Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar skóroval, Halák dostal od bývalého tímu sedem gólov

Vo štvrtok sme videli v akcii všetkých slovenských hokejistov. Tomáš Tatar pod novým trénerom skóroval, Jaroslav Halák v prvom zápase proti bývalému tímu nezažiaril. Noc nedopadla dobre ani pre Erika Černáka.

WPG - MTL 6:3

Tatar zvyšoval na 3:1, Montreal nakoniec vo Winnipegu neuspel

Tomáš Tatar po spätnej prihrávke Jesperiho Kotkaniemuho obnovoval v ôsmej minúte druhej tretiny dvojgólové vedenie Montrealu, keď nadviazal na dva góly Joela Armia z prvej tretine svojím piatym presným zásahom v ročníku. Jeho tím však pri debute trénera Dominiquea Ducharmeho nakoniec prehral štvrtý zápas po sebe. Kyle Connor strelil v druhej tretine dva góly a trojbodový Blake Wheeler v nej vyrovnal stav na 3:3. V tretej tretine priklonil stav na stranu Winnipegu Nate Thompson a k výhre 6:3 viedli aj góly Pierre-Luca Duboisa a Marka Scheifeleho, ktorý zaznamenal aj asistenciu a bodoval už v 11. zápase po sebe – dlhšiu sériu v klubovej histórii ťahal len Patrik Laine. Rovnako dlhú aj Marián Hossa v roku 2007. Pri štvrtej výhre z posledných piatich zápasov Jets urobil Connor Hellebuyck 18 zákrokov. Carey Price zastavil 24 z 29 striel. Tatar odohral 16 minút a 21 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval aj dvoma strelami. Jeho spoluhráč Josh Anderson duel nedohral.


Tatarov 5. gól v sezone:

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. J. Armia (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - BOS 7:2

Halák inkasoval od bývalého tímu sedem gólov

Jaroslav Halák zažíva proti newyorským Rangers dlhodobo úspechy. Proti ich susedovi z Long Islandu a jeho bývalému tímu sa mu však vo štvrtok nedarilo. V jeho prvom zápase proti Islanders od 25. januára 2014 inkasoval z 37 striel sedem gólov a Boston prehral tretí zápas z posledných štyroch. Po dvoch tretinách bol stav 2:2, no Islanders v tretej tretine skórovali päťkrát, aby si s výhrou 7:2 zlepšili bilanciu doma na 6-0-1. O góly sa postaralo sedem rôznych hráčov – Adam pelech, Mathew Barzal, Anthony Beauvillier, Jordan Eberle, Jean-Gabriel Pagea, Anders Lee a Oliver Wahlstrom. Pageau strelil svoj druhý gól v oslabení a v kariére ich už má na konte 15 – viac ich od jeho debutu strelil len Brad Marchand (20). Ten vo štvrtok neskóroval. O góly Bruins sa postarali Nick Ritchie a Craig Smith, ktorí prekonali Semiona Varlamova z 36 striel. Islanders vyhrali doteraz všetky tri vzájomné zápasy. Cal Clutterbuck opustil duel už po prvej tretine pre zranenie.


Barzal si vychutnal Haláka po peknej prihrávke Leddyho:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. M. Barzal, 3. S. Varlamov (všetci NYI)

TBL - CAR 3:1

Tampa ukončila sériu s Carolinou víťazne, Černák duel nedohral

Michail Sergačov, Yanni Gourde a Barclay Goodrow strelili tri góly Tampy po sebe, aby floridský tím zdolal Carolinu 3:1 a ukončil štvorzápasovú vzájomnú sériu s bilanciou 3-1-0. K tretej výhre v sérii pomohol aj Curtis McElhinney, ktorý zastavil 31 striel. Ako jediný ho prekonal Brett Pesce. James Reimer inkasoval dva góly z 21 striel – Goodrow skóroval do prázdnej brány. Zápas nedopadol ideálne pre Erika Černáka. Slovenský obranca odohral osem a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely, troch bodyčekov a bloku predtým, ako duel opustil so zranením.


Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (TBL), 2. M. Sergačov (TBL), 3. B. Pesce (CAR)

WSH - PIT 5:2

Wilson rozhodol o výhre nad Penguins

Tom Wilson prelomil nerozhodný stav v tretej tretine, aby Washington zdolal Pittsburgh 5:2 a ukončil svojmu rivalovi trojzápasovú víťaznú sériu. Capitals prišli o dvojgólové vedenie, ktoré vybudovali Nicklas Bäckström a T.J. Oshie. Po Wilsonovi upravili skóre ešte Carl Hagelin a Lars Eller, ktorí sa triafali do prázdnej brány. Vítek Vaněček čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Brandon Tanev v oslabení a Jake Guentzel. Tristan Jarry inkasoval tri góly z 33 striel. Raz ho ohrozili aj obaja Slováci. Obranca Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 18 a pol minúty, okrem toho nazbieral aj tri plusové body, bodyček a blok. Útočník Richard Pánik odohral 12 minút a prezentoval sa aj bodyčekom.

Oshie skóroval jednou rukou pri páde:

Hviezdy duelu: 1. T. Wilson, 2. V. Vaněček, 3. T. Oshie (všetci WSH)

FLA - DAL 3:2

Panthers strelili tri góly za 3 minúty a 11 sekúnd, aby otočili zápas

Florida sa stala štvrtým tímom v tejto sezóne, ktorý vyhral zápas v normálnom hracom čase po tom, čo v tretej tretine zmazal viacgólovú stratu. Aleksander Barkov a Anton Stralman v rozmedzí 52 sekúnd stav vyrovnali a Frank Vatrano o 79 sekúnd neskôr rozhodol o výhre 3:2 nad Dallasom, ktorý prehral siedmy zápas z ôsmich. O dva góly viedol po góloch Joea Pavelskiho a Jamieho Benna. Pavelski strelil už svoj 10. gól v sezóne, pričom na to potreboval 15 zápasov – len sedem hráčov v histórii NHL vo veku 36 a viac rokov potrebovalo na to menej duelov. Z brankárov mal viac práce Sergej Bobrovskij, ktorý k výhre prispel s 37 zákrokmi. Jake Oettinger ich urobil 32. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 15 minút, počas ktorých urobil dva bodyčeky a jeden blok. Keith Yandle sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia v dĺžke „železnej“ série, keď odohral 885. zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano, 2. S. Bobrovskij, 3. A. Barkov (všetci FLA)

BUF - NJD 3:4 PP

Zacha rozhodol o ukončení série prehier

Pavel Zacha skóroval po 77 sekundách nadstaveného času, aby si New Jersey ukončilo trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:3 nad Buffalom, ktoré hralo bez Jacka Eichela a po prvej tretine prišlo i o Linusa Ullmarka. Devils prehrávali 0:1, keď skóroval Jesper Bratt, a znova 1:2 predtým, ako skórovali Miles Wood a Nico Hischier, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. Mackenzie Blackwood kryl 29 striel a puk vyberal z brány po góloch Rileyho Sheahana, Caseyho Mittelstadta a Sama Reinharta. Ullmark zastavil všetkých 15 striel, Carter Hutton následne urobil 21 zákrokov. Až osemkrát ohrozil bránu Sabres Jack Hughes. Jeff Skinner bol po tretí raz po sebe zdravým náhradníkom.


Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. C. Mittelstadt (BUF)

CBJ - CHI 0:2

Subban, Kane rozhodli o výhre nad Blue Jackets

Malcolm Subban zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v kariére doviedol Chicago k výhre 2:0 nad Columbusom. Víťazný gól strelil Patrik Kane, pre ktorého to bol gól č. 399 v kariére. Následne sa už presadil len Carl Söderberg, ktorý dal boku za zápasom gólom do prázdnej brány. Kým Chicago vyhralo piaty zápas z posledných šiestich a ôsmy z posledných desiatich, Blue Jackets prehrali tretí zápas po sebe. Joona Korpisalo ho opustil s 25 zákrokmi. Patrik Laine trafil dvakrát tyčku.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. M. Subban (CHI), 3. J. Korpisalo (CBJ)

DET - NSH 5:2

Gagner vsietil hetrik pri výhre nad Predators

Sam Gagner strelil svoje prvé tri góly v tejto sezóne, aby Detroit zdolal Nashville 5:2. Jonathan Bernier zneškodnil 37 striel, aby pomohol Red Wings k druhej výhre z posledných troch duelov. Luke Glendening a Adam Erne sa tiež tešili z gólov, ale ani jeden opäť neprišiel v presilovke – Detroit tak svoju negatívnu sériu natiahol už na 14 duelov. Mikael Granlund a Erik Haula strelili góly Nashvillu, ktorý sa snažil vyhrať tretí zápas po sebe. Pekka Rinne inkasoval štyri góly z 31 striel. Gagner hetrik spečatil gólom do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. S. Gagner, 2. J. Bernier, 3. L. Glendening (všetci DET)

OTT - CGY 6:1

Senators si výhrou 6:1 nad Calgary predĺžili sériu výhier

Drake Batherson predĺžil svoju gólovú sériu na štyri zápasy, aby pomohol Ottawe zdolať Calgary pomerom 6:1. Len jeden hráč vo veku 22 a menej rokov v klubovej histórii mal dlhšiu sériu – Jason Spezza päťzápasovú. Matt Murray kryl 29 striel a tím z hlavného mesta Kanady vyhral po prvýkrát v sezóne tri zápasy po sebe. Dva góly strelil Colin White, po jednom pridali aj Erik Gudbranson, Connor Brown a Erik Brännström. O český úspech Flames sa postaral Milan Lucic. David Rittich inkasoval štyri góly z 20 striel, Arťom Zagidulin pri premiére v NHL zastavil deväť striel z 11. Calgary prehralo piaty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk, 2. C. White, 3. E. Gudbranson (všetci OTT)

VAN - EDM 0:3

Smith vynuloval Canucks, McDavid už 40-bodový

Mike Smith kryl všetkých 32 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne doviedol Edmonton k výhre 3:0 nad Vancouverom. Po prvýkrát v kariére začal ročník so šesťzápasovou víťaznou šnúrou. Oilers vyhrali piaty zápas po sebe, pričom u súperov ťahajú šesťzápasovú víťaznú šnúru. Víťazný gól strelil Alex Chiasson, ktorý v druhej tretine využil presilovku. Presilovkový gól neskôr strelil aj Jesse Puljujärvi a Connor McDavid strelil gól do prázdnej brány. Predtým raz asistoval, a tak má na konte už 40 bodov. Thatcher Demko urobil 31 zákrokov a Canucks prehrali štvrtý zápas po sebe.

Smith udržal puk pred čiarou:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (EDM), 2. T. Demko (VAN), 3. C. McDavid (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 30/37 (81,1%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 18:22 0 0 0 +3 0 1 1
R. Pánik (WSH) 11:55 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (MTL) 16:21 1 0 1 0 0 2 0
E. Černák (TBL) 08:24 0 0 0 -1 0 1 3
A. Sekera (DAL) 15:06 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies