18 0 0 0 0 0 2 1
Z. Chára (WSH) 20:16 0 0 0 +2 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies