Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Zdeno Chára zahviezdil, Pánik bodoval, Halák kapituloval pri výhre len raz

Štvrtkový program v NHL bol ochudobnený o jeden zápas, no aj napriek tomu bol bohatý a darilo sa v ňom aj Slovákom. Všetci piati sa tešili z výhier, pričom jednu vychytal Jaro Halák. Dvaja bodovali.


WSH - NYI 6:3

Chára strelil prvý gól v novom drese, k výhre Caps pomohol aj Pánik

Zdeno Chára sa už dočkal aj svojho prvého gólu v drese Capitals. Pridal k nemu aj prihrávku, aby sa stal piatym obrancom v histórii NHL, ktorý zaregistroval viacbodový zápas vo veku 43 alebo viac rokov. Ako druhá hviezda zápasu pomohol k výhre 6:3 nad Islanders. Newyorský tím pritom začal dobre, keď debutový strelec Oliver Wahlstrom a Casey Cizikas skórovali v rozmedzí 18 sekúnd a do konca prvej tretiny sa k nim na streleckej listine pridal Anders Lee hrajúci svoj 500. zápas. Potom však prišla druhá tretina, v ktorej Capitals strelili päť gólov. V rozmedzí piatich minút a deviatich sekúnd skórovali dvakrát Conor Sheary a raz Garnet Hathaway a John Carlson. Potom prišiel čas Cháru a v tretej tretine ešte pridal poistku do prázdnej brány navrátilec Tom Wilson. Bodoval aj Richard Pánik, ktorý mal spolu s Chárom prsty v druhom Shearyho góle. Vítek Vaněček kryl 27 striel, aby ako druhý brankár v klubovej histórii a 11. ligový brankár v ére po expanzii získal bod v každom z prvých šiestich dueloch kariéry. Jeho náprotivok, Semion Varlamov, urobil o 10 zákrokov menej. Pánik ho ohrozil trikrát, pričom odohral 11 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, bloku, bodyčeku a dvoch trestných minút za nedovolené bránenie. Chára bol s časom 22:55 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a prezentoval sa aj strelou, dvoma bodyčekmi, troma blokmi a dvoma plusovými bodmi. Duel nedohral jeho spoluhráč Justin Schultz.

Chárov prvý gól v drese Capitals:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary, 2. Z. Chára, 3. J. Carlson (všetci WSH)

BOS - PIT 4:1

Halák, Bergeron pomohli Bruins k ďalšej výhre nad Penguins

Jaroslav Halák si pripísal druhú výhru po sebe a aj v treťom zápase sezóny inkasoval v normálnom hracom čase len gól. Tentoraz pomohol so 16 zákrokmi k výhre Bostonu 4:1 nad Pittsburghom. Patrice Bergeron strelil dva góly, po jednom pridali Chris Wagner a Sean Kuraly, aby si Bruins vylepšili bilanciu v posledných 13 domácich zápasoch proti Penguins na 12-0-1. Ako jediný pokoril slovenského brankára Cody Ceci, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Aj brankár Penguins urobil 16 zákrokov. Bol ním Tristan Jarry. Jevgenij Malkin odohral svoj 915. zápas v NHL, aby vyrovnal Maria Lamieuxa na druhom mieste historického poradia tímu. V tretej tretine nehral pre zranenie dolnej časti tela „Medveď“ Matt Grzelcyk.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. C. McAvoy, 3. A. Bjork (všetci BOS)

MTL - CGY 4:2

Canadiens zdolali Flames, skórovali aj nové tváre

Tomáš Tatar tentoraz nebodoval, ale mal dôvod na spokojnosť. Montreal po 10-krát v histórii bodoval v siedmom zápase od začiatku ročníka a dokonca vyhral tretí zápas po sebe, keď zdolal Calgary 4:2. Josh Anderson strelil svoj druhý víťazný gól v sezóne a presadil sa aj Tyler Toffoli, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe a je prvým hráčom Canadiens, ktorý strelil šesť gólov v prvých siedmich dueloch tímu od ročníka 1999/00 (Brian Savage). Jeho gól padol v oslabení, a tak „Habs“ strelili už päť gólov – rýchlejšie to v ročníku dokázali od roku 1933 len Philadelphia (4 zápasy v 1973/74) a Detroit (6 zápasov v 2002/03). Brendan Gallagher a Shea Weber skórovali pre zmenu v početnej prevahe. Carey Price kryl 23 striel a do 59. minúty čisté konto. V nej ho prekonal Milan Lucic a o necelú minútu neskôr ešte aj Rasmus Andersson. David Rittich zastavil 17 striel, vrátane jednej z hokejky Tatara. Slovenský útočník odohral 14 minút a 41 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj mínusový bod, dva bodyčeky a jeden blok. Nick Suzuki asistoval, aby bodoval v siedmom zápase po sebe. Corey Perry vďaka asistencii dosiahol 799. bod kariéry. Calgary prehralo tretí duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin, 2. J. Kotkaniemi, 3. N. Suzuki (všetci MTL)

DAL - DET 7:3

Sekera odohral 21 minút, Stars zostávajú nezdolaní

Jake Oettinger zažil svoj prvý štart v kariére a doviedol ho do víťazného konca, keď urobil 20 zákrokov pri výhre Dallasu 7:3 nad Detroitom. Podieľalo sa na nej sedem rôznych strelcov – Joe Pavelski, Andrew Cogliano, Denis Gurianov, Jamie Oleksiak, Ty Dellandrea (prvý gól v NHL), Justin Dowling a John Klingberg. Gurianov pridal aj dve asistencie, tri ich nazbieral Miro Heiskanen. Slovenský obranca Andrej Sekera nebodoval, ale odohral až 21 minút ako tretí najvyťažovanejší hráč tímu. Stars majú za sebou štyri zápasy a ani jeden neprehrali. Strelili pritom už 10 presilovkových gólov – len Rangers v ročníku 1987/88 ich strelili v prvých štyroch dueloch viac (11). Red Wings si pripísali štvrtú prehru v sérii. Góly Valtteri Filppulu, Tylera Bertuzziho a Dannyho DeKeysera im nestačili. Jonathan Bernier inkasoval tri góly z 19 striel predtým, ako opustil duel so zranením. Thomas Greiss v tretej tretine inkasoval tri góly z deviatich striel. Marc Staal odohral svoj 900. bod v kariére.

Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen, 2. D. Gurianov, 3. T. Kero (všetci DAL)

CAR - TBL 1:0 PP

Mrázek a Nečas rozhodli o výhre Hurricanes nad Lightning

Česi pomohli Caroline zdolať obhajcu titulu, ktorý hral bez zraneného Erika Černáka. Martin Nečas skóroval v druhej minúte predĺženia a Petr Mrázek vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 23. v kariére, aby „Hurikány“ zdolali „Blesky“ tesne 1:0 vo svojom prvom zápase od 18. januára. Mrázek kryl 32 striel a stal sa druhým brankárom v histórii organizácie, ktorý zaregistroval nulu v domácom otváracom zápase sezóny po Seanovi Burkeovi, ktorý to dvakrát dokázal ešte v drese Hartfordu. Andrej Vasilevskij kapituloval až z 35. strely.

Vasilevskij okradol Svečnikova a Staala o góly:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CAR), 2. M. Nečas (CAR), 3. A. Vasilevskij (TBL)

BUF - NYR 2:3 PP

Lafreniere rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Alexis Lafreniere si načasoval svoj prvý gól v NHL ideálne. Dosiahol ho v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre 3:2 nad Buffalom. Rangers sa tak tešili aj z ukončenia štvorzápasovej série prehier. Pomohli k tomu gólmi aj Ryan Strome a Artemij Panarin, ktorí dvakrát posielali New York do vedenia. Igor Šesťorkin urobil 23 zákrokov a prekonali ho Jack Eichel a dvojbodový Sam Reinhart. Linus Ullmark mal viac práce, keď čelil 39 strelám.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. L. Ullmark (BUF), 3. A. Lafreniere (NYR)

NJD - PHI 1:3

Ruffovi jubilejný dule nevyšiel. Devils nestačili na Flyers

Lindy Ruff ako 7. tréner v histórii absolvoval svoj 1500. zápas v NHL a napriek tomu, že jeho tím vďaka Damonovi Seversonovi vyhrával, nakoniec sa z víťazstva tešiť nemohol. Nate Prosser svojím prvým gólom od apríla 2018 stav vyrovnal, obrat zakončil Michael Raffl a skóre uzavrel Claude Giroux. K výhre Philadelphie 3:1 nad New Jersey pomohol aj Carter Hart, ktorý urobil 33 zákrokov. Jeho spoluhráči vyslali na Scotta Wedgewooda len 17 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. C. Giroux, 3. E. Gustafsson (všetci PHI)

CBJ - FLA 3:2 SN

Texierov nájazd rozhodol o prvej prehre Floridy

Blue Jackets bodovali v šiestom zápase po sebe. Mikko Koivu a Max Domi strelili svoje prvé góly v ich drese, aby pomohli k výhre 3:2 nad Floridou. Tá sa zrodila v samostatných nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Alexandre Texier s jednoručným zakončením. Elvis Merzlikins predviedol 33 zákrokov, jeho náprotivok Chris Driedger 29. Carter Verheaghe a Eetu Luostarinen dvakrát vyrovnávali stav, ale odvrátiť prvú prehru Panthers v ročníku nepomohli. Brett Connolly odohral svoj 500. duel kariéry a Gustav Forsling ho nedohral pre zranenie hornej časti tela. V drese Columbusu debutoval miestny rodák Jack Roslovic.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins, 2. M. Domi, 3. A. Texier (všetci CBJ)

MIN - LAK 5:3

Minnesota porazila Los Angeles, skóroval aj Kaprizov

Päť odlišných hráčov skóroval, aby si Minnesota vylepšila bilanciu proti Kings v tejto sezóne na 3-1-0 a porazila ich 5:3. Boli medzi nimi aj Joel Eriksson Ek, ktorý vedie tím s piatimi gólmi, a sledovaný nováčik Kirill Kaprizov. Na listine strelcov ich doplnili Marcus Johansson, Kevin Fiala a Nick Bjugstad. Kaapo Kahkonen kryl 32 striel. Puk vyberal z brány po presilovkových góloch Dustina Browna a Drewa Doughtyho, ako aj po góle Alexa Iafalla, ktorý skóroval v oslabení. Jonatna Quick upustil duel s 23 zákrokmi. Kings sa zranili dvaja obrancovia – Matt Roy a Sean Walker. Prvý po zákroku Fialu, ktorý bol zaň vylúčený do konca duelu.


Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. J. Brodin (MIN), 3. D. Doughty (LAK)

COL - SJS 3:0

Kadri, Grubauer doviedli Avs k výhre nad Sharks

Philipp Grubauer zneškodnil všetkých 21 striel pri svojom 13. čistom konte kariéry a druhom v sezóne, aby doviedol Colorado k výhre 3:0 nad San Jose. Všetky tri góly padli v tretej tretine a vo všetkých mal prsty Nazem Kadri – dva strelil a na jeden prihrával. Jeho autorom bol Andre Burakovsky. Devan Dubnyk kapituloval trikrát z 38 striel. Avalanche prestrieľali Sharks v dvoch dueloch 10:3. Hosťujúci Patrick Marleau odohral svoj 1731. zápas NHL, čím vyrovnal Rona Francisa na štvrtom mieste historického poradia ligy. Domáci Pierre-Edouard Bellemare duel nedohral pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: -

ARI - ANA 3:2

Dvorak rozhodol o výhre nad Ducks

Christian Dvorak v druhej tretine vyrovnával stav a v tretej strelil víťazný gól, aby Arizona zdolala Anaheim 3:2 a po dvoch prehrách opäť pocítila chuť víťazstva. Conor Garland sa tiež presadil strelecky a Darcy Kuemper kryl 14 striel – v druhej tretine čelil len jednej, ale v tretej urobil kľúčový zákrok pri brejku Kevina Shattenkirka. Jakob Silverberg otvoril skóre a druhý gól Ducks vsietil Danton Heinen, ktorý v tretej tretine vyrovnal stav na 2:2. John Gibson zastavil 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. D. Kuemper, 3. C. Keller (všetci ARI)

EDM - TOR 3:4

Matthews rozhodol o predĺžení víťaznej série Leafs

Toronto prišlo o vedenie 2:0 aj 3:2, ale nakoniec Auston Matthews strelil v presilovke gól, ktorým v 54. minúte rozhodol o triumfe 4:3 nad Edmontonom. K štvrtej výhre v sérii pomohli gólmi aj Jason Spezza, William Nylander a Wayne Simmonds. Spezza pridal aj asistenciu a Frederik Andersen urobil 26 zákrokov. Prekonali ho dvaja muži – Leon Draisaitl dvoma presilovkovými gólmi zmazal dvojgólovú stratu a na 3:3 stav vyrovnával Zack Kassian. Draisaitl pritom skóroval v piatom zápase po sebe, čím vyrovnal svoj osobný rekord. Mikko Koskinen opustil duel s 23 zákrokmi. Tímy sa znovu stretnú aj v sobotu.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. J. Spezza (TOR), 3. A. Matthews (TOR)

VAN - OTT 4:1

Holtby, Boeser doviedli Canucks k ďalšej výhre nad Sens

Braden Holtby pokračuje vo svojich úspechoch proti Senators, ktorých zdolal v ôsmom zápase po sebe. S 36 zákrokmi a jednou asistenciou doviedol Vancouver k výhre 4:1. Brock Boeser strelil dva góly a pridal asistenciu, aby Cabucks vyhrali tretí zápas po sebe – všetky proti Ottawe, ktorá prehrala šesť zápasov v sérii. Elias Pettersson zaznamenal gól a dve asistencie, Tanner Pearson uspel z dorážky. Čestný úspech Ottawy zaznamenal Thomas Chabot, kým Matt Murray urobil 21 zákrokov.

Holtbyho asistencia:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. B. Holtby, 3. E. Pettersson (všetci VAN)

Zápas Vegas vs. St. Louis odložili pre šírenie koronavírusu.

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 16/17 (94,1%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 22:55 1 1 2 +2 0 1 2
R. Pánik (WSH) 11:37 0 1 1 +1 2 3 1
T. Tatar (MTL) 14:41 0 0 0 -1 0 1 2
A. Sekera (DAL) 21:03 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies