Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Ružička: Flames nás majú priamo na očiach. Určite som na vyššej úrovni

Slovenský útočník Adam Ružička zažíva vydarený vstup do sezóny AHL. Po ôsmich zápasoch má na konte už 12 bodov a aj on samotný vníma, že sa oproti minulej sezóne zlepšil tak, ako o tom hovoria aj niektorí zámorskí odborníci.

„Áno. Je to aj z toho dôvodu, že hrám AHL už druhú sezónu a mám v tíme úplne inú pozíciu. Vyšiel mi aj v kemp v Calgary. Určite som sa posunul na vyšší level,“ priznal Ružička pre denník Šport.

V jeho prospech v tejto sezóne hrá aj to, že vedeniu prvého tímu je momentálne viac na očiach ako vlani, kedy Stockton hrával v Stocktone. Pre pandémiu momentálne tím pôsobí v Calgary.

„Je to oveľa lepšie, lebo nemusíme počas domácich zápasov cestovať a v hale je vždy prítomný niekto z vedenia Flames. Ak by nás chceli povolať do prvého tímu, majú nás priamo na očiach,“ poznamenal Ružička.

Článok pokračuje pod reklamou

Pokiaľ ide o povolanie do prvého tímu, po štvorzápasovej sérii trojbodových zápasoch sa spomínalo, že bude len otázkou času, kedy si bratislavský rodák zahrá v NHL. Momentálne mu to však komplikuje aj to, že kým Flames sú na výjazde, Heat sú doma a naopak.

„Aj preto sa na to veľmi nesústredím. Snažím sa hrať čo najlepšie a verím, že ma niekedy v sezóne povolajú. Je mi jedno, či to bude o dva týždne, alebo o mesiac. Nesilím to,“ prezradil Ružička. „Pevne dúfam, že sa o mne rozprávajú viac ako predtým, aby som mohol zabojovať o miesto v zostave Flames.“

Povolanie do prvého tímu by pritom nemuselo byť ani také prospešné pre rozvoj dvadsaťjedenročného mladíka, ak by nedostával šancu hrať a bol len súčasťou taxi zostavy, v ktorej sú momentálne napríklad aj Tomáš Jurčo vo Vegas či Adam Húska u Rangers.

„Rozhodnutie ísť do AHL je pre mňa lepšie. Potrebujem hrať a byť v tempe, nie sedieť celú sezónu v taxi tíme. Mám veľký icetime a môžem sa rozvíjať,“ skonštatoval Ružička, ktorý vlani nazbieral 27 bodov (10+17) v 54 dueloch a teraz má na konte sedem gólov a päť asistencií.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies