Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák bodoval a bodyčekoval. Žiarili brankári, séria Matthewsa skončila

Pondelok priniesol dvoch Slovákov v akcii a jeden z nich bodoval aj sa tešil z víťazstva. Noc patrila brankárom – traja vychytali nuly, ďalší sa prezentovali kvalitnými výkonmi. Videli sme aj veľký obrat a koniec Matthewsovej série.


CAR - TBL 2:4

Lightning ukončili bodovú sériu Hurricanes, Černák asistoval

Tampa Bay po dvoch prehrách zaznamenala víťazstvo, keď pomerom 4:2 zdolala Carolinu, ktorá prišla o šesťzápasovú bodovú sériu. Ondřej Palát, Steven Stamkos a Victor Hedman zaznamenali po góle a asistencii, do prázdnej brány sa trafil Alex Killorn. Andrej Vasilevskij čelil 36 strelám a recept na neho našiel len Jesper Fast, ktorý strelil oba góly Hurricanes. James Reimer inkasoval tri góly z 31 striel. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý prihrával na Killornov gól. Zahral si do sýtosti, keď odohral takmer 22 minút. Predviedol aj dva bloky a šesť bodyčekov, s ktorými spolu s Lukeom Schennom viedli celý zápas. Za celú noc ich nikto neurobil viac. Hedman už má v kariére na konte 490 bodov, čím nahradil Brada Richardsa na piatom mieste historického poradia tímu. „Zblokovali sme tonu striel a keď sme nejakú nezblokovali, bol tam Vasilevskij. Keď hráte proti dobrým tímom, tak na vás zatlačia. Som rád, že sme sa nezlomili,“ povedal po výhre tréner Jon Cooper.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. J. Fast (CAR), 3. A. Vasilevskij (TBL)

FLA - DAL 3:1

Chudobin urobil 49 zákrokov, ale z výhry sa tešili Panthers

Blake Comeau otvoril skóre zápasu v piatej minúte a Anton Chudobin predviedol 49 zákrokov, ale Dallas hrajúci po prvýkrát od 13. februára nakoniec neukončil sériu prehier a na Floride prehral 1:3. Panthers zaregistrovali po 13-krát v klubovej histórii 50 a viac striel a pripísali si štvrtú výhru z posledných piatich duelov, aby sa dostali do čela Centrálnej divízie. Aaron Ekblad vyrovnal stav a Keith Yandle strelil víťazný gól v druhej tretine, v ktorých si ich tím vytvoril nový rekord s 29 strelami. Aleksander Barkov pridal poistku do prázdnej brány a Chris Driedger kryl 23 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera ho neohrozil ani raz. Počas 17 minút v akcii sa prezentoval troma bodyčekmi a jedným blokom. Jeho spoluhráč Jason Robertson si vďaka asistencii predĺžil bodovú sériu na päť zápasov, Dallas prehral posledných šesť po sebe. Duel nedokončil čiarový rozhodca Devin Berg, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. A. Chudobin (DAL), 3. A. Ekblad (FLA)

NYI - BUF 3:2

Pageau rozhodol v závere o výhre nad Sabres

Jean-Gabriel Pageau strelil z dorážky presilovkový gól v 56. minúte, aby rozhodol o výhre Islanders 3:2 nad Buffalom. Newyorský tím tak bodoval v každom z prvých šiestich domácich zápasov sezóny po siedmy raz v klubovej histórii. Anders Lee a Matt Martin otočili stav z 0:1 na 2:1 a Semion Varlamov predviedol 34 zákrokov. Prekonali ho Curtis Lazar a zo vzduchu Sam Reinhart, ktorý v presilovke vyrovnal na 2:2. Linus Ullmark urobil 20 zákrokov. Sabres mali v prvej tretine streleckú prevahu 12:3. Duel im počas nej opustil Tobias Rieder.

Reinhart skóroval zo vzduchu:

Hviezdy duelu: 1. J. Pageau, 2. M. Martin, 3. N. Leddy (všetci NYI)

STL - LAK 0:3

Quick pomohol s nulou k piatej výhre Kings v sérii

Jonathan Quick zaznamenal už svoje 54. čisté konto v kariére, keď zneškodnil všetkých 31 striel a doviedol Los Angeles k triumfu 3:0 nad St. Louis. K piatej výhre v sérii pomohli aj Gabriel Vilardi, ktorý ako druhý najlepší strelec z nováčikov strelil už svoj piaty gól v sezóne, a Dustin Brown, ktorý ako piaty aktívny hráč NHL odohral 1200. zápas kariéry a okorenil ho dvojgólovým výkonom (druhý gól strelil do prázdnej brány). Dostal sa tak už aj na 10-gólovú métu – v 17 zápasoch, najrýchlejšie v kariére. Jordan Binnington inkasoval dva góly z 30 striel a Blues prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Tímu sa zranil obranca Carl Gunnarsson.

Brown skóroval pri páde:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Binnington (STL), 3. D. Brown (LAK)

TOR - CGY 0:3

Rittich vynuloval Toronto, Matthewsova séria skončila

David Rittich pri nečakanom štarte po zranení Jacoba Markströma zneškodnil všetkých 34 striel, aby sa stal tretím brankárom v histórii Flames s nulou v Toronte po Yvesovi Belangerovi (1977) a Danovi Bouchardovi (1975). Ukončil aj bodovú sériu Austona Matthewsa, ktorý nebodoval po prvýkrát za posledných 17 zápasov. Podstatné však je, že doviedol Calgary k výhre 3:0, ktorou si jeho tím ukončil trojzápasovú sériu prehier. Matthew Tkachuk sa v 23 rokoch a 73 dňoch stal piatym najmladším hráčom organizácie, ktorý dosiahol na 100. gól v kariére a z rodiny je najmladší. Ukončil si deväťzápasové suchoty. Skórovali aj Sam Bennett a navrátilec Sean Monahan. Tkachuk a Monahan pridali aj po asistencii. V bráne Maple Leafs, ktorí prišli o sériu troch výhier, stál tiež neplánovane Michael Hutchinson, ktorý kryl 30 striel. Frederik Andersen nechytal pre zranenie dolnej časti tela. Toronto hralo aj bez Jakea Muzzina, Joea Thorntona a Zacha Hymana.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich, 2. S. Monahan, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

COL - VGK 0:3

Fleury vyrovnal Lundqvista, vynuloval Avalanche

Marc-Andre Fleury eliminoval všetkých 34 striel, aby doviedol Vegas k výhre 3:0 nad Coloradom a so 64. čistým kontom kariéry vyrovnal zápis Henrika Lundqvista na 16. mieste historického poradia NHL. V tejto sezóne ide už o jeho tretiu nulu. Alex Tuch nadviazal na svoj efektný gól z víkendového duelu dvoma gólmi po sebe a skóroval aj Jonathan Marchessault. Philippa Grubauera prekonali z 28 striel. William Karlsson zaznamenal dve asistencie.

Fleury okradol o gól Kadriho:

Hviezdy duelu: -

ARI - ANA 4:3

Dvorak zavŕšil veľký obrat Coyotes proti Ducks

Christian Dvorak strelil dva góly, aby významne pomohol Arizona k triumfu 4:3 nad Arizonou. Druhý gól bol víťazný, prvý strelil efektným spôsobom z trestného strieľania, ktoré premenil ako tretí hráč organizácie za posledných desať rokov (Radim Vrbata a Lauri Korpikoski sú ostatní dvaja). Jakob Chychrun zaznamenal gól a asistenciu, Derick Brassard gól a Clayton Keller dve asistencie. Darcy Kuemper zabránil tretej prehre v rade 25 zákrokmi. Prekonali ho Jakob Silfverberg, Max Jones a Cam Fowler, ktorý vybudovali vedenie 3:0. Aj napriek tomu však Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe. John Gibson kryl 21 striel a Trevor Zegras pri debute v NHL nebodoval. Coyotes otočili stav zápasu, v ktorom prehrávali o tri a viac gólov, po štvrtýkrát vo svojej histórii. Naposledy sa im to podarilo v roku 2006.

trestné strieľanie Dvoraka:

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. J. Chychrun, 3. D. Brassard (všetci ARI)

SJS - MIN 2:6

Wild zdolali Sharks, Zuccarello štvorbodový

Mats Zuccarello zaznamenal gól a tri asistencie, aby doviedol Minnesotu k triumfu 6:2 na ľade San Jose. Victor Rask pomohol k tretej výhre Wild po sebe gólom do prázdnej brány a dvoma asistenciami, po góle a asistencii zaregistrovali Kirill Kaprizov, Ian Cole a Marcus Foligno. Skóroval aj Jonas Brodin, zatiaľ čo Kaapo Kahkonen predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Brent Burns a Logan Couture. Martin Jones inkasoval štyri góly z 20 striel a v strede zápasu ho nahradil Devan Dubnyk. Ten kryl 11 striel z 12.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno, 2. M. Zuccarello, 3. V. Rask (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 17:01 0 0 0 0 0 0 3
E. Černák (TBL) 21:48 0 1 1 0 0 3 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies