Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Traja z piatich Slovákov sa tešili z výhry, dobrá správa o Černákovi

Sobotný zápas v NHL bol bohatý – priniesol až 14 zápasov. V akcii boli aj piati Slováci, ale ani jeden nebodoval. Z výhier sa tešili traja, vrátane Erika Černáka.


NJD - WSH 2:5

Capitals porazili Devils 5:2, Slováci nebodovali

New Jersey si vo štvrtok ukončilo trojzápasovú sériu prehier a chcelo na to nadviazať aj v sobotu, kedy hostilo Washington bez zraneného Jevgenija Kuznecova. Nakoniec však doplatilo na pomalší vstup do zápasu. Capitals viedli už v 14. minúte o tri góly, keď sa presadili Garnet Hathaway, Daniel Sprong a Lars Eller. Nico Hischier a Pavel Zacha znížili na rozdiel jediného gólu, no v tretej tretine skóroval Jakub Vrána a Nic Dowd (prázdna brána), aby tím z hlavného mesta USA vyhral pomerom 5:2. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Vítek Vaněček s 22 zákrokmi či John Carlson s dvoma asistenciami. Mackenzie Blackwood inkasoval štyri góly z 23 striel. Raz ho ohrozili aj Richard Pánik a Zdeno Chára. Slováci však nebodovali. Chára odohral 19 a pol minúty, počas ktorých si pripísal ďalšie dva plusové body, ako aj bodyček a dva bloky. Pánik si pripísal plusový bod, pričom odohral 11 a pol minúty. Oba tímy sa spolu stretnú aj v nedeľu. Devils prehrali štvrtý zápas z piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána, 2. J. Carlson, 3. G. Hathaway (všetci WSH)

TBL - DAL 5:0

Černák sa tešil z výhry nad Sekerom, Vasilevskij vychytal nulu

Dobrá správa na úvod – Erik Černák, ktorý nedohral predošlý zápas, nevynechá pre zranenie ani jeden zápas. V sobotu čelil Dallasu, za ktorý nastúpil Andrej Sekera. Súboj slovenských obrancov dopadol pre mladšieho, keď Andrej Vasilevskij vychytal druhé čisté konto po sebe a 20 zákrokmi doviedol Tampu k výhre 5:0 v prvom zápase oboch tímov od posledného finále Stanleyho pohára. Lightning vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka gólom Ondřeja Paláta, navrátilca Anthonyho Cirelliho, Braydena Pointa, Pata Maroona Stevena Stamkosa, ktorí prekonali Antona Chudobina zo 17 striel. Na Jakea Oettingera v tretej tretine nenašli recept – kryl päť striel. Cirelli a Stamkos si pripísali aj po asistencii. Černák odohral 21 minút a s piatimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu. Predviedol aj bodyček a blok. Sekera odohral len 13 minút a 18 sekúnd, počas ktorých nazbieral dva mínusové body a zblokoval jednu strelu. Stars nevyužili ani jednu presilovku zo šiestich a prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich.

Článok pokračuje pod reklamou

Cirelliho gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. A. Cirelli, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

WPG - MTL 2:1 PP

Stastny rozhodol v predĺžení o výhre nad Canadiens

Paul Stastny skóroval v úvodnej minúte predĺženia, aby Winnipeg natiahol sovju víťaznú sériu na štyri zápasy a zdolal Montreal 2:1. Nikolaj Ehlers otvoril v druhej tretine skóre a prihrával ja na víťazný gól. Connor Hellebuyck sa zaradil medzi hviezdy zápasu, keď zneškodnil 40 striel. Mark Scheifele neskóroval, a tak klubovým rekordom zostáva sedemzápasová séria Iľju Kovaľčuka. Nick Suzuki strelil jediný gól Canadiens, ktorí prehrali piaty zápas po sebe. Pre Jeffa Petryho pritom išlo o jubilejný 700. duel v kariére. Jake Allen urobil 19 zákrokov, Tomáš Tatar. nebodoval. V akcii strávil 12 a pol minúty s jednou strelo a dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (WPG), 2. N. Suzuki (MTL), 3. C. Hellebuyck (WPG)

BUF - PHI 0:3

Elliott vychytal čisté konto proti Sabres

Philadelphia sa dočkala návratov Oskara Lindbloma, Scotta Laughtona, Justina Brauna a Jakuba Voráčka, s ktorými sa pokúsila vyhrať po prvýkrát vo februári dva zápasy po sebe na ľade oslabeného Buffala, ktoré hralo opäť bez Jacka Eichela. Podarilo sa jej to, keď Brian Elliott zneškodnil všetkých 23 striel, aby ju s druhým čistým kontom v sezóne a 42. v kariére doviedol k výhre 3:0. Gólmi k nej prispeli Sean Couturier, Shayne Gostisbehere a Laughton. Couturier pridal aj asistenciu a bodoval už v piatom zápase po sebe. Carter Hutton inkasoval tri góly z 39 striel a Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Nepomohol im ani návrat Rasmusa Ristolainena.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. S. Gostisbehere, 3. S. Laughton (všetci PHI)

OTT - CGY 3:6

Calgary vrátilo Ottawe štvrtkovú prehru

Druhý vzájomný zápas zo štyroch po sebe odohrali v sobotu popoludní Ottawa a Calgary. Tím z hlavného mesta Kanady vyhral vo štvrtok 6:1 a o dva dni neskôr sa mu to zopakovať nepodarilo. Flames viedli už 3:0 po góloch Juusa Valimakiho, trojbodového Mikaela Backlunda a Eliasa Lindholma. Neskôr vedenie zveľadili Sean Monahan, Andrew Mangiapane a Matthew Tkachuk. Skóroval aj jeho brat Brady, ktorý uzavrel skóre zápasu. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Drake Batherson, ktorý znižoval na 1:3, a Colin White, ktorý upravoval na 2:5. David Rittich pomohol k výhre 31 zákrokmi, Matt Murray striedal po šiestom inkasovanom góle z 33 striel. Joey Daccord následne zastavil päť striel. Batherson skóroval v piatom zápase po sebe ako len druhý hráč v histórii Senators vo veku 22 a menej rokov. Vyrovnal zápis Jasona Spezzu z roku 2005. Senators prišli o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. A. Mangiapane, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

NYI - PIT 3:4 PP

Letang rozhodol o výhre nad Islanders

Kris Letang zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom po šiesty raz v kariére skóroval aj v predĺžení, aby Pittsburgh zdolal Islanders 4:3 napriek tomu, že v zápase prehrával 0:2 i 2:3. Nadstavený čas vynútil už v úvodnej minúte tretej tretiny Jared McCann a skóroval aj Sidney Crosby, ktorý v druhej tretine strelil kontaktný gól. O 26 sekúnd neskôr vyrovnal Letang na 2:2. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov prispel 24 zákrokmi aj Tristan Jarry, Kasperi Kapanen zaznamenal vďaka asistencii svoj 100. bod v kariére. Brock Nelson, Mathew Barzal a Josh Bailey strelili góly Islanders, zatiaľ čo Semion Varlamov urobil 27 zákrokov. Newyorský tím prehral vo februári len s Penguins – štyrikrát.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. B. Nelson (NYI)

FLA - CAR 3:4 SN

Carolina si ukončila sériu prehier, Nečas rozhodol v nájazdoch

Martin Nečas premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby si Carolina ukončila trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:3 nad Floridou. Hurricanes viedli 2:0 po presilovkových góloch Vincenta Trochecka a Jakea Beana, ktorý strelil svoj prvý gól. Následne o vedenie prišli v tretej tretine a ešte ho obnovil Warren Foegele predtým, ako Patric Hornqvist v 59. minúte vynútil nadstavený čas. Nadviazal na góly Jonathana Huberdeaua a Franka Vatrana, pričom pri tom prvom aj asistoval. James Reimer pomohol k výhre 28 zákrokmi, jeho náprotivok Sergej Bobrovskij ich urobil 30.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. J. Reimer (CAR), 3. S. Bobrovskij (FLA)

CHI - DET 3:5

Red Wings zdolali Blackhawks a ukončili si presilovkové suchoty

Detroit skóroval v presilovke po prvýkrát v posledných 15 zápasoch a po prvýkrát od decembra 2018 strelil päť gólov v dvoch zápasoch po sebe, aby porazil Chicago 5:3 a vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Jevgenij Svečnikov a Frans Nielsen zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Bobby Ryan, Darren Helm a Christian Djoos, ktorý ukončil svojmu tímu sériu 38 presiloviek bez gólu. Robby Fabbri a Valtteri Filpula nazbierali po dve asistencie a Jonathan Drouin zastavil 33 striel. Prekonali ho Alex DeBrincat, Mattias Janmark a Dominik Kubalík. Adam Boqvist zaznamenal dve asistencie a Malcolm Subban 27 zákrokov. Tímy sa stretnú znova aj v nedeľu.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier, 2. R. Fabbri, 3. J. Svečnikov (všetci DET)

NSH - CBJ 2:1

Ekhölm zažil prvý viacgólový večer kariéry, Columbus opäť prehral

Mattias Ekhölm strelil svoje prvá dva góly v sezóne pri návrate do akcie, aby doviedol Nashville k výhre 2:1 nad Columbusom. Prvý gól bol zároveň aj jeho 200. bod v kariére. K tretiemu triumfu z posledných štyroch zápasov pomohol aj Juuse Saros, ktorého z 30 striel prekonal len Cam Atkinson. Blue Jackets viedli, ale nakoniec prehrali štvrtý zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Joonas Korpisalo opustil duel s 31 zákrokmi. Duel nedohral obranca Predators Mark Borowiecki.

Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm, 2. J. Saros, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

EDM - TOR 0:4

Campbell vynuloval Oilers pri návrate do akcie

Jack Campbell vo svojom prvom zápase od 24. januára urobil 30 zákrokov, aby vychytal svoje prvé čisté konto v drese Toronta, ktorému pomohol k triumfu 4:0 nad Edmontonom. Vylepšil si tak bilanciu v tejto sezóne na 3-0-0 a svojmu tímu pomohol k bodom v ôsmom zápase vonku po sebe. Bola to jeho tretia nula v kariére. William Nylander otvoril skóre v presilovke a následne na neho nadviazali aj Mitchell Marner, Jason Spezza a Zach Hyman. Marner si pripísal aj asistenciu, John Tavares nazbieral dve. Auston Matthews duel sledoval ako divák, no Maple Leafs sa do akcie vrátili Jake Muzzin a Joe Thornton. V bráne Oilers, ktorí prišli o päťzápasovú víťaznú sériu, stál Mike Smith, ktorý urobil 25 zákrokov. Edmonton prvýkrát v ročníku nestrelil ani jeden gól.

Spezza oklamal Smitha, potom skóroval:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner, 2. J. Campbell, 3. J. Tavares (všetci TOR)

MIN - LAK 4:3 PP

Dumba rozhodol o ďalšej výhre Wild v sérii

Minnesota v piatok ukončila Los Angeles šesťzápasovú sériu prehier a v sobotu sa tímy stretli opäť. Aj tentoraz boli úspešnejší Wild, ktorí si víťazstvom 4:3 natiahli svoju sériu výhier už na šesť zápasov, čím vyrovnali práve Kings a Tampu Bay s najdlhšou víťaznou sériu v sezóne. O triumfe rozhodol len 0,3 sekundy pred koncom predĺženia Matt Dumba. Minnesota v normálnom hracom čase prišla o trojgólové vedenie, ktoré vybudovali Joel Eriksson Ek, Nico Sturm a Kirill Kaprizov. Ten bodoval v piatom zápase po sebe a z nováčikov mal v klubovej histórii dlhšiu bodovú sériu len Marián Gáborík – sedemzápasovú. Kaapo Kahkonen urobil 25 zákrokov, Calvin Petersen až 38. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Drew Doughty, Austin Wagner a Adrian Kempe, ktorý využil presilovku, aby vyrovnal na 3:3 v 58. minúte.

Dumbov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Dumba, 2. K. Kaprizov, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

ARI - COL 2:6

Avalanche zdolali Coyotes, Landeskog vyrovnal Forsberga

Šesť rôznych hráčov skórovalo a Philipp Grubauer predviedol 23 zákrokov, aby Colorado zdolalo Arizonu 6:2. Anttiho Raantu zo 40 striel prekonali Nathan MacKinnon, Jacob MacDonald, Gabriel Landeskog, Joonas Donskoi, Tyason Jost a do prázdnej brány sa ešte trafil Pierre-Edouard Bellemare. Donskoi pridal aj asistenciu, po dve zaznamenali Andre Burakovsky, Samuel Girard a Mikko Rantanen. Landeskog strelil svoj 202. gól, aby sa vyrovnal Petrovi Forsbergovi na treťom mieste historického poradia tímu. MacKinnon zase už v 17. zápase sezóny pokoril hranicu 20 bodov, čo sa mu podarilo štyrikrát po sebe. Napodobnil tak Joea Sakica, Petra Forsberga a Petra Šťastného, ktorí to v rámci organizácie dokázali tiež. Clayton Keller a Johan Larsson strelili góly Coyotes.

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. I. Ľjubuškin (ARI)

ANA - VGK 2:3 PP

Karlsson rozhodol o výhre Vegas, Ducks prehrali šiesty duel po sebe

William Karlsson skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Vegas porazilo Anaheim 3:2 a uštedrilo mu šiestu prehru po sebe. Karlsson skóroval aj v normálnom hracom čase, keď upravoval na 2:1 po tom, čo Alex Pietrangelo vyrovnal na 1:1. Pietrangelo pridal aj asistenciu, Marc-Andre Fleury urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Rickard Rakell a Adam Henrique. John Gibson inkasoval tri góly z 27 striel. Cam Fowler a Kevin Shattenkirk odohrali svoj 700. zápas v kariére.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson (VGK), 2. A. Pietrangelo (VGK), 3. C. Fowler (ANA)

SJS - STL 6:7

Blues vyhrali prestrelku so Sharks

Všetky štyri doterajšie vzájomné zápasy skončili s jednogólovým rozdielom. Trend zostal zachovaný aj v sobotu, kedy si St. Louis ukončilo trojzápasovú sériu prehier triumfom 7:6 nad San Jose, ktoré prehralo tretí zápas z posledných štyroch. Timo Meier otvoril skóre už po 17 sekundách hry, aby Sharks ako jediný tím v sezóne skóroval dvakrát v prvých 20 sekundách zápasu. Do druhej prestávky viedli štyrikrát, ale Blues sa zakaždým darilo odpovedať. V tretej tretine sa zase „Bluesmani“ trikrát ujali vedenia a nakoniec na gól Marca Scandellu už nikto nedokázal reagovať. Bol to jeho druhý gól v zápase, no spoluhráči skórovali len raz – menovite Sammy Blais, Brayden Schenn, Zach Sanford, Mackenzie MacEachern a Ryan O’Reilly. Sharks mali dvoch dvojgólových strelcov – Evandera Kanea a Meiera, ktorý k tomu pridal aj asistenciu. Z gólov sa tešili aj Kevin Labanc a Logan Couture. Jordan Binnington svoj 100. zápas v kariére nedokončil – po štvrtom inkasovanom góle z 19 striel striedal a bol viditeľne nahnevaný, čo si odnieslo pár súperov. Ville Husso následne kryl 19 striel z 21. Na druhej strane, Devan Dubnyk, inkasoval sedem gólov z 31 striel.


Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (STL), 2. T. Meier (SJS), 3. E. Kane (SJS)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 19:35 0 0 0 +2 0 1 1
R. Pánik (WSH) 11:25 0 0 0 +1 0 1 0
T. Tatar (MTL) 12:30 0 0 0 0 0 1 2
E. Černák (TBL) 21:04 0 0 0 0 0 5 1
A. Sekera (DAL) 13:18 0 0 0 -2 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies