Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Chára je späť v Bostone. Je fajn byť znova otcom, teší sa

Zdeno Chára sa vrátil do Bostonu, kde jeho Washington absolvuje v stredu zápas proti tímu, ktorému robil predošlých 14 sezón kapitána. Bude to jeho prvý zápas v TD Garden od podpisu ročnej zmluvy s Capitals.

Viac ako na návrat do svojho niekdajšieho pôsobiska sa však slovenský obranca tešil na to, že opäť uvidí svoju manželku Tatianu, ako aj 11-ročnú dcéru Elliz a päťročné dvojičky Zacka a Bena, ktorí zostali v ich dome v Bostone.

„Bol som schopný vidieť moju rodinu, moje deti. Bolo skutočne pekné vidieť ich po takom dlhom čase a byť jeden deň znova otcom,“ priznal Chára. „Snažíme sa využiť dnešné technológie čo najlepšie. Môžete byť s nimi každý deň v kontakte cez FaceTime a telefón, no je iné, keď ste s nimi doma.“

Pri bežných okolnostiach by jeho rodina bola v stredu večer aj v TD Garden, kde by sa určite štyridsaťtriročný trenčiansky rodák dočká ovácií od vypredanej haly. Nezmazateľne sa totiž zapísal do histórie Bruins, keď ich v roku 2011 doviedol k Stanleyho poháru.

Článok pokračuje pod reklamou

Chára, ktorý si zahral s Bostonom vo finále aj v rokoch 2013 a 2019, je šiesty v histórii Bruins s 1023 odohranými zápasmi a tretí v bodovaní obrancov, keď nazbieral 481 bodov za 148 gólov a 333 asistencií. Zaostáva len za Rayom Bourqueom a Bobbym Orrom.

„Odkedy som podpísal zmluvu s Bruins, cítil som prepojenie s bostonskými fanúšikmi a mestom Boston. Vytvoril som si tu množstvo skvelých priateľstiev a spojení a prešli sme si tu spoločne mnohými vrcholmi a pádmi. Vždy sme však cítili energiu a podporu fanúšikov, že za nami stáli a že v tých časoch v tom boli s nami. Najlepší moment, ktorý môžeme zdieľať všetci spoločne, bol pravdepodobne Stanleyho pohár v Bostone v roku 2011,“ konštatuje Chára.

Bruins budú mať na domácich fanúšikov divákov v obmedzenej kapacite už tento mesiac, ale až od 23. marca. Ak sa na tom nič nezmení, Cháru by tak mohli privítať 18. a 20. apríla, kedy Capitals znova zavítajú do mesta. 2108 divákov sa však nevyrovná scéne, ktorú by vytvorila plná hala. To však neznamená, že zápasy v TD Garden nebudú pre Cháru špeciálne.

„Bude vzrušujúce byť naspäť. Samozrejme, všetci si želáme, aby sme tu mali čím skôr fanúšikov. Oni robia túto hru vzrušujúcejšou. Ale sme v čase, keď musíme čakať a rešpektovať, že bezpečnosť a zdravie sú prioritou. Ale áno, bude pekné byť späť,“ povedal Chára.

Aj napriek pokročilému veku hráva Chára v novom drese v priemere 19 a pol minúty na zápas. Len John Carlson a Alex Ovečkin sú vyťažovanejší. V prvých 21 zápasoch zaznamenal šesť kanadských (2+4) a desať plusových bodov.

„Myslím si, že je presne tým, čo sme hľadali. Jeho prítomnosť na ľade, jeho hra na ľade, jeho prítomnosť v tíme a v šatni, nie je tam žiadne prekvapenie. Povedal by som, že sme v podstate získali to, čo bolo inzerované,“ poznamenal tréner Peter Laviolette.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies