Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar ukončil suchoty. Jeho gól dal Montrealu nádej

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali dva zápasy. V jednom malo zastúpenie aj Slovensko.

MTL - TOR 2:4

Tatar si ukončil dlhé suchoty, ale Montrealu k výhre nepomohol

Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ktorým ukončil desaťzápasové gólové suchoty a odvrátil vytvorenie nového osobného rekordu v počte zápasov bez streleného gólu. K výhre nepomohol, ale Montrealu dal aspoň nádej, keď v 57. minúte strelil kontaktný gól na 2:3. Potom však už prišla len poistka z hokejky Zacha Hymana, ktorý strelou do prázdnej brány spečatil výhru Toronta 4:2. Víťazný gól strelil Iľja Michejev, ktorý nadviazal na presné zásahy Travisa Dermotta a Justina Holla. Všetci traja strelili svoje prvé góly v ročníku. Maple Leafs vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka 33 zákrokom Frederika Andersena a trom asistenciám Jakea Muzzina. Mitchell Marner nebodoval po prvýkrát po ôsmich zápasoch. Auston Matthews prišiel o deväťzápasovú gólovú sériu, ale vďaka asistencii bodoval v 11 zápasoch po sebe. Toronto bodovalo v deviatich zápasoch po sebe (8-0-1) po štvrtýkrát vo svojej histórii a po prvýkrát od sezóny 1993/94. Okrem Tatara sa z hráčov „Habs“ presadil aj Josh Anderson, ktorý otvoril skóre a vyrovnal klubový rekord Erika Colea (2011/12) a Didiera Pitreho (1917/18) so štvorzápasovou gólovou sériou u hráča, ktorý v tíme absolvuje svoju prvú sezónu. Carey Price urobil 20 zákrokov a Canadiens prehrali tretí zápas z posledných šiestich. Tatar odohral 14 minút a so šiestimi strelami bol najaktívnejším strelcom duelu. Predviedol aj jeden bodyček. Do akcie sa vrátil jeho spoluhráč Joel Armia, ktorý absentoval pre otras mozgu.

Tatarov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (TOR), 2. J. Tavares (TOR), 3. J. Anderson (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

NYR - BOS 2:3 PP

Marchand rozhodol v predĺžení o výhre nad Rangers

Charlie McAvoy narušil útok súpera, poslal puk dopredu Bradovi Marchandovi a ten v úvodnej minúte predĺženia rozhodol o výhre Bostonu 3:2 nad Rangers. Pre Marchanda išlo o 16. gól v predĺžení v kariére, a tak už len gól stráca na Iľju Kovaľčuka na štvrtom mieste historického poradia NHL. McAvoy zase bodoval v ôsmom zápase po sebe, čo za posledných 35 rokov dokázal z obrancov Bruins len legendárny Ray Bourque. „Medvede“vyhrali štvrtý zápas po sebe, v ktorom prehrávali. Stav z 0:1 na 2:1 otočili Chris Wagner v oslabení a Anders Bjork. Tuukka Rask kryl 33 striel a prekonali ho debutový strelec Julien Gauthier a Kevin Rooney. Na oba góly prihrával Brendan Lemieux. Alexandar Georgiev opustil duel s 29 zákrokmi. Stretnutie nedohral Artemij Panarin, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela. Bostonu sa do zostavy vrátili Jake DeBrusk a Matt Grzelcyk. Tímy sa znova stretnú v piatok.


Marchandov víťazný gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. B. Lemieux (NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:07 1 0 1 0 0 6 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies