Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar zahviezdil, toľko bodov nezískal vyše roka. Bodoval aj Sekera

V sobotu sa v NHL odohralo 12 zápasov a v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko. Obaja hráči spod Tatier bodovali a Tomáš Tatar sa dokonca stal hviezdou zápasu.


MTL - WPG 7:1

Tatar hviezdou duelu, Canadiens zdolali Jets 7:1

Montreal strelil sedem gólov po druhýkrát v tejto sezóne, aby takýto duel zažil viackrát v tomto ročníku ako piaty tím po Colorade, Dallase, Edmontone a Toronte. Odniesol si to Winnipeg, ktorý „Le Bleu-Blanc-Rouge“ zdolali 7:1. Carey Price k tomu pomohol 28 zákrokmi a dvaja hráči boli trojbodový – Brendan Gallagher zaznamenal dva góly a asistenciu, Tomáš Tatar tri asistencie. Tyler Toffoli zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali Josh Anderson, Joel Armia, Paul Byron a Jeff Petry. Čisté konto Priceovi zničil v 52. minúte Mathieu Perreault, ktorý skóroval za stavu 0:7. Connor Hellebuyck inkasoval štyri góly z 19 striel, Laurent Brossoit následne tri z deviatich. Tatar, ktorý zažil svoj prvý trojbodový zápas od 29. februára 2020, sa stal treťou hviezdou zápasu. Odohral v ňom takmer 14 a štvrť minúty, pričom si pripísal aj tri plusové body a dve strely.

Hellebuyckovi sa stal osudný odraz puku:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. T. Toffoli, 3. T. Tatar (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

DAL - CBJ 5:0

Oettinger vynuloval Blue Jackets, Sekera bodoval prvýkrát v sezóne

Do bodovania sa zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý potreboval 13 zápasov, aby si v tejto sezóne otvoril bodový účet. Asistenciu si pripísal pri výhre Dallasu 5:0 nad Columbusom, keď po jeho odrazenej strele strelil víťazný gól Jason Dickinson. Strelecky sa neskôr presadil aj Joe Pavelski, Miro Heiskanen, Roope Hintz a Radek Faksa, no prvou hviezdou zápasu bol Jake Oettinger, ktorý zastavil 21 striel, aby vo veku 22 rokov a 78 dní vychytal svoje prvé čisté konto v kariére a pomohol Stars ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Len jeden brankár v histórii organizácie vychytal nulu v mladšom veku – dvakrát Pete Lopresti ešte v roku 1975. Joonas Korpisalo inkasoval štyri góly z 22 striel, Veini Vehvilainen pri svojom debute v NHL kryl tri strely zo štyroch. Sekera odohral niečo cez 15 minút a nazbieral aj jeden blok, dva plusové body a tri strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger, 2. M. Heiskanen, 3. R. Hintz (všetci DAL)

NJD - NYR 3:6

Rangers natiahli svoju víťaznú sériu i sériu prehier Devils

Ryan Strome strelil dva góly, Alexandar Georgiev zaznamenal 24 zákrokov a asistenciu a Rangers zdolali New Jersey 6:3, aby vyhrali tretí zápas po sebe. Adam Fox a Filip Chytil zaknihovali po góle a asistencii, Libor Hájek a Kevin Rooney sa tiež zapísali do listiny strelcov. Devils prehrali už piaty zápas po sebe. Autormi ich gólov boli PK Subban, Michail Malcev a dvojbodový Nathan Bastian. MacKenzie Blackwood opustil duel s 22 zákrokmi. Druhý gól Stromea padol do prázdnej brány.

Fox prešiel celé klzisko predtým, ako skóroval:

Hviezdy duelu: 1. F Chytil, 2. A. Fox, 3. K. Rooney (všetci NYR)

NYI - BUF 5:2

Islanders si predĺžili víťaznú sériu, Sabres opäť prehrali

Mathew Barzal strelil pravdepodobne najkrajší gól doterajšieho priebehu sezóny, aby začal sériu štyroch gólov Islanders v druhej tretine, ktoré nakoniec viedli k výhre 5:2 nad Buffalom. Neskôr pridal asistenciu. K štvrtej výhre v sérii pomohli gólmi aj Brock Nelson, Cal Clutterbuck, Scott Mayfield a Anders Lee. Semion Varlamov kryl 20 striel a prekonali ho Jacob Bryson, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a Sam Reinhart. Carter Hutton urobil 24 zákrokov a Buffalo prehralo piaty zápas po sebe.


Barzalov nádherný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Mayfield, 2. M. Barzal, 3. A. Lee (všetci NYI)

PIT - PHI 4:3

McCann rozhodol o výhre nad Flyers

Jared McCann prelomil v tretej tretine nerozhodný stav a Pittsburgh zdolal Philadelphiu 4:3. Jevgenij Malkin, Bryan Rust a Zach Aston-Reese tiež skórovali, Tristan Jarry urobil 19 zákrokov. Malkin pridal aj asistenciu, Brandon Tanev, Sidney Crosby a Jake Guentzel ich nazbierali po dve. O góly Flyers sa postarali Travis Konecny, Kevin Hayes a Shayne Gostisbehere. Scott Laughton si pripísal dve asistencie, Jakub Voráček zaznamenal svoju 500. asistenciu v kariére a Brian Elliott zastavil 23 striel

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. B. Tanev (PIT), 3. S. Laughton (PHI)

NSH - FLA 2:6

Acciari doviedol Panthers k výhre nad Predators

Noel Acciari strelil tri góly, vrátane víťazného, aby Florida zdolala Nashville 6:2 a bodovala v piatom zápase po sebe (3-0-2). Sergej Bobrovskij kryl 28 striel a po góle pridali Aaron Ekblad, Jonathan Huberdeau a Frank Vatrano. Patric Hörnqvist dosiahol v zápase proti bývalému tímu svoj 500. bod v kariére, keď raz asistoval. Predators prehrali tretí zápas po sebe, hoci po góle Eeliho Tolvanena vyhrávali. Druhý gól strelil Viktor Arvidsson, na oba prihrával Filip Forsberg. Pekka Rinne opustil duel s 26 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. N. Acciari (FLA), 2. A. Ekblad (FLA), 3. F. Forsberg (NSH)

VAN - TOR 4:2

Canucks zdolali Leafs, Boeser a Miller trojbodoví

Brock Boeser a J.T. Miller zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Vancouver zaknihoval tretiu výhru z posledných štyroch duelov, keď v sobotu zdolal Toronto 4:2. Bo Horvat strelil víťazný gól a presadil sa aj Nate Schmidt. Alex Edler vo svojom 900. zápase v kariére asistoval. Thatcher Demko urobil 37 zákrokov, Frederik Andersen o desať menej. Z jeho spoluhráčov skórovali John Tavares a Jimmy Vesey, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Canucks nakoniec po prvýkrát od konca januára vyhrali dva zápasy po sebe. Toronto prvýkrát v sezóne prehralo dva zápasy po sebe v normálnom hracom čase.

Vesey skóroval po peknej kombinácii:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. B. Horvat, 3. J. Miller (všetci VAN)

COL - ANA 4:5 PP

Getzlaf v predĺžení ukončil dlhú sériu prehier Ducks

Ryan Getzlaf využil presilovku v druhej minúte predĺženia, aby Anaheim zdolal Colorado 5:4 a ukončil si dlhú deväťzápasovú sériu prehier. Bol to jeho 35. gól v nadstavenom čase, čím na štvrtom mieste historického poradia ligy vyrovnal zápis Jaromíra Jágra. Ducks pritom ešte v tretej tretine prehrávali o dva góly. Nastavený čas vynútili Troy Terry a dvojbodový Kevin Shattenkirk. Terry skóroval aj v druhej tretine, kedy nadviazal na gól trojbodového Rickarda Rakella, aby poslal kalifornský tím do vedenia 2:0. To otočili Logan O’Connor, Brandon Saad a dvoma gólmi Mikko Rantanen. Ryan Miller pomohol k výhre 29 zákrokmi, Hunter Miska kryl 22 striel. Pre Millera išlo o 389. výhru v kariére, čím vyrovnal Dominika Hašeka na 14. mieste historického poradia NHL. Duel nedohral Max Jones, ktorého do tváre trafila strela spoluhráča Jacoba Silfverbega.

Hviezdy duelu: -

ARI - MIN 5:2

Coyotes otočili zápas proti Wild

Arizona po tretíkrát v tejto sezóne dokázala vyhrať zápas, v ktorom prehrávala o viac gólov. Lawson Crouse a Jakob Chychrun zmazali v druhej tretine dvojgólovú stratu, Conor Garland naklonil misky váh na stranu Coyotes a následne sa dvakrát presadil ešte Tyler Pitlick, ktorého druhý gól padol do prázdnej brány. Darcy Kuemper kryl pri návrate do brány 32 striel a prekonali ho len Matt Dumba a Jordan Greenway v prvej dvadsaťminútovke. Cam Talbot inkasoval štyri góly z 30 striel a Wild prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Mimochodom, viac podobných obratov ako Arizona, zažil v ročníku len Winnipeg – 5.

Hviezdy duelu: 1. C. Garland, 2. T. Pitlick, 3. J. Chychrun (všetci ARI)

LAK - STL 4:3 PP

Kempe zakončil v predĺžení veľký obrat Kings

Vladimir Tarasenko bol na ceste k víťaznému návratu do akcie, keď jeho spoluhráči David Perron, Nathan Walker a Ryan O’Reilly vybudovali v prvej tretine vedenie 3:0. Potom však Los Angeles strelilo štyri góly po sebe, aby nakoniec Adrian Kempe rozhodol v predĺžení o výhre 4:3 a ukončení dvoch štvorzápasových sérií – sérii prehier Kings a víťaznej Blues. Anže Kopitar strelil dva góly a prihrával na vyrovnávajúci Matta Luffa. Jonathan Quick urobil 22 zákrokov v prvom zápase od 18. decembra 2014, v ktorom jeho tím zvrátil trojgólovú stratu. Zhodou okolností, aj vtedy to bolo proti St. Louis. Jordan Binnington urobil 30 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. A. Kempe (LAK), 3. B. Schenn (STL)

EDM - CGY 3:2

McDavid rozhodol o výhre nad Flames

Connor McDavid strelil víťazný gól menej ako štyri minúty pred koncom tretej tretiny po tom, čo už nazbieral dve asistencie, aby rozhodol o výhre Edmontonu 3:2 nad Calgary, na ktorého lavičke ešte nestál Darryl Suter. Oilers si ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka gólov Jeseho Puljujärviho a Kailera Yamamota, ktorý pridal aj asistenciu. Dve nazbieral Kris Russell. Mike Smith čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Johnny Gaudreau a Noah Hanifin. Pri oboch góloch asistoval Elias Lindholm, Jacob Markström urobil 30 zákrokov vo svojom prvom štarte od 20. februára.

McDavid takto rozhodol zápas:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. E. Lindholm (CGY), 3. K. Yamamoto (EDM)

SJS - VGK 0:4

Fleury vynuloval Sharks, Vegas vyhralo už šiesty duel v sérii

Marc-Andre Fleury zaznamenal svoje 65. čisté konto v kariére, aby prekonal zápis Henrika Lundqvista a osamostatnil sa na 16. mieste historického poradia NHL. Pri svojej štvrtej nule v sezóne, s ktorou vedie ligu, urobil 24 zákrokov. Mark Stone prelomil bezgólový stav a na streleckej listine sa k nemu pridali ešte dvaja spoluhráči, aby Vegas zdolalo San Jose 4:0 a predĺžilo si víťaznú sériu na šesť duelov. Alex Tuch strelil dva góly, Reilly Smith jeden. Devan Dubnyk kryl 28 striel a Sharks prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. A. Tuch, 3. A. Pietrangelo (všetci VGK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:12 0 3 3 +3 0 2 0
A. Sekera (DAL) 15:10 0 1 1 +2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies