Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Erik Černák bodoval pri výhre a dosiahol dve sezónne maximá

Erik Černák bol jediným Slovákom, ktorý sa predstavil v šiestich pondelkových dueloch NHL. Bodoval a tešil sa z výhry. Semion Varlamov dokázal v bráne Islanders niečo, čo nezvládol ani Jaro Halák.


NSH - TBL 1:4

Tampa vyhrala piaty zápas po sebe, bodoval aj Černák

Anthony Cirelli strelil dva góly a Tampa Bay zdolal Nashville 5:1, aby vyhrala svoj piaty zápas po sebe. Curtis McElhinney vo svojom prvom štarte v ročníku urobil 22 zákrokov, aby pomohol Lightning k zlepšeniu bilancie na 8-1-1. Len jeden obhajca titulu mal v modernej ére (od ročníka 1943/44) po 10 zápasoch sezóny viac výhier – Pittsburgh vyhral 9 zápasov v sezóne 2009/10. Blake Coleman a Steven Stamkos skórovali do prázdnej brány. Predators hrajúci bez Mattiasa Ekholma (s manželkou očakávajú dieťa) prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Dante Fabbro skóroval a Pekka Rinne urobil 31 zákrokov. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý si vytvoril osobné maximá s troma plusovými bodmi a 22 minútami a 28 sekundami v akcii. Pripísal si aj dvoj druhý bod v sezóne – asistenciu. Ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po Victorovi Hedmanovi zblokoval aj tri strely.

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. C. McElhinney (TBL), 3. P. Rinne (NSH)

NYR - NYI 0:2

Varlamov ako prvý vynuloval Rangers dvakrát v jednej sezóne

Barry Trotz dosiahol svoje 850. víťazstvo v kariére, aby sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia trénerov. Významný noc má za sebou aj Semion Varlamov, ktorý urobil 30 zákrokov, aby ako prvý brankár v histórii Islanders vychytal dve nuly proti Rangers v jednej sezóne – Jaroslav Halák ich v základnej časti vychytal dve proti Rangers ako prvý, ale v dvoch sezónach (2014/15 a 2017/18). Casey Cizikas a Matt Martin skórovali v tretej tretine, aby tím z Long Islandu zdolal svojho mestského rivala 2:0. Varlamov dosiahol svoj tretie čisté konto v sezóne pred 10. zápasom ako druhý brankár v klubovej histórii – v ročníku 1998/99 to dokázal aj Tommy Salo. Jeho náprotivok, Igor Šesťorkin, urobil 28 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. M. Martin, 3. C. Cizikas (všetci NYI)

CBJ - CAR 3:2

Roslovic rozhodol o výhre Blue Jackets nad Hurricanes

Columbus dvakrát prišiel o vedenie, ale na gól Jacka Roslovica z 56. minúty už nedokázal nikto odpovedať, a tak Blues Jackets porazili Carolinu 3:2 deň po tom, čo s ňou o gól aj s kontroverziou prehrali. Roslovic bodoval v piatom zápase po sebe. Druhá posila z Winnipegu, Patrik Laine, nehral v poslednej tretine pre trest zo strany Johna Tortorellu. Skórovali aj Scott Harrington a Cam Atkinson, ktorý premenil svoje druhé trestné strieľanie v kariére. V klubovej histórii ich len jeden hráč premenil viac – David Výborný (4). Bol to zároveň jeho 14. gól v oslabení, s čím vyrovnal klubový rekord Ricka Nasha. Joonas Korpisalo čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Nino Niederreiter a Brock McGinn. Alex Nedeljkovic opustil duel s 19 zákrokmi. Hurricanes hrali bez zraneného Vincenta Trochecka.

Roslovicov skvelý gól:

Trestné strieľanie Atkinsona:

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. J. Roslovic, 3. S. Jones (všetci CBJ)

OTT - EDM 1:3

Smith doviedol Oilers k výhre, McDavid a Draisaitl opäť bodovali

Mike Smith absolvoval svoj sezónny debut, pri ktorom urobil 27 zákrokov, aby pomohol Edmontonu k výhre 3:1 nad Ottawou, štvrtej z posledných piatich zápasov. Oilers prehrávali po šťastnom góle Jevgenija Dadonova, no stav vyrovnal Leon Draisaitl, ktorý tak po piatykrát v kariére bodoval už v 10 zápasoch v sérii. Potom pridal asistenciu pri víťaznom gólu Tylera Ennisa. Connor McDavid zase prihrával na gól do prázdnej brány Josha Archibalda v 59. minúte, aby si tiež natiahol bodovú sériu na 10 zápasov – spolu s Draisaitlom to dokázali súbežné po druhý raz – v ročníku 2016/17 bodovali obaja v 11 dueloch po sebe. Matt Murray inkasoval dva góly z 34 striel a Senators prehrali 11 z posledných 12 zápasov. Duel nedohral „olejár“ Zack Kassian, ktorý utrpel pri bitke s Erikom Gudbransonom zranenie v hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. M. Murray (OTT), 3. M. Smith (EDM)

TOR - VAN 3:1

Matthews rozhodol o výhre nad Canucks a napodobnil Šatana

Auston Matthews skóroval v ôsmom zápase po sebe, ktorý odohral, aby v tretej tretine prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Toronta 3:1 nad Vancouverom. Za posledných 25 rokov dokázali v ôsmich zápasoch po sebe skórovať už len Mario Lemieux (1995/96), Miroslav Šatan (1998/99), Teemu Selänne (1998/99), Mike Green (2008/09) a Jason Spezza (2009/10). Bol to už jeho piaty víťazný gól v sezóne, pričom odohral len 12 zápasov – len traja hráči v histórii NHL na túto métu potrebovali menej duelov. Bol to zároveň jeho 300. bod v kariére. Morgan Rielly a Alexander Kerfoot skórovali a Mitch Marner raz asistoval, aby bodoval v ôsmom zápase po sebe. Frederik Andersen čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonal len Elias Pettersson. Asistcniu si pripísal aj Quinn Hughes, ktorý vedie všetkých obrancov ligy so 16 asistenciami a 17 bodmi. Braden Holtby urobil 16 zákrokov a Canucks prehrali piaty zápas po sebe. Maple Leafs vyhrali tretí duel po sebe a potrebovali len 13 zápasov k dosiahnutiu 10. výhry v ročníku, čo sa im podarilo po piatykrát v histórii.

Matthews a Kerfoot skórovali v rozmedzí 11 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. E. Pettersson (VAN)

STL - ARI 3:4 SN

Blues boli sekundu od výhry, Dvorak nakoniec rozhodol o výhre Coyotes

Christian Dvorak strelil gól, prihrával na vyrovnávací gól a premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Arizona zdolala St. Louis v treťom vzájomnom zápase po sebe, tentoraz pomerom 4:3. Clayton Keller zaznamenal asistenciu a gól, ktorým vynútil nadstavený čas len sekundu pred koncom normálneho hracieho času – išlo o najneskorší vyrovnávajúci gól sezóny. Conor Garland raz skóroval a premenil aj svoj nájazd. Coyotes trikrát prehrávali, keď Darcyho Kuempera prekonali dvakrát trojbodový Ryan O’Reilly, ktorý dosiahol strelil aj svoj 200. gól v NHL, a raz dvojbodový David Perron. Kuemper inak kryl až 40 striel. Jeho nápritovok, Jordan Binnington inkasoval tri góly z 26 striel.

Vyrovnávajúci gól 0,5 sekundy pred koncom:

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. R. O'Reilly (STL), 3. D. Perron (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 22:28 0 1 1 +3 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies