Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára s Pánikom sa tešili, Halák nie. Perron sa priblížil k Demitrovi

V noci zo štvrtka na piatok sa odohralo deväť zápasov a v akcii boli opäť aj Slováci. Hneď traja. Z výhry sa tešili Zdeno Chára a Richard Pánik. Nebodovali však.

WSH - BUF 3:1

Wilson a Veněček doviedli Capitals k výhre nad Sabres

Tom Wilson strelil víťazný gól v oslabení a Vítek Vaněček urobil 22 zákrokov, aby doviedli Washington k výhre 3:1 nad Buffalom, ktoré prehralo štvrtý zápas po sebe. Nicklad Bäckström strelil prvý gól počas presilovky, aby už po 15 zápasoch sezóny mal na konte 20 bodov – rýchlejšie sa mu to podarilo dosiahnuť len v ročníku 2011/12, v ktorom na to potreboval 14 zápasov. Skóroval aj Conor Sheary, ktorý zvyšoval vedenie na 3:0. Až potom, v 52. minúte, zničil českému brankárovi nádej na čisté konto Victor Olofsson. Linus Ullmark urobil 18 zákrokov. Slováci ho neohrozili ani jednou strelou. Obranca Zdeno Chára odohral 19 a štvrť minúty so ziskom dvoch plusových bodov a jedného bodyčeku. Útočník Richard Pánik zaknihoval plusový bod a tri bodyčeky počas necelých 14 minút v akcii.

Gól Toma Wilsona z úniku:

Hviezdy duelu: 1. T. Wilson, 2. N. Backstrom, 3. V. Vaněček (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - NJD 2:3

Halák nezabránil prehre Bruins. Devils si natiahli sériu výhier

Boston po päťzápasovej víťaznej sérii prehral druhý zápas po sebe a nezabránil tomu ani slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý kryl 23 striel a pripísal si prvú prehru v normálnom hracom čase v sezóne. Dvakrát po sebe ho prekonal Kyle Palmieri a o triumfe New Jersey 3:2 rozhodol Pavel Zacha. Devils vyhrali tretí zápas v sérii aj vďaka MacKenziemu Blackwoodovi, ktorý ako štvrtý brankár v klubovej histórii po Glennovi Reschovi, Martinovi Brodeurovi a Chrisovi Terrerim otvoril sezónu s päťzápasovou bodovou sériou (4-0-1). V zápase čelil 27 strelám. Z nich ho prekonali Jake DeBrusk a David Pastrňák. Obaja v presilovkách. Duel nedohral David Krejčí. Svoj prvý zápas v sezóne odohral „diabol“ Sami Vatanen.

Pekná kombinácia skončila gólom Zachu:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. M. Blackwood, 3. P. Zacha (všetci NJD)

TOR - OTT 7:3

Matthews štvorbodový pri výhre nad Ottawou

Auston Matthews zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby natiahol svoju oficiálnu bodovú sériu na 12 zápasov a bodoval už v 15 zápase po sebe, ktorý odohral. Štvorbodový bol aj Mitchell Marner, ktorý nazbieral gól a tri asistencie. Gól a dve asistencie zaregistroval Joe Thornton, ktorý sa stal vo veku 41 rokov a 231 dní najstarším hráčom Maple Leafs s trojbodovým výkonom. Toronto najmä vďaka nim zdolalo Ottawu 7:3. Do čierneho sa trafili aj Iľja Michejev, William Nylander a John Tavares, zatiaľ čo Michael Hutchinson pri svojom debute v drese modro-bielych zastavil 34 striel. Recept na neho našli Tim Stützle, Connor Brown a Drake Batherson. Stützle pridal aj asistenciu. Matt Murray inkasoval šesť gólov z 26 striel po tom, čo v bráne nahradil zraneného Marcusa Högberga. Ten inkasoval jeden gól z piatich striel. „Táto prehra ide na môj účet,“ povedal Murray po zápase.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. M. Marner, 3. J. Thornton (všetci TOR)

PHI - NYR 2:3 SN

Rangers si ukončili sériu prehier vo Philadelphii N

Rangers si ukončili štvorzápasovú sériu prehier, keď zdolali Philadelphiu hrajúcu prvý zápas od 7. februára. O výhre 3:2 rozhodol v tretej sérii samostatných nájazdov Artemij Panarin, ktorý sa vrátil do akcie. Pripísal si aj asistenciu. Colin Blackwell a Brendan Smith strelili góly New Yorku, Alexandar Georgiev urobil 20 zákrokov. Prekonali ho Nicolas Aube-Kubel a Joel Farabee, ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte. Pri oboch góloch asistoval Kevin Hayes. Carter Hart opustil duel s 30 zákrokmi. Flyers stále chýbali šiesti hráči, ktorí sú na covidovej listine, vrátane Claudea Girouxa, Travisa Konecnyho či Jakuba Voráčka.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. J. Farabee (PHI), 3. N. Aube-Kubel (PHI)

PIT - NYI 4:1

Jarry pomohol Penguins ukončiť bodovú sériu Islanders

Tristan Jarry predviedol 31 zákrokov a Sidney Crosby si vo svojom 999. zápase kariéry vylepšil gólom bilanciu proti Islanders na 37+79, aby pomohli Pittsburghu k triumfu 4:1. Crosby je jediným aktívnym hráčom, ktorý proti jednej organizácii nazbieral viac ako 100 bodov – podarilo sa mu to dokonca proti dvom. Okrem neho skórovali aj Teddy Blueger, Jason Zucker a Bryan Rust. Zucker a Rus pridali aj po asistencii, Jevgenij Malkin ich získal dve. O jediný gól newyorského tímu, ktorý prišiel o trojzápasovú sériu výhier, strelil Brock Nelson, ktorý Jarrymu pokazil čisté konto v 56. minúte. Semion Varlamov urobil 33 zákrokov. Islanders prišli aj o osemzápasovú bodovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. J. Zucker, 2. T. Jarry, 3. M. Matheson (všetci PIT)

CBJ - NSH 3:0

Merzlikins neinkasoval, Columbus zdolal Nashville

Elvis Merzlikins zneškodnil všetkých 32 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a šiestom v kariére, aby doviedol Columbus k triumfu 3:0 nad Nashvillom, ktorý prehral piaty zápas z posledných šiestich a siedmy z posledných deviatich. „Vyrazil som pred seba príliš veľa tímov a tím sa o to postaral. Blokovali strely, keď som tam nebol,“ poznamenal lotyšský gólman. Cam Atkinson aj s prispením šťastia po druhýkrát v kariére skóroval v piatom zápase po sebe a na listine strelcov ho doplnili aj Max Domi a Eric Robinson, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Juuse Saros inkasoval dva góly z 21 striel.

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins, 2. C. Atkinson, 3. M. Domi (všetci CBJ)

STL - SJS 3:2 PP

Perron rozhodol o výhre nad Sharks a priblížil sa k Demitrovi

David Perron strelil presilovkový gól minútu pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad San Jose. Bol to už jeho šiesty gól v nadstavenom čase v drese Blues. Viac ich strelili len Vladimir Tarasenko (10) a Pavol Demitra (7). Predĺženie vynútil 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny Brayden Schenn a skóroval aj Mike Hoffman. Pri oboch góloch si pripísal asistenciu aj Perron. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Jordan Binnington, ktorý zaznamenal 30 zákrokov a jednu asistenciu. Jeho náprotivok, Martin Jones, urobil až 42 zákrokov. O góly Sharks, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postarali Noah Gregor a John Leonard, ktorí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1. Duel nedohral útočník St. Louis Ivan Barbašov. Do akcie sa stále nevrátil „žralok“ Erik Karlsson.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. M. Hoffman, 3. J. Binnington (všetci STL)

ARI - LAK 2:3 SN

Vilardiho nájazd rozhodol o triumfe Kings

Gabriel Vilardi premenil rozhodujúci samostatný nájazd v štvrtej sérii, aby Los Angeles zdolalo Arizonu 3:2 a predĺžilo si víťaznú sériu na tri zápasy. Kings pritom viedli po prvej tretine 2:0, keď skórovali Dustin Brown a Jeff Carter. Anže Kopitar zaznamenal asistenciu, aby bodoval v šiestom zápase po sebe. Jonathan Quick kryl 20 striel a dva nájazdy zo štyroch. V druhej tretine ho prekonali Conor Garland a Phil Kessel. Darcy Kuemper opustil duel s 27 zákrokmi a Coyotes prehrali tretí duel z posledných štyroch.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. G. Vilardi, 2. D. Brown, 3. J. Carter (všetci LAK)

ANA - MIN 1:3

Wild vyhrali prvý zápas po karanténe

Nováčik Kaapo Kahkonen vychytal svoju štvrtú výhru v sezóne, keď so 16 zákrokmi pomohol Minnesote k výhre 3:1 nad Anaheimom. Ryan Hartman vynútil chybu u súpera a otvoril skóre zápasu, potom na neho nadviazali Kevin Fiala a Marcus Foligno. Jediný gól kalifornského tímu strelil Sam Steel, zatiaľ čo John Gibson urobil 24 zákrokov. Kým Wild si ukončili dvojzápasovú sériu prehier a vyhrali prvý zápas od návratu z karantény, Ducks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Steel skóroval zo strely naslepo:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (MIN), 2. J. Eriksson Ek (MIN), 3.. S. Steel (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 23/26 (88,4%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 19:16 0 0 0 +2 0 0 1
R. Pánik (WSH) 13:52 0 0 0 +1 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies