Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák zažiaril s nulou, Chára pomohol k výhre

Vo štvrtok sa v akcii ukázali všetci šiesti Slováci. Do bodovania sa zapísal Zdeno Chára, Jaroslav Halák bol zase jediným z brankárov noci, ktorý vychytal čisté konto.


BOS - NYR 4:0

Halák prvou hviezdou zápasu, vynuloval Rangers

Jaroslav Halák sa po prvýkrát v sezóne dočkal dvoch štartov po sebe a po druhýkrát po sebe sa dostal medzi hviezdy zápasu. Tentoraz získal ocenenie najvýznamnejšie, keď zneškodnil všetkých 27 striel a s druhým čistým kontom sezóny a 52. kariéry doviedol Boston k výhre 4:0 nad Rangers. Brad Marchand nazbieral tri asistencie a dosiahol aj svoj 47. bod v oslabení, čím vyrovnal rekord Bruins Bobbyho Orra a Eda Westfalla. David Krejčí strelil svoj prvý gól v sezóne a pridal aj asistenciu. Skórovali aj David Pastrňák, Patrice Bergeron a Jake DeBrusk, ktorý bol v predošlom zápase zdravým náhradníkom. Všetky štyri góly inkasoval zo 14 striel Alexandar Georgiev. Od 25. minúty ho nahradil Keith Kinkaid, ktorý zastavil 13 striel. Oba tímy vstupovali do zápasu po dvoch prehrách. Bruins po prvýkrát v ére po expanzii (1967/68) a po štvrtýkrát vo svojej histórii absolvovali šesť zápasov po sebe, v ktorých neinkasovali viac ako gól.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. B. Marchand, 3. D. Krejčí (všetci BOS)

PHI - WSH 3:5

Chára bodoval pri výhre nad Flyers

Alex Ovečkin strelil svoj 715. gól kariéry, aby pomohol Washingtonu k výhre 5:3 nad Philadelphiou a priblížil sa k Philovi Espositovi na šiestom mieste historického rebríčka NHL na rozdiel dvoch gólov. Nic Dowd trelil dva góly, John Carlson jeden. Bol to zároveň jeho 500. bod v NHL. Iľja Samsonov urobil 30 zákrokov, aby Capitals vyhrali tretí zápas po sebe. Jednou prihrávkou k tomu pomohol aj Zdeno Chára, ktorý si počas 17 a pol minúty v akcii pripísal aj plusový bod, tri bodyčeky a menší trest za vysokú hokejku. Druhý Slovák, Richard Pánik, odohral 10 a pol minúty so ziskom mínusového bodu. Zblokoval aj dve strely. Flyers prehrali tretí zápas z posledných štyroch, keď im nestačili góly narodeninového oslávenca Travisa Konecnyho (24 rokov), Ivana Provorova a Scotta Laughtona. Brian Elliott inkasoval štyri góly z 21 striel – Dowd svoj druhý gól strelil do prázdnej brány.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. S. Couturier (PHI)

DET - TBL 6:4

Red Wings po dlhých rokoch zdolali Lightning v normálnom hracom čase

Anthony Mantha zaznamenal gól a dve asistencie, aby Detroit zdolal Tampu po prvýkrát v normálnom hracom čase od 3. novembra 2015. K výhre 6:2 pomohli gólmi aj Troy Stecher, Dylan Larkin, Luke Glendening, Robby Fabbri a Vladislav Namestnikov, ktorý sa trafil do prázdnej brány. Filip zadina zaznamenal dve asistencie a Jonathan Bernier 40 zákrokov, aby si Red Wings ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Ondřej Palát zaznamenal gól a dve asistencie, Michail Sergačov gól a asistenciu, Steven Stamkos gól. Curtis McElhinney urobil 17 zákrokov a Lightning prišli o 20-zápasovú bodovú sériu proti Detroitu. Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 a štvrť minúty s jedným blokom, dvoma bodyčekmi a troma strelami.

Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. B. Point (TBL), 3. F. Zadina (DET)

CGY - MTL 2:1

Sutterovi vyšiel prvý zápas na lavičke Flames

Darryl Sutter začal svoje druhé pôsobenie v pozícii hlavného trénera Calgary úspešne. Josh Leivo strelil dva góly v druhej tretine a Jacob Markström zneškodnil 17 striel, aby Flames zdolali Montreal 2:1. Pri oboch góloch asistovali Derek Ryan a Sam Bennett. Canadiens prišli o šesťzápasovú bodovú sériu, keď ich jediný gól strelil v strede tretej dvadsaťminútovky Corey Perry. Jake Allen opustil duel s 27 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 13 a pol minúty, pričom sa prezentoval troma strelami a troma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Ryan, 2. J. Leivo, 3. N. Hanifin (všetci CGY)

DAL - CHI 2:4

Blackhawks zdolali Stars aj so 16 strelami na bránu

Kevin Lankinen urobil 28 zákrokov a Chicago zdolalo Dallas 4:2, aby vyhralo prvý zápas z posledných troch. Po dvoch tretinách pritom viedlo už o štyri góly, keď sa postupne presadili Dominik Kubalík, Carl Söderberg, Duncan Keith a Alex DeBrincat. Patrick Kane zaznamenal dve asistencie. Stars sa podarilo znížiť v tretej tretine, keď skórovali Roope Hintz a John Klingberg. Pri druhom góle asistoval aj Jake Oettinger, ktorý zastavil osem striel po tom, čo v bráne nahradil Antona Chudobina. Ten inkasoval štyri góly z ôsmich striel. Chicago vyslalo na bránu len 16 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral necelých 13 minút a pripísal si plusový bod, strelu a blok.

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen (CHI), 2. A. Boqvist (CHI), 3. R. Hintz (DAL)

BUF - PIT 2:5

Malkin pomohol Penguins k výhre, Sabres prehrali deviaty duel po sebe

Jevgenij Malkin zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Pittsburghu zdolať Buffalo 5:2. Malkin a Brandon Tanev poslali Penguins do vedení, ktoré sa súperovi podarili zmazať. Následne však už na góly Jakea Guentzela, Anthonyho Angella a Bryana Rusta, ktorý dal bodku za zápasom gólom do prázdnej brány, neodpovedal. Tristan Jarry urobil 21 zákrokov, Jonas Johansson o jeden viac. Tage Thompson a Victor Olofsson skórovali z hráčov Sabres, Dylan Cozens utrpel zranenie. Kým Pittsburgh vyhral štvrtý zápas po sebe, Buffalo prehralo deviaty v sérii.

Kapanen s Malkinom potrestali zaváhanie Sabres:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. J. Guentzel, 3. B. Tanev (všetci PIT)

NYI - NJD 5:3

Islanders si natiahli série, ale prišli o kapitána

Islanders si predĺžili víťaznú sériu na sedem zápasov, keď v Nassau Coliseum s 1000 pracovníkmi z prvej línie v hľadisku zdolali New Jersey 5:3. Po prvýkrát za takmer 39 rokov a po šiestykrát v klubovej histórii tak ťahajú minimálne 14-zápasovú bodovú sériu na domácom ľade. Vo štvrtok viedli už 4:0 po góloch Matta Martina, Adama Pelecha, Noaha Dobsona a Josha Baileyho. V tretej tretine sa k nim ešte pridal Brock Nelson, ktorý upravoval na 5:2. Iľja Sokorin urobil 19 zákrokov a prekonali ho Janne Kuokkanen, Michail Malcev a Jack Hughes. Mackenzie Blackwood urobil 29 zákrokov a Devils prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Pre New York nebolo všetko ružové – v prvej tretine sa mu pri kolízii s Pavlom Zachom zranil kapitán Anders Lee.

Vlastenec Devils bol pripísaný Dobsonovi:

Hviezdy duelu: 1. A. Pelech, 2. M. Martin, 3. R. Pulock (všetci NYI)

CAR - NSH 5:1

Hurricanes vyhrali siedmy zápas v sérii

Morgan Geekie strelil dva góly a Carolina si predĺžila víťaznú sériu na sedem zápasov, keď zdolala Nashville 5:1. Naposledy takú dlhú víťaznú sériu ťahala v roku 2010. Dougie Hamilton zaznamenal gól a asistenciu, aby bodoval v siedmom zápase po sebe. Rovnako dlhú sériu ťahá aj so ziskom asistencií, čo od presťahovania tímu do Severnej Karolíny nedokázal žiaden obranca Hurricanes. Brock McGinn a Martin Nečas pridali po góle, James Reimer urobil 32 zákrokov. Inkasoval až v 56. minúte, kedy mu čisté konto zničil Nick Cousins. Pekka Rinne inkasoval päť gólov z 23 striel, Kasimir Kaskisuo následne zastavil všetky tri strely. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich a v zápase sa im zranil obranca Mark Borowiecki.

Hviezdy duelu: 1. M. Geekie (CAR), 2. J. Reimer (CAR), 3. J. Bean (CAR)

CBJ - FLA 4:5 PP

Vatrano zakončil v predĺžení obrat Panthers

Florida strelila štyri góly po sebe, aby otočila stav 1:4, ktorý platil ešte 13 a pol minúty pred koncom tretej tretiny. Frank Vatrano v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre 5:4 nad Columbusom. Panthers sa takýto obrat podaril po tretíkrát v histórii. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohli aj góly Patrica Hörnqvista, Ryana Lomberga, Owena Tippetta a Aleksandera Barkova. Lomberg skóroval prvýkrát v kariére. Sergej Bobrovskij čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Oliver Bjorkstrand a raz Patrik Laine s Maxom Domim. Všetci traja strelci pridali aj asistenciu, Laine si ukončil sedemzápasové bodové suchoty. Elvis Merzlikins kryl 27 striel a Blue Jackets prehrali tretí duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. F. Vatrano (FLA), 3. M. Domi (CBJ)

TOR - WPG 4:3 PP

Matthews rozhodol o ukončení série prehier

Auston Matthews skóroval 59 sekúnd od začiatku predĺženia, aby Toronto ukončilo trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:3 nad Winnipegom. Matthews strelil svoj siedmy víťazný gól v tejto sezóne a 30. v kariére – viac ich od jeho debutu strelili len Connor McDavid a Brad Marchand. Mitchel Marner, William Nylander a Iľja Michejev skórovali v normálnom hracom čase, aby sa Maple Leafs po prvýkrát od ročníka 1993/94 stali prvým tímom ligy, ktorý v sezóne pokoril métu 40 bodov. Frederik Andersen urobil 24 zákrokov, o desať menej ako Connor Hellebuyck. Jets poslal dvakrát do vedenia Nikolaj Ehlers, ktorý prihrával aj na gól Paula Stastnyho. Ten už v 58. minúte vyrovnával na 3:3. Joe Thornton odohral svoj 1652. zápas kariéry, čím vyrovnal Marka Recchiho na šiestom mieste historického poradia NHL.

Matthewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. N. Ehlers (WPG), 3. W. Nylander (TOR)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 27/27 (100,0%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 17:23 0 1 1 +1 2 0 3
R. Pánik (WSH) 10:25 0 0 0 -1 0 0 0
T. Tatar (MTL) 13:26 0 0 0 0 0 3 3
E. Černák (TBL) 20:15 0 0 0 0 0 3 2
A. Sekera (DAL) 12:49 0 0 0 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies